Comentariile membrilor:

 =  scaun la cap
oancea sorin
[18.Aug.15 11:16]
"Nu-i vorbi niciunui om de sus dacă pentru asta trebuie să-ți iei scaunul de la cap să te urci pe el!"
aici pot să înțeleg "respectă-i pe cei mai buni" sau "nu te enerva"
În enunțul tău primează mărimea adică vorbești de sus dacă literalmente iei scaunul și te urci pe el pentru a fi mai înalt. A vorbi de sus presupune a a avea un ton arogant. Negația din context dă concluzia nu fi arogant cu cei care te scot din pepeni și poate continua....
Formulările tale sunt plăcute pentru că ai ritmat.
Mult spre subcultura corporatistă din ce citesc. Nu stau să analizez acum truisme și alte cele dar nu prea par să existe. Succes!

 =  Așa este.
Ionut Popa
[18.Aug.15 11:59]
Da, aveți dreptate, ceea ce am intenționat să creez prin intermediul acelui aforism este o întrepătrundere până la contopire a sferelor metaforică și fizică, cea fizică urmând a îndeplini funcția de sprijin pentru cea metaforică. Mai mult, faptul de a lua scaunul de la cap poate fi interpretat și ca un act de renunțare la înțelepciune, la discernământ etc., nu numai simpla mișcare descrisă de acțiunea îndepărtării unui obiect amplasat într-un plan X pentru a-l muta în planul Y cu scopul de a spori înălțimea.

Totuși, n-am înțeles ce-ați vrut să spuneți în ultima frază, „Nu stau să analizez acum truisme și alte cele dar nu prea par să existe”. Nu par să existe truisme sau la ce v-ați referit mai exact?

Mulțumesc și toate cele bune!

 =  Răspuns
oancea sorin
[18.Aug.15 13:30]
M-am referit la conținutul aforismelor tale. Nu pare să fie lovit de platitudine. Oricum cu stilul abordat treci mai spre latura poetică. Ai des jocuri de sens și jocuri de cuvinte.
Aforismele sunt un pic mai formale, au alte legi de formare. E un subiect greu de stăpânit. Ai făcut un pas bun. Succes!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !