Comentariile membrilor:

+ Un astfel de reportaj...
Gârda Petru Ioan
[25.Sep.12 20:54]
...presupune documentare, timp pentru prelucrarea imaginilor, pentru publicarea lor, pentru copierea link-urilor, dragoste de natură și de oameni, altruism.
Pentru toate acestea și pentru valoarea informativ-culturală a conținutului, mă văd obligat să pun un asterisc :)

 =  Re: Un astfel de reportaj...
Dan Norea
[26.Sep.12 08:20]
Nelu, trebuie să recunosc, fotografiile au început să aibă un rol din ce în ce mai mare în economia textului privit în ansamblu. De data asta, timpul cel mai mare mi l-a luat nu documentarea, nici scrierea textului, ci selecția pozelor. Am făcut mai multe ca altă dataă și, zic eu, mai bune. Din cele peste 2700, pentru o mie din ele m-a durut sufletul în procesul de eliminare. Am postat pe facebook patru albume cu vreo 350 poze și aș fi vrut să fie de trei ori pe atâta.
Mă îngrijorează un lucru: dacă raportul dintre text și poze își păstrează trendul, o să ajung să primesc stele (mulțumesc!) doar pentru poze. :)+ Nordica lui Nor(d)ică
Ioan-Mircea Popovici
[26.Sep.12 12:09]
Firul acesta de poveste merită 7 stele. Acordăm una și șase ținem rest pentru miezul curat și rotunjimea intregului. După revedere, cu inima curată, nici nu puteai să-ți faci acordajul mai bine decât așa cum l-ai făcut. Struna-i pregătită. Steaua sus răsare! Cu bucurie și stropi de mare...

 =  În sfârșit
Elena Marcu
[26.Sep.12 18:10]
Așteptam cronica, văzusem o parte din poze, însă pot spune acum că treaba cu ”o imagine face cât o mie de cuvinte” nu e musai cea mai completă abordare în cazul de față, așa că mă bucur de ambele.
Mă bucur de asemenea că, în sfârșit, intră în jurnalul tău de călătorii și preumblarea fără ochii pe ceas și maratonul turistic. Aveam o impresie, poate greșită, că nu o prea iei în calcul sau că, în tot cazul, îi minimalizezi savoarea.
Rămân un fan al cronicilor tale de vacanță. O dată pentru sinceritate, firesc, lipsa ostentației, a doua pentru buna intenție către cititor și a treia, cea mai prețioasă, pentru apetitul pe care îl deschizi pentru fugit de-acasă.:)

 =  Re: În sfârșit... Nordica...
Dan Norea
[26.Sep.12 20:39]
Domnule Popovici, înțeleg, din comentariu și din steluță, că v-a plăcut și "firul de poveste", nu doar fotografiile și informațiile turistice. Mă bucur și vă mulțumesc prea plecat.


Elena, dar eu am recunoscut totdeauna că e preferabil un sejur în care să-ți faci propriul program, să colinzi după voia inimii, să ai timp și de muzee și de bulevarde și de grădini publice, să caști ochii la oameni, nu numai la obiectivele turistice. Problema este că noi doi avem vârste diferite, eu am început să văd lumea la 55 ani și nu am atâta timp la dispoziție. Pe de altă parte am în mine o lăcomie de a vedea cât mai multe, greu de stăpânit. În Suedia am avut la dispoziție vreo 8-9 zile numai pentru Stockholm. Ori în Spania, ca să-ți dau un exemplu din extrema cealaltă, în 8-9 zile am văzut Madrid, Toledo, Sevilla, Cordoba, Granada (cu Alhambra), Valencia, Barcelona și Andorra. Program aglomerat, ritm obositor, dar (poate cu excepția Andorrei), nu-mi pare rău de niciunul din orașe, fiecare mi-a lăsat o impresie puternică, la care n-aș renunța nici să mă tai.
Și dacă, într-unul din circuitele astea, se nimerește să văd un oraș a doua oară (așa cum s-a întâmplat deja cu Parisul, Milano, Veneția), atunci profit și îmi fac program de voie.
Separat de asta, mă bucură confirmarea faptului că povestirile mele stârnesc apetitul de călătorie. Poate mă recomanzi unei agenții de turism, care să-mi sponsorizeze un volum cu pagini de jurnal ilustrate. Este necesară o hârtie atât de bună, încât prețul devine prohibitiv.
Mulțam! :)


Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !