Comentariile membrilor:

 =  cu sufletul în toamnă
Mihaela Roxana Boboc
[01.Oct.13 13:35]
Am intrat cu sufletul în toamnă. Minunat. Toamna noastră are cele mai frumoase nuanțe. Fotografii deosebite, poeme fine care au surprins miezul fotografiilor. Felicitări, Cristina pentru modul în care ai văzut și așezat totul.

 =  "peste văi arămii sufletul meu tace"
Cristina Rusu
[01.Oct.13 14:09]
mi-a plăcut poemul tău Mihaela. eu știu că tu scrii preponderent poeme de dragoste. ai îmbinat frumos toamna și dragostea. mulțumim că ai fost alături de noi.


cu prietenie, bia

 =  toamnă măcar în imagine și cuvânt
Valeriu D.G. Barbu
[01.Oct.13 14:13]
ar părea că ai fost iarăși foarte inspirată, ținând seama de netoamna de afară o putem trăi aici... felicitări Bia

 =  "umbra mea este mai smerită decât mine"
Cristina Rusu
[01.Oct.13 14:41]
foarte frumos versul acesta. este un vers foarte inspirat. am să îl păstrez. la noi într-o regiune plouă tare, iar în alta ninge. te cred că la tine la Roma e încă frumos, dar aici e o vreme ciudată tare. mulțumim pentru poeme și participare.


cu prietenie, bia

 =  o carte
Dorina Șișu
[01.Oct.13 17:29]
foarte frumos! e o muncă demnă de apreciat și nu cred că trebuie oprit aici. merge frumos așezat, acest curcubeu de suflete în toamnă, într-o carte. foarte, foarte frumoase toate poeziile. felicitări, Cristina pentru inițiativă!

 =  Bia,
Lavinia Micula
[01.Oct.13 19:04]
propunerea ta pentru ”lanțul prieteniei” a venit într-o zi în care simțeam nevoia de o pauză.
Aș fi optat pentru o singură fotografie - aceea cu luna.
De fapt, cred că fiecărui text i-ar fi fost de-ajuns o imagine, nu două, fiecare cu emoția ei.
Este doar o sugestie de viitor. Tu știi mai bine.

Nu m-am gîndit să scriu după imagini date, însă văd că mi-a picat bine încercarea. :)

 =  să fie toamnă
Cristina Rusu
[01.Oct.13 19:32]
Dorina,

mă bucură ca mulți colegi au văzut toamna aceasta plină de iubire. și în poemul tău este iubire. mulțumim că ne-ai fost alături în acest anotimp plin de culoare. să mai vii cu noi


Lavinia,

mi-a plăcut cum ți-ai lucrat poemul. ai văzut acea imagine ca un interior. la proiectele pe care le-am lucrat în timp am folosit cînd o singură imagine, cînd două. am variat. la cele cu peisaje merg două imagini pentru a arăta mai amplu bogăția naturii și diversitatea ei. plus că există și un soi de intimitate. fiecare în pătrățica lui. mulțumim că ni te-ai alăturat. am apreciat că ai lucrat poemul cu grijă și responsabil.

cu prietenie, bia

 =  Un adevărat
nicolae tomescu
[01.Oct.13 20:35]
lanț al prieteniei, ce de ani traversează anotimpurile.
Fără el, poate, n-am fi reușit să cunoaștem chiar toate frumusețile naturii și să ne bucurăm de ele.
Mulțumesc și de această dată Biei pentru inițiativă, pentru obținerea și prelucrarea frumoaselor imagini.

 =  o minunatie de lant autumnal
Nuta Craciun
[01.Oct.13 20:44]
o provocare bine venita si foarte frumos realizata de tine, Bia! a scrie pe marginea unei imagini, in general constrange, ingradeste, desi cuvantul "toamna" include un registru suficient de amplu pentru a permite tatonari fara limita. pe mine personal nu imaginile m-au starnit, cat provocarea in sine! :) iti multumesc pentru bucuria pe care mi-ai facut-o, pentru rabdarea cu care mi-ai raspuns intrebarilor, pentru explicatiile cu privire la haiku, pentru abnegatia si talentul de care dai dovada in colaborarea cu ceilalti, dar mai ales pentru initiativa! a iesit o minunatie de lant autumnal al prieteniei si al cuvantului incrustat in culorile toamnei!

 =  Păsări pelegrine
Cristina Rusu
[01.Oct.13 21:04]
Nicolae,

poemul tău tanka a fost bun. a respectat regulile. e bine că lucrezi și la acest gen, așa te poți perfecționa. și poemul haiku are o imagine bună. ceața este atît de groasă, că abia se mai vede ceva. mulțumim pentru poeme


Nuța,

m-am bucurat să văd că ai încercat să scrii haiku. pentru o începătoare poemul a fost bun. ai început cu un substantiv, nu ai avut multe conjuncții și ai reușit să construiești planuri. este de admirat pentru o primă încercare. aș vrea să te mai ocupi de acest gen. poate o să îți placă. cine știe ce bijuterii poți aduce la lumină. despre poemul liber aș putea să îți spun că ideea lui a fost bună. toamna ta este o santinelă care păzește anii vieții. interesantă ideea aceasta. mulțumim că ai fost cu noi. și sper că vei mai încerca să scrii haiku.


cu prietenie, bia

 =  Puzderie de accesări...
Gârda Petru Ioan
[01.Oct.13 21:35]
...într-un timp scurt. Dovadă că proiectele tale de anvergură au devenit o marcă de succes, Bia. Este firesc, având în vedere felul în care îți alegi imagin1le și creatorii de versuri. Felicitări!

 =  Umbra lui octombrie
tincuta horonceanu bernevic
[01.Oct.13 22:22]
Toamna, în toată măreția culorilor, surprinsă atât de bine în poemele colegilor noștri, pare a fi anotimpul perfect pentru acest lanț al prieteniei. Fotografiile alese cu grijă întregesc frumusețea spectacolului.
Felicitări!

 =  "am privit curcubeul așternut peste păduri"
Cristina Rusu
[02.Oct.13 00:23]
Ioan,

ai venit cu un poem liber foarte sugestiv. simplu, dar ideea pe care ai vrut să o transmiți a ajuns unde trebuie. mulțumim pentru clipa de răgaz


Tincuța,

foarte pozitiv poem ai construit. trecătorii sînt fericiți în haine de sărbătoare. nu contează că plouă. aici ploaia e parte din această lume ce privește o zi cu zîmbetul pe buze. mulțumim de poem. tonusul tău foarte ridicat în această toamnă. ce frumos se vede dincolo de geam la tine!


cu prietenie, bia

 =  multumesc de rabdare...
Anni- Lorei Mainka
[02.Oct.13 01:50]
Toamna prinsa din mers, si totusi m-ati primit in compartimentul in care ma simt bine...oglindita in apele ce trec.
Tare frumos le-ai asezat...uimitor.

 =  "pe câmpia de azi am cules un buchet"
Cristina Rusu
[02.Oct.13 10:17]
ai cules un buchet și l-ai așezat între toate aceste ape oglindite. mă bucur mult că ai fost cu noi. muzica aceasta a frunzelor foșnind și a vîntului ce trece nestingherit deasupra lacului să te însoțească în această toamnă.


cu prietenie, bia

 =  despre toamnă și poezie, numai de bine…
Adriana Marilena Simionescu
[03.Oct.13 13:10]
Când natura nu face nimic fără folos și omul îi urmează exemplul, în cartea anotimpurilor toamna își dezvăluie secretele scrise pe fiecare pagină de mâna unui poet. Versuri de o profundă sensibilitate, imagini de o finețe și un bun gust desăvârșit pentru că natura, ca și poezia, nu trădează niciodată inimile celor care le iubesc. Un lanț poetic cu oameni frumoși, dedicați, iar tu Bia, cea care ne reunești mereu având grijă ca toate acestea să se întâmple, un suflet generos!


 =  cărările toamnei
Magdalena Dale
[03.Oct.13 14:39]
Acest lanț poetic mi-a oferit o plimbare pe cărările poetice ale toamnei. Fiecare verigă se înlănțuie armonios formând un întreg poetic deosebit. Fiecare imagine rezonează cu poemul de cele mai multe ori descoperind semnificațiile ascunse ale imaginilor. Nu mă pot opri la nici un poem deoarece din acest șirag de pietre prețioase nu mă pot hotărî să aleg.

Mulțumesc Biei și colegilor care mi-au prilejuit această călătorie minunată pe cărările toamnei!

 =  "cețuri de borangic"
Cristina Rusu
[03.Oct.13 15:13]
Adriana,

ai trimis două bijuterii de poeme. foarte metaforic poemul al doilea unde pădurea apare ca o candelă. mulțumim că ai fost aici cu noi.


Magda,

sînt în asentiment cu tine. toate poemele au fost lucrate bine și s-a reușit intrarea cu brio în această toamnă. știu că tu ești îndrăgostită de toamnă, de lună și de mare. aici mergea o fotografie cu luna. fotograful mi-a povestit că a fost plecat la Veneția special ca să poată fotografia această lună roșie. este un fenomen rar. mi-au plăcut mult poemele tale tanka. sînt lucrate cu grijă. îți mulțumesc că ai fost lîngă noi


cu prietenie, bia

 =  mă bucur mult
Ottilia Ardeleanu
[04.Oct.13 22:33]
că un vers de-al meu a fost selectat ca titlu pentru o lucrare așa de complexă ca aceasta de față. laborioasă, dar a meritat. și nu este impresie cât impresionant!

felicitări tuturor!

+ splendid
Nache Mamier Angela
[05.Oct.13 10:58]
Lant poetic,lant-elogiu în templul naturii,templul creatorilor ,sub cerul caruia ne simtimi inspirati,la adapost de o lume "nebuna,nebuna" ..;
bravo cristina,bravo tuturor autorilor numerosi care dovedesc prin versuri gratioase ,ca nu au un spirit rigid si sec
Cristina si amicii sai merita o stea amicala caci întrunesc aceasta minunata definitie "unificatoare":

" Quand l'heure n'est pas au souvenir, il suffit de tourner les yeux vers l'extérieur. Dans la plus aride des steppes, les contemplateurs trouveront toujours à s'émerveiller. Leur oeil naturaliste décèlera la plus microscopique trace de vie. Leur âme sera capable de transcender les misérables choses. Léonard de Vinci imaginait la montagne en regardant un caillou.

Petit traité sur l'immensité du monde
[ Sylvain Tesson ] =  "toamna sunt călătoarea câmpiilor arămii"
Cristina Rusu
[05.Oct.13 11:55]
Ottilia,

uite că versul tău chiar s-a potrivit cu oamenii care au împărțit toamna aici. la tine toamna este poezie și îmi place că te-ai lăsat dusă de acest val de frunze și betelii de ceață. cu aceste versuri te-ai apropiat foarte mult de simplitatea poemului haiku. mulțumim de dăruire


Angela,

despre poemele tale întotdeauna de bine. știi că este o vorbă. îmi plac foarte mult ambele poeme. stăpînești foarte bine firul poetic pe care pornești și nu te abați cu nimic de la el. mulțumim pentru frunzulița galbenă. toți sîntem aici prieteni și ne străduim să lăsăm lumea aceea nebună, cum spui tu, deoparte. mulțumim pentru participarea constantă. ești amabilă.


cu prietenie, bia
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !