Comentariile membrilor:

 =  Bocete patriotice
Viorel Darie
[31.Oct.13 11:43]
Nu am prins bocetele patriotice după "tătucul" Iosif Visarionovici Stalin, căci eram prea mic atunci, dar am prins alte două asemenea bocete naționale, odată când murise tătucul Gheorghe Gheorghiu Dej (cel care pusese pe picioare Canalul Dunarii - Marea Neagra și peninteciarele de la Gherla, Jilava etc), dar noi elevi de clasa a 8-a nu știam asta, ne durea sufletul de conducătorul nostru, deși trăiam ca vai de noi, fără alimente și fără haine de școală. Și am prins bocetele dupa presedintele SUA, J F kennedy, evenimentele care le-am urmărit cu mare neliniște și interes la Radio, căci atunci încă nu apăruse Televiziunea.

Este remarcabila capacitatea autorului de a ne traspune cu fidelitate în atmosfera acelor vremuri, neștiute de generațiile tinere, uitate de ceilalți.

Cu stimă

Viorel Darie

 =  corecții istorice
Laurențiu Orășanu
[31.Oct.13 12:14]
Viorel Darie,
Posibil să nu fi plâns după Stalin, dar, dacă erați în a 8-a când s-a transmis la TV înmormântarea lui Dej (eu eram în a 9-a, anul era 1965), înseamnă că ați lipsit la transmisiunea TV a înmormântării lui JFK (1963). Televiziunea era în emisie, bine mersi, la acea vreme, de câțiva ani. Sigur, televizorul era încă rar în casele românilor.

Textul în sine e bun ca relatare, pentru cei care nu au cunoscut realitatea acelor ani, dar e nepersonalizat, e parcă scris din citite, și nu aduce nimic nou celor care au trăit acele realități (cu sau fără TV) sau au citit despre ele.

 =  Da,
nicolae tomescu
[31.Oct.13 14:22]
domnule Darie, chiar asta am urmărit: să transpun atmosfera acelor vremuri. După dumneavoastră am reușit.
Domnule Orășanu, corecțiile Dv istorice spun adevărul. Însă nu cred că dl. Darie a urmărit să facă o incursiune în istoria TV de la noi din țară.
Nu-mi dau seama de ce textul e parcă scris din citate. Dialogurile de pe butucul cel gros n-au cum să susțină afirmația și,cred, nici citatele scrise cu italice, din discursul acelui Costin.
Ce ar putea aduce nou un text pentru cei ce au cunoscut acele realități? Este doar descrierea unui aspect particular ce întregește tabloul vremii.
Vă mulțumesc amândurora opentru vizită.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !