Comentariile membrilor:

 =  am citit
Marga Stoicovici
[14.Jan.11 01:56]
poemul este de o sensibilitate aparte și mi-a plăcut de la început până la sfârșit.încă din titlu și apoi de la versul cu visul în vis mi-a amintit de Ruinurile circulare ale lui Borges una dintre lecturile mele preferate.
aș schimba « prea plină de nuferi » parcă ceva nu e bine aici poate cu simplu « plină de nuferi » sau « cucerită de nuferi » sau « invadată de nuferi » sau ceva care să nu aducă în discuție ideea că nuferii ar fi gunoaie sau buruieni
o părere
marga

 =  Marga
Ela Victoria Luca
[14.Jan.11 08:05]
fiind reverie/ vis / oniricul permite un fel de a pune in cuvinte anume imageria; la prea plina de nuferi - in imagieria mea ca autor - sub nicio forma nu exista sensul de gunoi sau buruieni (fiecare lector se duce pe sensul lui). daca ai fi un privitor din afara al ”scenei visului”, din alta perspectiva - a splendorii (nuferii) care, atunci cand este in exces (”prea plin”), acopera vederea si nu iti poti inchipui ca sub covorul des/dens de splendoare (nuferi) o viata se pierde... esti pe unul din sensurile imageriei celui ce scrie. nu imi place sa explic, chiar nu imi place deloc, iar atunci cand aleg / se aleg singure a numite cuvinte pentru a reda anumite sensuri, eu nu pot schimba doar ptr a fi in acordaj cu o altă lume (lume in sens de univers de receptie).
multumesc,
Daniela

 =  ...
Silvia Bitere
[14.Jan.11 11:48]
Titlul m-a dus cu gândul, ca să fiu sinceră, la Inception, la film. Urmărind filmul ( Di Caprio fiind un actor de suflet pentru mine, interpretare perfectă, joc de scenă excelent), nu am putut să trec pe lângă textul tău cu mâinile în buzunar. Eu văd acel "prea plin" ca fiind rostul strofei doi. De la ce reprezintă nufărul și mai încolo de "prea plinul lui", e "prea multul" lui, al nufărului și atunci frumusețea lucrurilor își cerne griul prin acel "prea devreme". cu alte cuvinte "prea devreme" pentru acel "prea plin". Citind versurile m-am simțit ca un făt care s-a scufundat în visul mamei fără să știe. Iar "firul" este cordonul prin care îmi hrănesc devenirea.

 =  Daniela
Marga Stoicovici
[18.Jan.11 00:06]
citind explicația ta am înțeles că eram pe un drum greșit. îți mulțumesc pentru lămurire cu atât mai mult cu cât înțeleg că nu îți place să explici. din această nouă perspectivă am citit un poem căruia nu-i mai găsesc niciun cusur.
cu scuze pentru deranj îți mulțumește
Marga

 =  Silvia, Marga
Ela Victoria Luca
[01.Feb.11 15:38]
Silvia, da, firul tău de legătură este unul dintre cele ce tes si aici povestea din spatele visului.

Marga, nu-i bai, oricum mă surprinde și mă pune pe gânduri când se vede un text prin alte lentile.

Ela
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !