Comentariile membrilor:

 =  Ștefan Ciobanu:
Ottilia Ardeleanu
[27.Dec.10 23:13]
ei, sugestiv poemul, frumoasă de tot prima strofă, imaginile create de "...bucată groasă de pânză" și "copil(ul) prin zăpadă".

îmi plac poemele tale. au originalitate. și un farmec al spunerii.

Ottilia Ardeleanu

 =  tacerea mielului turbat... no. t-spe :D
Anca Roshu
[28.Dec.10 06:51]
'voi lăsa ochii și buzele iubitei
la un muzeu în locul extinctoarelor' - la asta m-a dus gandul cand am citit astea 2 versuri... il si vedeam pe dr. hannibal lecter cum decupeaza frumos buzitele si ochisorii si le pune in locul extinctoarelor...
poate ca imaginatie mea (prea) bogata imi joaca feste, da' altfel nu stiu cum sa pricep ce ganduri haine ai tu cu ochii si buzele alea...

 =  .
ștefan ciobanu
[28.Dec.10 10:08]
ottilia, multumesc de citire si semn
anca, este evident ca esti departe de poezie. nu stiu daca sa iti sugerez sa ramai acolo sau sa mergi mai departe.

 =  articulez urmatoarea parere
Gabriel Petru Băețan
[28.Dec.10 17:36]
Unii autori scriu cuvinte pe hârtie în fiecare zi întrucât se tem că cerneala va rămâne nefolosită și cititorii vor plânge întrucât lipsesc genialele metafore. Dacă este să ne luam după un amărât de dicționar, Ștefan Ciobanu dă lipsă de o cunoaștere fără echivoc în ceea ce privește definiția poeziei. Limbaj concentrat, sensibilitate, încântare, vrajă, frumusețe, rimă, ritm, poezii de mare rezonanță care vor rămâne și peste câteva decenii în memoria cititorilor și vor fi lăudate de marii critici. Bineînțeles, pe lângă rarele și reușitele creații ale autorului, acest poem este zero.Din prima strofă aflăm că poetul are complexul unui ucigaș precum Grenouille, scoțându-i ochii iubitei, tăindu-i buzele și lăsându-le la muzeu pe post de extinctoare. Grenouille făcea parfumuri, Ciobanu face spumă chimică... Apoi, cum este și normal, peste chipul mutilat va pune o pânză, ca nu cumva să vadă cineva culoarea părului. Un palimpsest al crimei. Evident, obsesia criminală a poetului Ciobanu, un fel de dublă personalitate manifestată în poezie, are și o scuză.El numește ospiciul drept o casă bătrânească unde speră că își va trăi liniștit restul vieții. Prin liniștit mă refer la crizele frecvente când va confunda zăpada cu molozul și se va zvârcoli precum un copil atins de posedare sau epilespie. Tragică soartă... Într-adevăr, trebuie să ai destul curaj și măiestrie ca să-ți declari obsesiile în nouă rânduri. Și nu e prima oară, Ciobanu ne-a adus deja la cunoștință care sunt nevoile sale fiziologice.

 =  doar o respiratie
Anni- Lorei Mainka
[28.Dec.10 16:03]
----parca ai spus din ce aveai de scris
sau?

imi lipseste ceva, ceva ,
da, asa cu extinctoarele, au si ele un pret!

mi-a placut tare mult

 =  stefan...
Anca Roshu
[28.Dec.10 16:20]
ma-ntreb daca ma gaseai tot atat de 'departe de poezie' cum zici acuma daca ti-as fi scris un comentariu ultralaudativ...
ca-ti mai scrisai la texte ce mi-au placut si-atunci nu ma considerai chiar asa o 'cauza pierduta'... :D
la text, din nou, daca tot am revenit, explica-mi si mie, te rog frumos, ce e cu extinctoarele alea in locul carora vrei sa pui ochii si buzele? de ce extinctoare si nu alarme de fum?
si daca tot le decupezi intr-un muzeu, spune tu sincer ca nu era logic sa ma gandesc (si) la asta: http://www.youtube.com/watch?v=BjGpcEA-FyE... ;)
ca sa nu mint deloc, tre' sa mai spun ca mi-a placut titlul poeziei tale, stefan...
si, drept urmare, o sa mai trec... ;)

 =  frumoasa metafora
Ciurea Alexandra Corina
[28.Dec.10 16:51]
Nu stiu daca suntem pe aceeasi lungime de unda, dar mie toata metafora cu extintoarele ma duce la lacrimi. Ochii iubitei, buzele ei. Nu stiu daca lacrimile ei, sau lacrimile tale...dar mi-ar placea sa cred ca e vorba de o lacrima comuna. Si mai confund si panza de pe parul ei, cu zapada.

Mie asa imi suna, si imi place mult:)
Ideea unei poezii este sa starneasca reactii si imagini in capul fiecarui cititor. Daca face asta, e bine.

Felicitari:)

 =  raspunsuri
ștefan ciobanu
[28.Dec.10 21:02]
motto: se stie de la calinescu ca e cel mai usor sa deconstruiesti un text literar, mai ales cand aceasta deconstructie vine dintr-o rautate si o altercatie avuta cu autorul. doar ca de cele mai mul;te ori, si asta se intampla de regula la baieteni de cartier, cazi in ridicol, iti etalezi prostia grosolana, lipsurile care si asa sunt evidente.

anca, nu am zis ca esti o cauza pierduta. cat despre explicat poeziile, nu cred ca are rost. o poezie o intelegi ori ba.

anni, normal ca extinctoarele au un rost bine determinat.

alexandra, comparatia nu este intamplatoare. iar despre rolul poeziei, da, cam asta este. un poet trebuie sa lucreze cu imagini.
va multumesc pentru trecere

p.s baetan, daca vrei sa intri intr-un dialog cu mine te-as ruga, desi stiu ca vorbesc la peretii, sa mi te adresezi cu stefan. cer mult?

 =  erata
ștefan ciobanu
[28.Dec.10 21:04]
este un i in plus la pereti. sa nu zica lumea ca nu sunt generos.

 =  Invat
Csiborg Mirco
[28.Dec.10 21:24]
… tot timpul invat cate ceva. Din acest text am invatat ca ochii si buzele iubitei poetului nu-s bune de exponate de muzeu, doar de extinctoare. Pacat ca nu ne spune despre ce fel de muzeu era vorba. De arta, de istorie, Antipa? Sa fie muzeul jucariilor, al tehnicii popieristice? Hopa! Aici se complica un pic lucrurile.

Iar din comentariul autorului am invatat ca poetul lucreaza cu imagini. Si eu care pana acum am crezut ca de fapt cuvintele ar fi materia prima. Ce sa-i faci, amator... Si am mai si invatat tot ce stiu despre poezie (si ceai) de la o prozatoare.

Archibald Haddock

 =  rest
Nincu Mircea
[28.Dec.10 22:59]
ca cel mai mare amator și întâmplator trecătoriu, mărturisesc că zâmbesc de la prima strofă de asemănarea buzelor iubitei (și asta ar fi de înțeles cu mare îngîduință) cu instinctoarele. metafora, pe cât e de banală, tot astfel este și de hilară: așa cum buzele sorb setea iubirii.... dar poate fi vorba și de culoarea buzelor și a instinctoalelor. hmmm!... dar ochi roșii ca instinctoarele?!...
a doua strofă.. ceva islamic?
iar ultima strofă foarte nelegată de simbolurile ți mesajul precedentelor.
în rest.... rest.

 =  .
ștefan ciobanu
[28.Dec.10 23:06]
mircea, comentariul tau imi arata ca nu se citeste ci se ataca. in prima strofa nu este o comparatie. deci nu poate fi vorba de buze rosii ca ...
mai incearca.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !