Comentariile membrilor:

 =  drăguțe
Ottilia Ardeleanu
[06.Jun.11 22:00]
povestioare. unele chiar amuzante. la unele mi-a plăcut cum au fost încheiate pasajele. sunt și câteva scăpări, mă refer la concordanța timpurilor. apoi, undeva apare "de loc" în loc de deloc.

mai trec,

Ottilia Ardeleanu

 =  Multumiri de trecere si de sugestii
Viorel Darie
[06.Jun.11 22:52]

Buna seara, Doamna Ottilia Ardeleanu

Chiar acum am mai făcut o revizie la text. Nu știu de ce, dar în pagina de la Agonia.ro neajunsurile unui text se văd mai bine.

Va mulțumesc pentru apreciere și pentru corecții.

Cu stimă

Viorel Darie


 =  corectii insuficiente
rechesan gheorghe
[09.Jun.11 19:13]
din moment ce v-au scăpat cîteva dezacorduri și conjugări incorecte:
"La bătrânețe de tot, Ilia Polec trebuia dus la spital. Au chemat o salvare. Pe moșul nu-l mai slujeau picioarele, erau devorați de reumatism. O femeie, mai în serios, mai în glumă, văzând cât de greu se căznea moșul să se aplece și să încape în salvare..."

repetiții nedorite și virgule puse eronat sau lipsă:
"Erau niște gospodine ale oamenilor care pășteau iarba străină pe furiș(oamenii pășteau iarba?) care urcau seară de seară la un grajd, să mulgă vacile de pe imașul lor"

sau "Mișcările crupelor animalului mă destabilizau de tot"-pe lîngă o utilizare nepotrivită cu restul narațiunii împănate de regionalisme, cred că un animal n-are decît o crupă.
Din păcate, dezvoltarea poveștii e frustă, fără o dezvoltare a tramei prea izbutită, iar lectura se împiedică pe-alocuri de construcții sintactice greoaie.

 =  Nu vă contrazic
Viorel Darie
[15.Jun.11 18:11]
Aveți dreptate. Un scriitor de meserie vede multe lucruri nelalocul lor într-un text în care începătorului totul pare OK. Vă mulțumesc de sfaturi. Voi căuta să ameliorez textul.

Cu respect

Viorel Darie
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !