Comentariile membrilor:

 =  Ultimul catren!!!
Rodean Stefan-Cornel
[10.Dec.18 14:27]
Salutare, Nelu Gârda!
Nu am comentat de ceva vreme epigrame pe "Agonia" dar, de data aceasta... NU MÃ POT ABȚINE!!!
În plus, cred că ar fi cinstit să spun că de mult timp nu am fost atât de șocat (în sens pozitiv) la citirea unei epigrame și - slavă Domnului - în ultimii ani, datorită activităților în care sunt angajat, citest destule.
Adică, ultimul catren mi se pare foarte, foarte interesant! Sper, din toată inima, ca și alți confrați să aprecieze la fel! Mai sper ca nu cumva să ne spună cineva că ceea ce Nelu Gârda spune MAGISTRAL în catrenul respectiv, a mai spus-o vreun mare filozof, sau nu știu ce gânditor sau eseist.
Textul mai cuprinde trei epigrame, despre care spun pe scurt:
- la prima cred că sintagma "moș bătrân" este pusă intenționat; dacă este așa, e discutabilă (eu nu mă pronunț dacă e bine sau rău), dacă nu a fost intenție se poate corecta ușor:
- a doua are o pistă și un mecanism al poantei ușor bătătorite, în opinia mea;
- a treia are două poante, una pe parcurs, prin comparația "bătrânețea scrie drame, bătrânii scriu epigrame" și una finală, interesante ambele, dar aș mai fi umblat puțin la semnele de punctuație, pentru mai multă claritate; în orice caz, înainte de ultimul vers ar trebui să ne oprim (s-ar cere punct și virgulă, sau puncte de suspensie după al treile vers).
Felicitări, din toată inima, pentru ultimul catren!!
Cornel

+ Ultima merită steluță
Dan Norea
[05.Sep.16 13:43]
Înainte de a citi comentariul lui Cornel, deja îmi alcătuisem topul: 4, 2, 1, 3.
Ultima mi se pare atât de bună, mult peste celelalte și mult peste aproape tot ce am citit în ultima vreme, încât merită să atrag atenția asupra ei cu o steluță.
Singura problemă este că oamenii profund religioși s-ar putea simți lezați. Din acest motiv, mă întreb dacă ai primit un premiu la Vama.

Felicitări!
 =  Super epigrame.
Laurentiu Ghita
[06.Sep.16 08:47]
Super epigrame toate, sunt de acord și eu că a doua este cam bătătorită. La prima, feelingul meu ar fi pus la ultimil vers: „Și parcă sună mai frumos”, dar, mă rog, e opțiunea lui Moș Gârda!
Ultima, de antologie!

 =  Mulțumesc pentru băgarea în seamă!
Gârda Petru Ioan
[06.Sep.16 10:02]
Sunt de acord, în general, cu observațiile voastre, dar fac unele precizări:
Da, moș bătrân e o expresie pleonastică, deși folosită des. Am vrut să accentuez ideea. Schimb.
Dane, știu la ce faci aluzie, dar asta nu m-a oprit. Nu cred că e o blasfemie. Am avut ieri cenaclu și a plăcut și oamenilor profund religioși.
Virgula din a treia cred că e la locul ei. Poate ar trebui una după muze, dar n-am pus-o pentru a acentua faptul că ajutorul muzelor e decisiv.
Sănătate ( era să zic senectute) tuturor!

 =  Felicitări
Ion Diviza
[06.Sep.16 10:42]
Felicitări! - atât mai am de spus. :)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !