Comentariile membrilor:

 =  Fantastic de iarnă
Florentina-Loredana Dalian
[10.Dec.18 14:27]
Am citit cu mare plăcere acest text, străbătut de un iz fantastic, precum scrierile lui Ștefan Bănulescu. Ți-a reușit foarte bine, Emma, acest periplu printr-un pustiu de iarnă. Am fost acolo, am tremurat, m-am amăgit, m-am bucurat... Nu e ușor să faci dintr-o întâmplare banală, în care aproape nu se întâmplă nimic, un text literar bun. Felicitări!

 =  Forinel
Emma Greceanu
[30.Dec.12 00:55]
multumesc frumos pentru aprecieri și pentru semnul tau. ma bucur ca povestea și-a gasit locul in sufletul tau. Sarbatori fericite tuturor!

 =  erata
Emma Greceanu
[30.Dec.12 00:56]
scuze...Florinel se voia a fi:)

 =  iarna grea din trecut
Coculeanu Paul
[30.Dec.12 20:50]
"Fetele nu au curaj, așa ca mine, dar se smiorcăie și se jeluie, ca toți ceilalți de aici. Scot din vestiare plăcinte mirosind a fum de sobă, fructe de toate soiurile și mănâncă pleoștite. Apoi mai toate au la ele semințe. Se așează în jurul mesei și decojesc, decojesc obsedant. Ridică mormane de coji albe și negre, povestind în dialecte diferite cine știe ce dulcegării."

Cu mâncatul plăcintelor care au fost îmbîcsite cu fumul sobei, înțeleg, dar de ce mănâncă pleoștite în internat, aici nu prea pot ghici. Chiar pleoștite?!
Mă interesează să aflu dialectele diferite în care se vorbea. Eu n-am auzit de dialtecte. Despre români știu că au mai multe graiuri, moldovenesc, bănățean, maramureșean, muntenesc.

Dacă ar fi mai pe scurt, fără amînarea acțiunii, ar fi mai palpitant. Oricum, se descrie viața oamenilor mici, a celor de dinainte de 1989. O grăbire a filmării episoadelor epice nu strică niciodată.

Un an nou cu bine și fericire!
Te-am descoperit. Mai revin. Nu îmi place decît să citesc proză, așa că nu lua afirmațiile mele literă de lege.

 =  re Paul
Emma Greceanu
[02.Jan.13 08:16]
iti multumesc pentru lectura, observatii si urari. Voi modifica acolo unde se cere.
Un nou an fericit si tie!

 =  Câmpurile fug pe lângă sanie - luna râde
Marian Dragomir
[02.Jan.13 11:56]
O lectura interesanta prin tema care străbate si prin învățătura implicita

"Și plâng. Plâng descoperindu-mă lor ca o fiică pierdută și regăsită , plîng mîngâind câinele alb, în timp ce-i dau tremurînd bucata de pîine promisă. "

 =  re Marian
Emma Greceanu
[03.Jan.13 08:09]
e bine probabil sa dai fiecarui fapt importanta cuvenita.
multumesc frumos pentru semnul de lectura.
toate cele bune!

 =  Interesant
Tudose Dragos
[04.Jan.13 11:41]
Scuze, dar chiar o comparatie cu Banulescu mi se pare exagerata. Altfel, textul este interesant si destul de bine scris. O problema, zic eu, este o anumita lipsa de ritm, o anumita lentoare a textului. E posibil ca acest lucru sa fie, de fapt, unul cautat, incercind sa transmita acea stare de moleseala specifica inghetului. Totusi, de multe ori textul treneaza, se pierde in prea multe explicatii. Cred ca o rescriere in care sa fie reduse anumite pasaje ar prinde tare bine acestui text. In plus, anumite expresii folosite nefericit (alteori clisee) ar trebui eliminate. O sa dau doar doua exemple din final, dar sunt destul de multe in text: "luna râde, întinzându-și razele ca pe niște brațe printre norii bulbucați", "simt o ușurătate".

 =  re Dragos
Emma Greceanu
[05.Jan.13 23:42]
am fâcut câteva modificări. deși nu sunt sigură că ele pot salva într-adevăr conținutul.
iti multumesc mult pentru observații, cu ajutorul comentariului tau, mi-am vazut textul asa cum e.
cu lentoarea nu pot face nimic, așa scriu eu, mi s-a mai sesizat.
esti binevenit oricand in pagina mea si cu alte observatii

 =  Fascinant!
Constantinescu Gabriel
[22.Jan.13 06:03]
Cum reușești să transformi un fapt oarecum banal în momente de neuitat, în imagini cu personaje vii, fermecătoare. Știi să te apropii de cititor iar la acest text se vede acest lucru și din numărul mare de vizite care s-au adunat în dreptul titlului. Oamenii fiind atrași nu numai de stele ci de calitatea deosebită a scriiturii. M-am uitat la biografie și am citit cu stupoare că scrie acolo "nimic semnificativ" și nu mai pricep nimic pentru că ce oare poate fi mai semnificativ decât astfel de texte scrise cu talent și cu pasiune. Succes în continuare!

 =  Gabriel
Emma Greceanu
[25.Jan.13 08:08]
Oamenii sunt atrași mai ales de comentarii, Gabriel. Aș vrea să cred că, măcar jumătate din aceste vizualizări se datoreaăa dorinței de a citi acest text și nu-mi doresc acest lucru doar din vanitate, ci pentru că scriind aș vrea sș se simtă dorința mea de a împărtăși celorlalți simple fapte sau senzații pe care eu nu le găsesc nicicum banale, ci pline de sens. Așa scria odată în biografia mea, pentru că tot ai adus în discuție subiectul.
Îți mulțumesc mult pentru semnul de lecturș si pentru încurajare.
Și bine ai venit pe acest site!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !