Comentariile membrilor:

 =  Asta era!
Vali Slavu
[15.Aug.11 07:58]
Mă gândeam eu că nu trece vara fără să pleci într-o excursie. Chiar eram curioasă cărui colțișor de lume i-a venit rândul, anul acesta… Frumoase amintiri, ingenioasă clasificarea excursioniștilor. Mă bucur că ai avut parte de o vacanță frumoasă și te felicit pentru această savuroasă relatare!

 =  jurnalul
tincuta horonceanu bernevic
[15.Aug.11 09:34]
Pozele foarte reușite, în stilul cu care ne-ai obișnuit.
Felicitări pentru jurnal.
Tocmai mă delectam cu Trei pe două biciclete și văd că e printre preferatele tale.

tincuța

 =  Mersi, Dane
Gârda Petru Ioan
[15.Aug.11 09:46]
No comment

+ ...iar dacă e vară, e Dan cu impresiile sale din excursii...
Rodean Stefan-Cornel
[15.Aug.11 10:18]
Ca de obicei, un foarte bun text, despre care s-ar putea scrie, la modul laudativ, foarte multe.
De această dată o să subliniez doar câteva elemente, care mi-au plăcut mie cel mai mult:
- preocuparea autorului pentru a clasifica totul, de a ierarhiza, de a compara, de la cele mai simple (sau poate doar în aparență simple) elemente, la cele mai sofisticate;
- grija (aproape obsesivă) de a trece totul, nu numai rațional, dar și afectiv, prin "filtrele personale", de a ne spune sau reaminti unele chestiuni care ne ajută să-l cunoaștem și mai bine pe autor; de fapt, tocmai acest echilibru între seriozitatea documentării și rigoarea relatării pe de o parte și căldura limbajului pe de altă parte, cadrul intim realizat, reprezintă, în opinia mea farmecul, nota personală a jurnalelor lui Dan; astfel dă impresia că se adresează unor prieteni, practic toți cititorii sunt invitați să-i împărtășească impresiile din excursie, și totul este firesc, neforțat;
- parantezele sunt făcute la timp și mi se par bine dozate; este evident faptul că prin acestea autorul nu vrea să epateze, nu ține să ne arate erudiția sa, ele sunt doar pentru a ne ajuta pe noi cititorii, să înțelegem mai bine unele elemente ale jurnalului;
- pe cei care nu sunt "la fel ca el" (colegi de excursie sau locuitori ai țărilor respective) autorul îi tratează cu înțelegere și cu umor.
Dane, felicitări pentru această scriere și pentru faptul că "te respecți" în fiecare an.
Cornel

 =  Răspunsuri pe jumătate
Dan Norea
[15.Aug.11 12:08]
Vali, mulțumesc!

Tincuța, gând la gând cu bucurie. Tocmai mă pregăteam să caut în bibliotecă "Trei pe două biciclete" pentru că, din amintirile mele, e vorba de o excursie în Germania. Acum mi se pare potrivit să fac niște comparații în timp.

Nelu, concediu plăcut!

Cornel, îmi place că îmi analizezi impresiile cu aceeași rigurozitate cu care le însoțesc eu cu analize. Cel mai mult m-au bucurat considerațiile referitoare la "erudiție". Ai punctat bine, dacă pomenesc acolo niște nume și niște ani din istorie, o fac pentru a evidenția diferențele în timp între evenimentele care și-au lăsat amprenta asupra prezentului.
Pentru că în text nu puteam s-o fac, e cazul să menționez aici: toate considerațiile istorice de tip cauză- efect sunt personale, nu luate din cărți. M-am uitat pe google doar pentru o mai mare precizie pentru că, de exemplu, nu mai țineam minte anul exact al Magnei Carta.

Mulțumiri tuturora și stați pe aproape. Astăzi postez partea a doua, de aici și titlul comentariului.

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !