Comentariile membrilor:

 =  Felicitări!
Florentina-Loredana Dalian
[29.Sep.12 12:34]
Felicitări pentru carte, pentru omagiul adus celor care nu mai sunt... aici. Cred că, în cazul dvs., s-a beneficiat și de un material de plecare prețios, ceea ce adaugă un plus scriiturii. Cititori să aibă!

+ Domnule Tomescu, sunteți norocos
Vali Slavu
[29.Sep.12 13:06]
că ați avut atât de multe amintiri, încât să umpleți 569 de pagini. Sunt convinsă că sunt pagini scrise cu inima, fiind vorba de oameni dragi. Personajele cărții sunt și ele norocoase, pentru că nu ați lăsat să se piardă urmele trecerii lor prin lume. Mă emoționează foarte mult acest gen de scrieri și chiar am de gând să scriu și eu, cândva, despre ai mei, cei plecați, pe care i-am cunoscut personal sau doar din poveștile celorlalți. Coperta este foarte bine aleasă, chiar tulburătoare.
Ar fi minunat ca, peste mulți ani, copilașul de pe ultima copertă să aibă și el despre ce scrie, la rândul lui.
Felicitări!

+ haretiana spiritualitare
Ioan-Mircea Popovici
[29.Sep.12 15:28]
Pe 17 decembrie se fac 100 de ani de cand Spiru Haret a trecut la cele vesnice. Ieri ii semnalam Doamnei Ministru, ca tare s-a uitat "rolul scoalei" si-ar fi necesara o aducere aminte. Pe langa bucuria intalnirii cu o carte generoasa, fixez si punctul de rezonanta aici: "Se așezase, cumva, în locul cuvenit, rostul și viața dascălului, în urma reformei învățământului realizată de Spiru Haret în Regat, în ultimii ani ai secolului XIX, reformă extinsă și în Ardeal după Marea Unire din 1918."

Asteptam adresa editurii, sa comandam cartea prin posta. Sanatate sa fie, intru bucuria adevarului viu. (arcadepontice@gmail.com)

 =  Vă felicit și eu,
Ottilia Ardeleanu
[29.Sep.12 17:41]
domnule Tomescu, este o realizare importantă. mai ales că este vorba despre oameni și locuri!

sănătate vă doresc,

Ottilia Ardeleanu

+ se cade sa serbam
Anni- Lorei Mainka
[30.Sep.12 03:55]
O aparitie editoriala insemnata - pentru cei ce vor sa stie, pentru cei ce au trait, pentru cei ce sunt pasionati de istoria toata, cea de cifre si intimplari.
Ma bucura ca ati rezistat pina la final.
Abia astept sa vad povestea intreaga.
Cititorii nu vor lipsi, primii vom fi noi, si numai ginduri bune.

 =  In sfarsit
Doru Emanuel Iconar
[30.Sep.12 11:18]

paginile care m-au incantat, pe care le cautam de cate ori imi faceam intrarea pe site si pe care, daca era in puterea mea, demult le-as fi publicat, apar in volum.
M-as bucura sa am cartea dvs. Va felicit din toata inima.

Doru Emanuel

 =  În sfărșit,
Mihai Cucereavii
[30.Sep.12 17:24]
piatra a fost mișcată din loc. Au tâșnit cuvintele ca apa din cișmea, întru astâmpărarea setei spirituale a cititorului dornic de carte bună.
Felicitări, domnule Tomescu! Succes în continuare.
Așteptăm și apariția altor volume.

 =  felicitări pentru ceea ce tocmai ați încheiat!
Maria Tirenescu
[30.Sep.12 21:22]
Mă bucur mult că ați reușit să vedeți rezultatul muncii dumneavoastră: apariția cărții “Spre necunoscut”.

Am citit o parte din ea, desigur, în postările de pe Agonia. Sunt convinsă că e o carte valoroasă.

Nepoții noștri, ai tuturor, trebuie să știe cum au trăit bunicii și părinții lor. Lor trebuie să le povestească cineva. Și cine poate să facă mai bine acest lucru decât un dascăl, un om care a lucrat cu copiii, care le cunoaște puterile și aspirațiile?

Sunt convinsă că veți mai scrie. Acum, felicitări pentru ceea ce tocmai ați încheiat!

 =  Pentru oaspeții mei
nicolae tomescu
[30.Sep.12 22:34]
Doar o zi am lipsit de acasă, după postare, și iată atâția oaspeți dragi.
Doamnă Florentina-Loredana Dalian: Mulțumesc pentru felicitări. Materialul de care m beneficiat sunt amintirile și arhiva despre care am vorbit.
Doamnă Vali Slavu: Da, am amintiri. Gurile rele spun că înaintând în vârstă uiți ce ai mâncat ieri dar îți amitești cu exactitate despre vremurile de demult. Atât timp cât scriam eram în acea lume trecută și-mi era atât de bine. Copilul din imagine este școlar de câteva zile, să sperăm că-și va aduce aminte de zilele frumoase ce le trăiește acum.
Domnule Ioan-Mircea Popovici: Da, asta cred și eu, Spiru Haret a făcut pentru acest popor mai mult decât toți politicienii timpului. Și au fost pe atunci câțiva deosebiți. Să nu-l uităm însă nici pe Andrei Șaguna care prin Regulamentul său Organic a organizat, alături de biserică, școala. Numai astfel au putut să apară acei intelectuali, fii de țărani transilvani , ce au fost atât de folositori poporului.
Doamnă Ottilia Ardeleanu: Vă mulțumesc pentru cuvinte și pentru interesul ce-l manifestați
Doamnă Anni- Lorei Mainka: Mă bucur că avem preocupări comune în evocarea unor oameni și timpuri ce au trecut Vă mulțumesc pentru interesul constant ce l-ați manifestat pe tot parcursul publicării pe Agonia a acestui Spre necunoscut
Doru Emanuel Iconar: De câte ori postam câte un episod mă gândeam și la tine. Îți mulțumesc pentru desele comentarii și, mai ales, pt emailul în care ți-ai spus în mod sincer părerea. Am ținut seamă de ea
Mihai Cucereavii: Mulțumesc și ție pentru comentarii și încurajări.
Doamnă Maria Tirenescu: Se pare că avem preocupări comune. Ne apropie, cred, meseria pe care amândoi am practicat-o ani buni. Vă urez succes în proiectele Dv.

Mulțumesc și Doamnei Eugenia Reiter pentru luminița ce face mai vizibilă această postare

 =  La cele scrise
Miclăuș Silvestru
[30.Sep.12 23:41]
de colegi, alătur cuvintele mele: din memoria dvs, spre memoria înaintașilor, s-au așezat pe hârtie în capitole cu lux de amănunte adevărate episoade, unele cutremurătoare. În catedrală s-a-ntâmplat minunea: ați primit binecuvântarea cu lumina cerească, lumină pe care ați reflectat-o peste ceea ce multora ne era "necunoscut". Sincere felicitări pentru valoroasa realizare!

 =  Sunt datoare să vă felicit, d-le Tomescu și nu numai.
Nicolae Sorina
[01.Oct.12 13:30]
V-aș scrie mai multe ca drept comentariu dar sărăcia din cuvintele mele mă copleșește în fața unor astfel de rezultate, care nu ar fi fost plauzibile și posibile fără averea din ”cufărul de lemn”.
Vă felicit pentru perseverență, înțelepciune, talent și reușită.
Cu respect,
Nicolae Sorina.

 =  Doamnă Soruna și domnule Miclăuș
nicolae tomescu
[01.Oct.12 21:42]
Doamnă Sorina: Bucuros, ca întotdeauna, când apăreți pe această pagină.
Dați dovadă de prea multă modestie.
Iar eu nu merit atâtea laude.

Cu cele mai bune gânduri

Domnule Miclăuș Silvestru: Inspirația poate veni de oriunde.
Dacă într-adevăr vine și de sus atunci cred că este mai bine. Dar asta n/o putem ști.
Vă mulțumesc pentru cuvintele spuse(scrise) dea-lungul timpului pe această pagină.
Să ne mai citim și comentăm sănătoși

 =  Istorie de suflet
george geafir
[03.Oct.12 12:50]
Îmi pare rău că, din lipsă de timp, nu v-am citit decât sporadic textele postate. Sper ca pe viitor să recuperez, mai ales că se anunță publicate în volum. Știm cu toții că pentru a umple un noian de pagini, documentate și pecetluite cu părți de suflet, necesită măiestrie dar și sacrificiu din partea autorului.

Toată admirația, coane Tomescu!

 =  Părți din suflet
nicolae tomescu
[04.Oct.12 20:17]
Mulțumesc pentru interesul acordat
Îmi pare rău că tirajul este mic și nu pot împărți la mai mulți părți din suflet.
Și eu te citesc cu plăcere.

Cu cele mai bune gânduri


 =  O carte scrisă cu sufletul
Vali Slavu
[25.Aug.14 20:55]
Intrasem aici cu intenția de a lăsa o stea, dar am constatat că am anticipat valoarea acestei cărți, în urmă cu doi ani.
Vă mulțumesc, domnule Tomescu, pentru carte! Am găsit-o azi în cutiuța poștală și m-am bucurat. Am răsfoit-o și am citit selectiv. E genul de carte care emoționează până la lacrimi. M-am oprit la vreo trei paragrafe și, de fiecare dată, mi s-a făcut pielea de găină.
Felicitări!

 =  Doamnei Vali Slavu
nicolae tomescu
[27.Aug.14 22:20]
si eu sunt emotionat pentru ca aici,la aproape 2000 km de casa, am gasit semnul Dv. despre cartea timisä. Sa fiu scuzat pentru ca lipsesc diacriticile romanesti si timpul nu-mi permite sa le pun.
Personajele din carte sunt prezente si in cele cele cäteva fragmente intitulate "Dupä moartea lui Nae" precum si in "Sträbätand ceata". Am de gänd ca dupä ce le voi termina si le voi mai "peria" sä le public si pe härtie.
Multumesc pentru cuvintele din comentariu
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !