Comentariile membrilor:

+ dan herciu-info
Nache Mamier Angela
[23.Feb.11 21:44]
nu stiam aceste amanunte despre poet ,(caruia îi acordasem o steluta acum o saptamâna)
deci sunt cu atât mai bucuroasa pentru el,caci are un talent real
merci pentru aceasta informare
felicitari sincere autorului

 =  Ai un felinar și de la mine, în loc de stea:)
Felicitări (și) pentru această carte. „Târgul de felinare” mi-a plăcut, poate voi reciti-o cândva. Succes pe mai departe! Alături cu gândul în marea bucurie pe care o simte autorul la finalizarea proiectului unei cărți.
Loredana

 =  Scuze
Îmi cer scuze, Dan Herciu, m-am adresat ca și când Silviu ar fi fost autorul articolului.
Mulțumim pentru semnalare!

 =  ...sau o lanternă
Călin Sămărghițan
[24.Feb.11 06:09]
O carte așteptată, a unui poet care face din metaforă nu numai esența poeziei, ci stil de viață. Ceea ce spune dl Aretzu despre autor, "autentic" și "interesant", sunt poate cele mai evidente trăsături ale creațiilor acestuia. Un poet care reușește să facă pasul peste marele prag. De aceea titlul mi se pare cu atât mai sugestiv. Felicitări, abia aștept să răsfoiesc cartea și pe viu, nu doar în pixeli, ca să pot adulmeca savoarea poeziei.

 =  Oooooooooooooo
florian stoian -silișteanu
[24.Feb.11 09:55]
Domnu Viorel ce bucurie să vază ochiu meu la timp anunțu nanonian ca să poci pocni la timp din dește spre slatina lu bercea hondialu mânce din el ciora.De nu-mi iau lizicanții mașina apoi pune scaun și pentru mine frate că meriți respect. Cu drag florian silișteanu pe jos

 =  ah, ce bucurie
Motoc Lavinia
[24.Feb.11 11:36]
Eu cred in naturalete, iar tu ai din plin, in usurinta de miscare prin limbaj. Ma bucur pentru aceasta noua realizare a ta.
cu drag,
Lavinia

 =  Felicitări
Vali Slavu
[24.Feb.11 13:38]
domnului Păcală pentru carte!
Aș vrea să-l felicit și pe domnul Herciu pentru articol, dar... Nu e prima dată când văd prezentări de carte făcute la repezeală, am mai vrut și cu alte ocazii să-mi spun părerea. Apariția unei cărți este o realizare deosebită, de aceea consider că prezentarea unei asemenea realizări trebuie făcută mai cu suflet. În cazul de față, dacă excludem citatul preluat de pe copertă, rămân... două rânduri.
Îmi cer scuze dacă am supărat cu intervenția mea, dar aveam de gând, de multă vreme, să semnalez acest aspect. O părere personală, desigur...

 =  Vali Slavu
dan herciu
[24.Feb.11 14:15]
Eu am incercat sa aduc in atentia agonicilor aparitia acestui volum. Sau mai bine zis sa fac o informare despre acest eveniment . Nici nu mi-am propus mai mult .( nu este o prezentare de carte sau o recenzie). Daca credeti ca nu e ok. poate ar fi bine să încercați să faceți chiar d-vs ceva în acest sens.
cu bine

 =  :)
Vali Slavu
[24.Feb.11 14:30]
Mă așteptam să-mi spuneți că nu e o recenzie. Sunt de acord că este doar un anunț, dar și anunțul pentru lansarea unui nou șampon pe piață e mai elaborat. :) Serios, măcar ceva HTML... Ce să fac eu în acest sens? Am anunțat pe site apariția a trei cărți, dar am stat ore întregi, ca să scriu articolele respective.

 =  re V.S.
dan herciu
[24.Feb.11 14:35]
cred că vă plictisiți tare ...

 =  doamna Vali
florian stoian -silișteanu
[24.Feb.11 15:53]
Acum că ninge bine ar fi să zăboviți și să nu scoateți la tablă. Alunecă! Cu prețuire Silișteanu pe patine! Poate ar fi trebuit adăugat un amănunt de genul unde se află cartea în ce depozit, cît costă și altele dar astea sunt scăpări la nivel național și nu cred că fratele Dan merită urecheat! Sănătate!

 =  vă aștept pe toți la Slatina!
silviu viorel păcală
[24.Feb.11 16:25]
și dacă nu puteți am să fac eu cumva să ajungă cartea la doritori. Mulțumesc pentru că existați!

+ eveniment
Dana Stefan
[24.Feb.11 17:29]
un eveniment care trezeste de fiecare data emotii, nu numai autorului. felicitari silviu! ani la fel de impliniti si fructuosi sa fie si cei care vor veni!
dan herciu, un gest generos, o semnalare care ne bucura, indiferent pe ce cai vine.

Linea

+ *
George Pașa
[24.Feb.11 22:03]
Din ceea ce am citit postat pe acest site, Silviu Viorel Păcală este, așa cum pe drept remarcă Paul Aretzu, un împătimit de metaforă și de jocuri imagistice insolite, scriind într-un tip aparte de minimalism (mai precis un fals minimalism), fiindcă la el nu lipsesc tropii care dau măsura poeticității. Uneori, stilul său devine enervant (în sensul bun al cuvântului), fiindcă dă impresia falsă că se referă la ceva direct, parodiind limbajul cotidianului, iar sensul este cu totul altul, camuflat sub cuvinte aparent fără relevanță semantică. Într-un fel, este un creator de sensuri, acolo unde vechile semnificații (fie și figurate) par că s-au tocit. De aceea, poate da impresia de incoerență, când, de fapt, sensul este unul cu totul inedit. Dar nu pentru faptul că ne asemănăm uneori stilistic apreciez scriitura sa, ci pentru că într-adevăr Silviu scrie bine și, lucru mai rar în ultimul timp, dovedește lipsă de infatuare.
Parcă și eu așteptam mai multe cuvinte în acest anunț, dar acelea puține citate din prezentarea lui Paul Aretzu de pe coperta 4 mi se par relevante. M-aș bucura dacă aș găsi cândva cartea și, eventual, să pot scrie despre ea.

Felicitări autorului și mulțumiri Lui Dan Herciu pentru anunț.

 =  :))
ilinca nistor
[24.Feb.11 22:12]
Stiu ca e trivial, stiu ca e gluma de clasa a patra, stiu ca e indecent, stiu ca sunt o superficiala.
Dar chiar nimeni nu a ras la numele autorului, never ever? Adica poetul Silviu Viorel Păcală?? Come one.
Aveti doua solutii:
1. sunteti fff falsi
2. sunteti inumani
Felicitari autorului, oricum.

 =  ...
ilinca nistor
[24.Feb.11 22:14]
Iar Aretzu e praf rau cu literatura, daca leaga generatia 2000 de entuziaștii metaforei. Doamne, Doamne.
Iar asta nu e de offtopic :D

 =  Tot legat de text
George Pașa
[24.Feb.11 22:24]
Paul Aretzu nu spune că Silviu Păcală ar fi douămiist, ci faptul că este legat prin debut de această generație. Desigur, și eu aș dori o formulare mai fericită. Silviu nu este douămiist prin ceea ce scrie, dimpotrivă, are bun-gust, iar prea puțini douămiiști au așa ceva. Desigur, eu, care am și citit ce scrie și nu mă leg de numele cuiva (așa ceva nu se face, doar nici eu nu sunt vreun pașă!), spun că are și texte mai slabe (dar cine nu are), însă, probabil, volumul de versuri a fost alcătuit cu simț de răspundere. Să citim, apoi să criticăm.


 =  f. serios
dan herciu
[24.Feb.11 22:30]
d/na Ilinca, dumneavoastră când erați mică, copiii nu vă strigau cumva Ilinca-Opinca? :) sau era vb. de altcineva...

 =  :p
ilinca nistor
[24.Feb.11 22:36]
:)))
Nu aveam o porecla mai nasoala, dar nu o spun. DAp, la a doua citire vad ca george a fost mai atent ca mine (oricum, si mie tot nefericita idee imi pare).
Dar nu dati cu pietre, am zis ca sunt superficiala. Asta e. Despre texte, nu imi permit sa zic nimic, ca nu le am in fata.
Si pana la urma si maiorescu a facut misto de poetul eminovici si omul si a schimbat numele :p, deci nu va agitati sau sange rau sau mai stiu eu ...
Nu ca eu as fi maiorescu, ca era discutabil ca individ din cate stiu, iar eu is o dulcica :)))

 =  Felicitări
ioana negoescu
[24.Feb.11 23:04]
Felicitări autorului pentru tablouri! Zidurile sunt deseori subînțelese. E o veste bună, un motiv de bucurie.

i.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !