Comentariile membrilor:

 =  Mi-am mușcat limba până la cuvânt
Nuta Craciun
[20.Nov.11 18:11]
controlezi bine discursul poetic, textul curge vioi, usor ironic cand e vorba de propria viata, de propriul inger... desi nu inteleg de ce avea unghiile "negre" si de ce ai mentionat ca era "alb", cand ingerii sunt de fapt albi (tautologie?) probabil ai vrut sa creezi un mozaic virtual si sa accentuezi mai bine o imagine picturala, tinand cont ca ai pomenit de buburuza „verde” si de moalele „caramiziu”... desi forta textului nu sta in imaginea cromatica ci in sugestia cu acel „viraj prea stans”.
in rest cred ca este un poem fara artificii si clisee, cu metafore bine gasite care redau succint o stare ce poate fi perceputa ca reala, dintr-un real la fel de credibil.

 =  ...
Adrian A. Agheorghesei
[20.Nov.11 21:25]
Nuta, mi-as fi dorit sa faci un efort sa treci de cliseul "inger alb", pentru ca, in text, se vrea o des-cliseizare. In spital, asistentele (ingerii) mai parota si verde, si albastru, si maro etc. Asistenta mea purta halat alb.

Multam de trecere!

 =  --
Adrian A. Agheorghesei
[20.Nov.11 21:30]
err: ori de-cliseizare.

 =  adrian
Nuta Craciun
[20.Nov.11 22:25]
am specificat ca poemul curge bine si nu are clisee iar inger alb nu este un cliseu, este o tautologie... dar asta nu e neaparat un neajuns si asa cum bine ai spus, daca ne referim la ingerii din spital, ei pot fi si verzi si albastri, deci no problem, nu am avut intentia de a te acuza ca folosesti clisee.
de altfel poemul mi-a placut cu sau fara ingerii albi, crede-ma!

 =  ...
Adrian A. Agheorghesei
[20.Nov.11 23:24]
Nuța, în context, "înger alb" nu este tautologic. Și nici clișeu. Scos din context, este, mai întâi, un uriaș clișeu, apoi, bănuibil de tautologie. Eu m-am folosit de clișeu. Dacă ne-am înțeles, e ok. Dacă nu, nu.

Mai spun doar că, într-o polemică ori pseudopolemică, menținerea în context e vitală. Nu putem să ieșim și să întrăm in el când ne convine.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !