Comentariile membrilor:

+ george pasa-criticul
Nache Mamier Angela
[13.Feb.11 11:33]
o recenzie scrisa cu aplomb,unde aprecierile critice pun în valoare poetul recenzat,subliniaza traiectoriile lirice ale acestui poet cunoscut si recunoscut în peisajul liric actual
criticul si poetul george pasa subliniaza un autentic lirism,structura ingenioasa a cartii,pozitia sa fata de textualism,puterea de a emotiona departe de ariditatea intelectuala,întoarcearea la postmodernism
"Putem citi cartea – având în vedere și unitatea sa compozițională – și ca pe un microroman în versuri. "(citat)
lector exigent si pasionat de litere
george pasa ne convinge ca nu este o "carte plictisitoare...


 =  Ion Mureșan este
Liviu-Ioan Muresan
[13.Feb.11 12:39]
ceea ce putem numi, fără nici o reținere, poet. Și este un poet la care ne putem raporta. Adică așa se scrie poezia! Nu mă refer la stil, la încadrare, ci la esență poetică și mod de exprimare a acesteia. Premiul nu pe bună dreptate, ci pe necesitatea aprecierii corecte l-a primit. Nu se putea altfel, fără a duce la descalificarea decidenților :)
Textul acestei prezentări e bine realizat, nu divulgă prea mult și trage de mînecă pe necunoscător. Adică își atinge scopul. Felicitări și autorului recenziei!

 =  "cartea Alcool"
George Pașa
[13.Feb.11 18:37]
Doamnă Mamier, este o simplă recenzie, fără pretenții deosebite, așa cum spuneați dumneavoastră, altădată, "ca de la poet la poet". Dacă aș fi fost critic, atunci aș fi fost mai exigent, fie că este o carte premiată. Eu scriu rar despte cărți, doar atunci când mi se par cu adevărat bune, indiferent de numele autorului. Dacă iubitorii de poezie vor fi atrași să o citească, e suficient. Vă mulțumesc pentru cuvinte și apreciere. Meritul este, desigur, al cărții.

Domnule Liviu-Ioan Mureșan, m-am convins de mai mult timp că Ion Mureșan este un poet. Poate nici nu are nevoie de cronicile/ recenziile noastre. Cărțile adevărate trebuie numai descoperite, aceasta fiind menirea criticii, eu, desigur, nefiind așa ceva. Dar mai dau și eu o mână de ajutor! Dureros este că și acești poeți recunoscuți sunt prea puțin citiți, ce să mai vorbim de talentele care rămân în umbră? Mulțumesc de oprire. Nu știu de ce, dar mă așteptam să comentați aici, nu numai pentru că este tizul dumneavoastră.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !