Comentariile membrilor:

 =  raspunsuri?
alexred
[23.Feb.02 19:23]
cineva alearga cu talpile moi si cade.Acum intrebarea:faramele cui le ridica?Propriile farame?Nu e ceva gen phoenix?
si inca o intrebare:mai ai vreo poezie in care frunzele au rol de gazda a sacrificiului omenesc?

 = 
prietenul_necunoscut
[23.Feb.02 13:21]
Multumesc pentru volum si pentru ganduri.
Am regasit aceeasi simtire ca si in versurile de mai sus...

 = 
Codri
[25.Feb.02 02:24]
Cu mare placere. :)

 =  cavaler si sluga
costel
[25.Feb.02 06:12]
Codri,

te rog sa ma ierti, eu nu am inteles nimic din comentariile tale pe care ai avut bunavointa sa mi le trimiti. Pur si simplu nu stiu ce sa inteleg din ele. Dar nu are importanta.
Ceea ce voiam sa spun e ca nici versurile tale nu le inteleg, poate m-am ramolit eu desi ar fi prematur ...
Acele ultime patru versuri din "Nici muza" (n-am inteles nici titlul)par rupte de poezie, par ca vin din altceva si lipit acolo, imi scapa din ce motiv anume. Probabil ca tu stii.
Daca ai o varsta frageda e de inteles, poate fi o etapa tranzitorie, din pacate eu nu am cum sa stiu varsta celor care posteaza pe aici asa ca ii iau pe toti de maturi. Eu stiu ca ar trebui facuta o diferenta de un autor de 15 ani si unul de 25. Dar cum am spus, n-am de unde sa stiu, poate Radu Lucian ar trebui sa introduca si un camp pentru anul nasterii.

 =  Pentru Costel
Codri
[26.Feb.02 06:24]
Ce sa-ti raspund Costel?

Primul impuls ar fi fost sa nu-ti raspund nimic, dar pentru ca ai venit aici, ti-ai pus cel putin o intrebare in ceea ce priveste textul meu, apoi comentariile, m-am razgandit.
Acele comentarii, dupa cum ti-am spus nu aveau nici o legatura cu tine, personal, ci cu mine. Adica: mie nu-mi place superficialitatea! Ramasesem cu gandul ca nu am comentat cum trebuia asa ca m-am intors, intr-un oarecare moment, fara sa ma gandesc la persoana ta, ci doar la mine (am facut comentariile pentru mine: pentru ca nu-mi place sa fiu superficiala, asa cum iti repet acum). M-am grabit atunci cand am facut acel comentariu (mai vechi) referitor la "triada ingerilor" tai, cum numeam atunci cele trei texte al tale. Si asta pentru ca ma deranja in acel moment motivul "ingerului" cazut sau "slavit", pentru ca e foarte foarte des intalnit in literatura. Nu ti s-a intamplat sa spui niciodata: ah, iar cutare sau cutare lucru sau motiv si sa simti ca faci alergie... Nu pot spune ca facusem alergie la "ingeri" dar imi era de ajuns in acel moment. Avusesem o parere despre fiecare dintre ele, dar nu am reusit sa ti le trimit atunci pentru ca (trebuie sa recunosc ca pentru mine internetul reprezinta un mister si mai ales felul in care functioneaza acest site, imi e cu totul strain si necunoscut)de foarte multe ori mi se stergea textul pe care voiam sa-l trimit, daca dadeam "back". Asadar, m-am enervat ca nu am reusit sa-ti trimit parerile si am concluzionat cu acea parere postata la un alt text trimis de tine (urmatorul).
Textele tale m-au dus cu gandul la o experienta extrasenzoriala deosebita sau la o simpla imaginatie, lipsita de acea experienta de acest gen. De aceea iti spuneam mai demult ca imaginezi, poate ca nu imaginai, poate ca intr-adevar ai trait acele stari (mai ales cea din primul text, care imi parea a fi supravietuirea de la un cutremur - imaginea lampii care se pendula intr-o parte si in alta, si cea din textul al treilea cu puntea dintre cele doua stari; dar poate ca nu e deloc asa, si tind acum sa cred asta, pentru ca altfel ai fi inteles comentariile).


Nu-i cazul sa fi ironic cu mine in ceea ce priveste varsta mea, vezi ca nu ma simt atacata sau jignita pentru ca imi cunosc disponibilitatile (stiu exact ce si cum e cu mine, incepand de la suflet, spirit, mental si pana la I.Q.). Or fi oaresice contradictii, adica, sunt evidente, dar nu in felul in care le percepi tu. Faptul ca nu intelegi poate avea mai multe cauze. N-am sa le enumar ci am sa-ti spun ca nu putem trai fara lumea imaginarului. Personal, nu pot trai nici macar o zi, nici macar o ora fara sa-mi imaginez fara sa meditez, si asta absolut involuntar, ma iau gandurile pe sus, chiar si in momente in care n-ar trebui. In cazul meu varsta spirituala nu este egala cu varsta sufletului si cu varsta fizica. Copilaria, spiritul ludic exista in noi si la varste inaintate in forme mai mult sau mai putin incipiente, e ascunsa mai bine sau transpare mai usor, in functie de cat de mult ii dam voie sa ne stapaneasca. Vorbesc acum de copilarie (de lumea imaginativa) si nu de infantilism, puerilism. Uite, pe langa faptul ca nu mi-am pierdut copilul din suflet, mai am si doua meserii care zilnic ma aduc in acesta lume dispretuita de multi altii: artist-papusar si redactor de emisiuni pentru copii. Nu exista zi in care sa nu ma intalnesc cu copilaria, cu lumea fantasmelor copilariei. Pe de alta parte studiez si in alte parti, asa ca universurile se intrepatrund cu sau fara voia mea.
Unul dintre posibilele motive pentru care nu intelegi textele poate fi acela ca mie nu imi place sa scriu explicit, nu pot sa scriu in asa fel incat sa dau mura in gura, nu pot sa scriu fara sa folosesc simboluri si nu pot sa scriu fara sa fiu acolo, fara sa simt. De multe ori mi se pare ca am fost prea explicita in texte, chiar si in textul de mai sus imi parea ca prea am zis-o, ca prea ma dezvalui, nicidecum nu m-am gandit ca nu poate fi perceput. E foarte simplu, uite nu-mi place sa explic dar fac o exceptie (si daca vede E. M. N., poet romantic pe care-l citesc intotdeauna cu placere, il rog sa ma mai ierte odata pentru explicatia "insensibilitatii" mele): e cineva care ridica faramele in care se impiedica datorita moliciunii talpilor (instbilitate)la rang de icoane, de regine, ridicandu-le fiind cavaler, iar ingenunchiind fiind apoi sluga-le. Dar sa nu uitam ca ele sunt farame. Cand mi-a venit randul sa-l inspir, am refuzat totul, chiar si faptul ca as putea sa-i fiu muza (ceea ce nu ma incanta atata timp cand el cade atat de usor,la fiecare pas si se inchina in fata oricarui chip cioplit). Ah, ce nu-mi place ce-am facut acum, dar e cam tot una. (in ghilimele nu sunt cuvintele mele iar - a din a - nu pot crede ca nu ti-ai dat seama ce inseamna).
Mai explicit de-atat nu pot.Si uite, nu am nici o retinere in a-mi spune varsta fizica. Poftim: 23 august 1973.

P.S.
Stii ce e interesant? Exact ceea ce te nedumerea pe tine, aceea e cheia poeziei: cavaler si sluga.

 =  pt codri
Alexred
[27.Feb.02 15:48]
Te superi daca in cazul poeziei de fata adopt replica lui Branzovenescu din O scrisoare pierduta si anume "Nu inteleeeeeeeg!"
costel are in mare masura dreptate in ceea ce spune asa ca nu o sa te mai obosesc si eu cu un comentariu.

+ * pentru Codri
Nexus
[23.Jun.02 05:38]
Motivatia juriului : pentru ca trebuie !
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !