Comentariile membrilor:

 =  Inacceptabil
Eugen Sfichi
[13.Aug.12 08:55]
„Cătană nu e, dar a fost,
De navă, comandant viril
Și-acum ar vrea să prind-un post
De șef, într-un război civil.”
(Ion Ruse)

Catrenul nu e epigramă și autorul nu ar fi trebuit să-l posteze.
Nici nu se termină cu o poantă, ci cu o amenințare.
Catrenul are câteva probleme. Cea mai neînsemnată: e cam confuz, nu se prea înțelege dacă personajul a fost cătană și nu mai e, sau dacă a fost comandant de navă. A doua este nerespectarea topicii din V2, a treia este încălcarea ritmului în V4: într-un are accentul corect pe prima silabă.
! DAR EXTREM DE GRAV este că autorul se gândește la război civil și e inadmisibil. E inadmisibil și să facă acest proces de intenție unui personaj în catren, oricine ar fi acesta.
Există limite când ne punem pe scris, iar Ion Ruse le-a depășit.
Am avut polemici pe acest site, dar i-am spus celuilalt că: „amândoi facem parte din țesătura comunității naționale și nu trebuie să uităm acest lucru.” Iar partenerul de polemică nu m-a contrazis. Putem avea prejudecăți și opțiuni diferite, epigrama politică are tradiții, dar nu avem voie să spunem că ne vom sfârteca unii pe alții.
Este foarte grav, pentru că Ion Ruse este fost militar. Nu are dreptul să vorbească despre război civil. Dacă se gândește că ar putea vâna pe câmp compatrioți, îi aduc aminte că justiția militară e severă.
E.S.

 =  OffTopic
Ruse Ion
[13.Aug.12 09:02]
Eugen ai ghicit? Bravo!Prea multă patimă pentru un personaj, care către acolo ne împinge dacă nu renunță la "tron".

 =  Re: Inacceptabil
Dan Norea
[13.Aug.12 11:25]
"Nu a mai existat ce se întâmplă de acum două luni în România: de asta am spus că suntem la marginea lumii și mă aștept, cum vorbeam noi în pauza de publicitate, la un război civil. Lumea să înțeleagă că e foarte grav. Eu cred că urmează un război civil pentru că acești oameni, USL-ul, nu se lasă..."
(Monica Macovei, declarație la Realitatea Tv


Iată că nu Ruse e cel care se gândește la război civil. În orice caz, nu primul. De altfel, în particular, există deja un război de gherilă între instituții și chiar în sânul aceleiași instituții. E adevărat, ca în orice război civil, fiecare tabără îi consideră pe ceilalți vinovați. Personal, consider vinovate ambele tabere, dar important e altceva - faptul că suntem împărțiți nu numai la nivelul de sus, ci și la nivelul nostru.

Exact pentru asta am intervenit. Eugen ce mi se pare mie inacceptabil este să îi faci tu un proces de intenție lui Ruse: "Dacă se gândește că ar putea vâna pe câmp compatrioți, îi aduc aminte că justiția militară e severă".
Exact ăsta e motivul pentru care am insistat să nu mai facem comentarii politice în subsolul epigramelor. Uite unde se poate ajunge.
 =  Dane, Dane
Eugen Sfichi
[13.Aug.12 19:51]
În viața ta anterioară
N-ai fost motan și nici magnolie,
Cu sâcâiala ta bizară,
Ai fost un fluture de molie.

Dane, te agiți. Aici pe site nu e război și nici vreo acțiune de gherilă. De aceea am considerat că sintagme ca „război civil” sunt aici nefirești. Mai ales din partea unui militar care e sub jurământ toată viața.
Ion Ruse mi-a răspuns aici mai liniștit decât tine.
Apoi i-am telefonat și am discutat îndelung, constatând că avem atâtea lucruri în comun, încât opțiunile politice momentan diferite sunt chiar nesemnificative.
Nu-ți mai fă atâtea probleme inutile și nu ne mai asedia pe toți cu expresii de tipul: „există deja un război de gherilă între instituții și chiar în sânul aceleiași instituții.” (Dan Norea)
Am urmărit-o aseară pe Monica Macovei și mi-am întocmit cu grijă primul comentariu. Ai citat-o mai sus, cenzurând-o și pe ea. Completez eu ceea ce ai tăiat tu:

Eu cred că urmează un război civil pentru că acești oameni, USL-ul, nu se lasă, așa cum arată aceste stenograme, e bine că le avem și avem ce e în mintea lor. Este „un grup infracțional organizat”, așa se definesc, din care unii pleacă, să citez, „ca să nu-și petreacă bătrânețile la pușcărie. ”
(Monica Macovei)

Rezultatul e altul decât cel prin amputarea textului și alții sunt promotorii. Citatele sunt din interceptările convorbirilor miniștrilor Dobre și Rus.
Eu mă opresc aici. Sper ca și tu să te oprești.
E.S.

 =  Vin și eu, ca sol de pace.
Mihai Miro
[14.Aug.12 08:14]
Să-ngroape toporul
Și să ia folosu`,
Fie cu poporul,
Fie cu Barroso.

 =  V-ați spus punctul de vedere
Vali Slavu
[14.Aug.12 08:56]
Sper că vă opriți aici...

 =  Ultima și gata
Ruse Ion
[14.Aug.12 09:06]
Apocalipsa politică
Cu cei ce ne conduc acum,
Va fi,e greu să mă decid:
Război civil, cu foc și scrum,
Sau mai teribil... genocid.

 =  Vremuri de pace...
Miclăuș Silvestru
[16.Aug.12 11:36]
dorim cu toții! Replică la "Ghicitoare...oare":

Cândva, chiar comandant a fost,
Afirm: destul de priceput;
Eu sper că va primi un post,
Dar la războiul de țesut.

 =  În încheiere
Eugen Sfichi
[14.Aug.12 20:49]
Să-ngroape toporul
Și să ia folosu`,
Fie cu poporul,
Fie cu Barroso.
(Mihai Miro)

Folosu’ nu rimează cu Barroso și nici cu situația noastră economică.

Și pentru că noi pronunțăm cum se scrie:

„N-am bani de pensii și salarii
Ca să plătesc toți bugetarii”,
Își spune Ponta „e non posso*
Să-l mint într-una pe Barroso”.

* e non posso - și nu pot

Lui Ion Ruse îi cer să mai citească o dată primul meu comentariu.
E.S.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !