Comentariile membrilor:

 =  remarc cele două coperți
Ottilia Ardeleanu
[18.Jul.11 16:15]
și titlurile - există o potrivire vădită.

felicit pe toți cei care, într-un fel sau altul, și-au adus contribuția la valorificarea haiku-ului românesc.

 =  mulțumim
Maria Tirenescu
[18.Jul.11 23:15]
Primul volum se numește "Primul cocor". Despre el s-a scris pe Agonia in 2009. E prea devreme să presupunem ce titlu va avea următorul volum, dar e sigur că vor urma și alele. Grupul are multă energie.

Mulțumim pentru felicitări!

Maria

 =  semn...
Petruț Pârvescu
[18.Jul.11 23:22]
***
Dragi prieteni,
apropo de cocor..., felicit pe toti, antologati sau nu, care intregesc spiritul acestui minunat poem> haiku/ul, pe tarmul romanesc!

cu prietenie,

 =  pentru
Dely Cristian Marian
[19.Jul.11 01:00]
trei cocori mândri și unul ciufulit,
felicitări!

vă doresc să opriți timpul în zbor cât mai des posibil!

 =  răspunsuri
Maria Tirenescu
[19.Jul.11 23:07]
Mulțumim pentru semne!

Mie îmi place cocorul care țipă. E mai mult sugerat, dar imi place tocmai pentru ca nu sunt toate detaliile. Ca în haiku.

Maria

 =  Două volume simultane
Dan Norea
[19.Jul.11 23:26]
Din cauza întârzierii volumului al doilea, anii II și III ai concursului săptămânal au apărut simultan. Pentru a le putea scoate în paralel, Cornel Atanasiu și cu mine am luat spre coordonare fiecare câte un volum.

Ce ar fi demn de semnalat este că, dacă cineva citește cu un ochi critic cele trei volume apărute până acum, poate constata o creștere valorică. Ba chiar, aș putea spune, după trei ani de concurs e evident un salt valoric impresionant, ceea ce dovedește că Romanian Haiku este o adevărată școală de haiku.

Un alt avantaj al concursului săptămânal este că te trage la scris. Personal, chiar după o selecție la sânge, sunt sigur că am material suficient pentru un volum de haiku. Care va apărea, cu siguranță, doar că trebuie să stea la coadă, alte proiecte am acum în minte.

Maria, mulțumesc în numele colegilor pentru aducerea la cunoștință a apariției celor două volume.


 =  precizări
Maria Tirenescu
[20.Jul.11 22:14]
Intenția mea a fost să semnalez apariția cărților. Amănunte se pot da în comentarii. Ar fi fost prea mult dacă aș fi scris separat despre fiecare carte. Cred că e mai bine că le-am considerat împreună.

Din lista autorilor se vede că grupul e în mișcare și că sunt din ce în ce mai mulți cei care scriu haiku. Și care au rezultate meritorii.

Ce mă bucură pe mine mai mult? Faptul că pe Agonia sunt persoane care preferă anumite specii literare, dar care colaborează foarte bine cu autori oarecum "specializați" pe alte genuri. Scriind, așa cum ai spus, se aduna material pentru niște viitoare cărți.

Maria

 =  Tot despre concursul săptămânal
Dan Norea
[24.Jul.11 14:13]
Spuneam într-un comentariu precedent că Romanian Haiku este o adevărată școală de haiku. Dar cum părerea poate fi considerată subiectivă, vin cu dovezi:
- în iunie, Genovel-Florentin Frățilă a câștigat o mențiune la Japan-EU English Haiku Contest, adică acel concurs câștigat anul trecut de Eduard Țară;
- la Shiki Monthly Kukai, membrii RH au obținut punctaje din ce în ce mai bune, culminând cu locul I obținut de Manuela Dragomirescu;
- La Romanian Kukai, în ultima etapă, primele cinci locuri au fost ocupate de membri RH, pe locul I fiind Petru-Ioan Gârda.

Spre încântarea iubitorilor de haiku, citez aici câteva poeme din etapa de săptămâna asta.

Cristina Ailoaei

Secetă mare-
umbra bătrânului cal
crăpată de tot


Valeria Tamaș

mai cade-o frunză -
de-acum soarele întreg
în fereastră


Cornel C. Costea

O altă vară -
doar liniștea schitului
mereu aceeași


Cristina Ailoaei

Ora de desen-
orfanu-și imaginează
chipul mamei


Marcela Ignătescu

soare-n asfințit-
lan de floarea soarelui
în plecăciune


Ana Urma

Arșița verii -
pe umerii bătrânei
crucea anilor


În aceste condiții, aveți toate motivele să așteptați cu interes volumul IV.


 =  Școală
Gârda Petru Ioan
[26.Jul.11 16:20]
Participarea le concursul săptămânal (și nu numai) mi-a dechis un univers paralel (cu celelate) al existenței la care n-aș renunța pentru nici un altul. Nicăieri, cred, ca în haiku, nu se pune accent mai mare pe ceea ce este fundamental în viață: cunoaștere de sine și de ceilalți, înțelepciune, simplitate, modestie, comuniune cu natura, bucuria pe care ți-o poate aduce un lucru sau un fapt aparent banal.
Mulțumiri pentru semnalarea apariției volumelor, Maria Tirenescu.

 =  Fain, tare fain
milos petru
[26.Jul.11 16:56]
Dan Norea și Corneliu Traian Atanasiu felicitări pentru ce ați realizat la fel tuturor celor antologați. Mă bucur să văd aici nume cunoscute: Petru Ioan Gârda și colega mea Doina Bogdan Wurm.
petru
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !