Comentariile membrilor:

 =  inima ranita?
igor cladov
[05.Apr.11 18:17]
de la "dansul zglobiu al fulgilor de nea..." pierzi cititorul omule.

ii ucizi orice dorinta de a parcurge mai departe textul.

de fapt totul incepe de la titlu. suna a Acasa tv. a zana surprizelor. a ce vrei tu.


 =  Impresii
Enache Narcis Nicolae
[15.May.11 14:00]
O să îți spun ce nu îmi sună bine...

"dansul zglobiu al fulgilor de nea..." - e o imagine mult prea banală! mult prea copilăroasă; copilăria nu are de-a face cu ați vrut dumneavoastră să scrieți, nu?

"Frânturi de imagini se suprapuneau cu repeziciune în mintea ei și o năpădiseră amintirile pe care atâta timp încercase din răsputeri să le închidă într-un ungher al sufletului ei, numai de ea știut .." ( Fraza e mult prea lunga și estompeaza din efectul imaginii principale. Apare de prea multe ori "ei", "ea", se repetă aceeași idee). Și Proust folosește fraze lungi, dar el reușește să le țină constante, fără a pierde din efect.


"Din nefericire, orgoliile nemăsurate ale acelui bărbat, întâiul pentru ea, născute din falsa convingere că el este bărbatul fatal, precum și scenele de gelozie în care vorbele scăpate cu ușurință deveniseră acuze gratuite, au făcut ca meandrele destinului să fie modificate neașteptat de radical." Aici parcă e puțin mai bine. Totuși "bărbat fatal" sună prea "neașteptat de radical" . Nu au sens.

Nu am răbdare să citesc tot textul, dar vă pot da următorul sfat. După două-trei săptămâni citiți-l la rece (ca și cum nu ar fi al dumneavoastră). Nu vă lăsați furat de mirajul cuvintelor și încearcați să alcătuiți o critică obiectivă. "Oare eu aș vrea să citesc așa ceva?". Întrebați-vă asta.

Stilul ne omoară pe toți. Toate cele bune!

 =  Bine zis, amice!
Marian Malciu
[26.May.11 16:05]
Dragă Igor, în lipsa hologramelor cu fulgi de zăpadaă care să-mi umple sufletul de liniște, mi-am făcut povestirea asta.
Fă-ți și tu o altă hologramă în care să te găsească cititorii! Nu trebuie să pierzi timpul până la a mea...
Mă bucur că ai venit. Învăț câte ceva de la fiecare.
Mulțumesc!

 =  Așa, da!
Marian Malciu
[26.May.11 16:05]
Domnule Enache, am citit "la rece" intervențiile dumneavostră. Mă bucur că sunt pertinente și foarte bine intenționate. E mult timp de când nu am mai văzut asemenea "minune" prin forumuri de socializare..., chiar literare numindu-se!
Da, voi avea în vedere totul, dacă povestirea de față va face obiectul unei viitoare cărți. Aici, rămâne așa. Poate mai primesc și alte sugestii în timp.
Am poposit prin paginile dumneavoastră. Felicitări!
Să auzim numai de bine și să ne citim cu plăcere!
P.S.
Partea a doua, necitită, era mai atractivă...

 =  de-a valma în valiză
Dorian Duma
[27.May.11 04:16]
Uite inca o parere. Cum lumea are nevoie de telenovele ai o nisa clara de cititori. Asa ca eu zic sa-i dai bataie. Manelele si telenovelele te face sa uiti de saracie si problemele cotidiene.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !