Comentariile membrilor:

+ ...
Silvia Bitere
[17.Dec.12 11:39]
"Surâsul meu prostesc să știți că este o chestiune congenitală și-i mulțumesc Lui Dumnezeu că m-a făcut să mă nasc cu el, pentru că altfel trebuia să mă prefac, ori să muncesc precum un actor ca să-mi imprim așa ceva pe față. Cred că următoarea mea temă de doctorat va trata tocmai problema aceasta a zâmbetului prostesc congenital. În felul acesta am să fac un salt de la prostia penală – de drept penal zic! – la aceea psiho-socială – adică tocmai aceea care mă reprezintă integral și desăvârșit."

Pentru acest fragment bine poziționat în contextul faptelor relatate mai sus, de ce nu, de Arci (da nu, aci, nu este el, în fine ori mă rog), pentru profunzimea "surâsului prostesc", pentru "chestiunea congenitală" tratată literar printr-un raționament ironic bine stăpânit la nivel de frază, pentru trimiterea dezinvoltă spre arta teatrală, pentru firescul faptelor expuse, pentru doza de cinism și fler autentic, pentru superfluu în general și pentru discursul la persoana întâi, singular, ASUMAT TEXTUAL, acum și nu altă dată, o steluță în preajmă de sărbători, să vă aducă lumină în suflet, căci e tot ce contează, "restul e tăcere", vorba lui N. Caranfil (dar nu despre asta era vorba, acolo, în film).

cele bune,
cu drag,
a dvs. cititoare eternă,
silvia

+ 7
florian stoian -silișteanu
[17.Dec.12 12:41]
aduce cumva acest material autodidactic și imperios necesar cu un jurământ?Daca da atunci îl rostesc și eu. EU SUNT ȘI MAI GRÃMADÃ ȘI SCRIU ASTA CU MAJUSCULE. Dacă aș deveni român aș invita în fiecare dimineață la un moment de reculegere al acestui popor frumos rău parșiv bun și detreabă prost cu grămada inteligent de /ți vine să te caci cu moț pe invidia celorlalți. O oglindă ușor ciobită verbul acesta al domnului firică adrian firicenco. dacă ar durea prostia mi/ar curge sânge din nas zilnic mie așa ca popor

 =  La mai mare!
Nicolae Diaconescu
[17.Dec.12 13:00]
Nici măcar n-am zâmbit la o asemenea "perlă". Probabil din cauza fuduliei, ecranează total prostia, chiar dacă încerci să mă convingi din vârful peniței. La mai mare!

 =  răspuns cu mulțumiri
Adrian Firica
[18.Dec.12 10:56]
Mulțumesc pentru steluțe, decorticarea textului, recomandări și reacții. Aștept ca Președintele să semneze decretele și să-mi ofere distincțiile de „Mare cavaler al prostiei cu steluță” și „Mare cavaler cu rang de Prim-ministru al prostiei cu steluță”.
Adevăr spun vorbele astea: cine se aseamănă se adună. De ieri, fratele meu siamez e Prim-ministru. Mai e nevoie de încă unul, pentru că vice-premieri sunt trei.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !