Comentariile membrilor:

 =  Succes!
Vali Slavu
[08.Nov.10 21:18]
Oare de ce am impresia că "Ultima vedere" s-a născut pe pagina mea, la comentarii? Poate mă înșel, dar, dacă e așa, vezi că trebuie să împarți premiul cu mine! :)
Succes la Chișinău și abia aștept să ne povestești cum a fost!

 =  Re: Succes!
Dan Norea
[08.Nov.10 21:51]
Vali, nu țin minte exact unde, dar cu siguranță a fost un comentariu. Nu stau să verific, te cred pe cuvânt că tu ai fost gazda. Dar... dacă vrei cotă parte din premiu (în care nu-mi pun prea mari speranțe), vino la Chișinău!

Mulțam pentru urare. În privința reportajului, mă gândesc să-l iau deoparte pe Nelu Gârda și să dăm cu banul. Cu un ban moldovenesc, evident. Pozele oricum le punem la grămadă.


 =  Bune
Gârda Petru Ioan
[09.Nov.10 07:42]
Cu două observații:

*O silabă în plus la prima (prietenii știu de ce);
*O cacofonie la "matematica", evitabilă cu "puțin" în loc de "un pic".
Nu te justifica, nu te iert. Temele s-au anunțat din timp. :)
Abia aștept să ne întâlnim! Voi sta pe lângă tine să fur meserie de reporter.

Succes!

 =  Echilibrat
Rodean Stefan-Cornel
[09.Nov.10 13:07]
Dane,
Păi, dacă le-ai postat înainte de anunțarea rezultatelor, înseamnă că știi tu ceva, așa că nu voi face observații negative la text, ca să nu-ți stric bucuria. În opinia mea este un grupaj onorabil, echilibrat, din care nu iese în mod deosebit în evidență (nici pozitiv, nici negativ) vreun catren.
În altă ordine de idei, văzând că tu și cu Nelu Gârda faceți planuri pentru Chișinău, apropo de reportaje, promit că vin și eu cu un aparat foto digital, dar având în vedere faptul că voi fi între doi ingineri de calculatoare, specialiști în tehnica înaltă și artiști în ale fotografiei, îl voi folosi doar pentru uz personal. Promit însă că o să fac ceva util: o să fiu arbitru când veți da cu banul...
Numai bine!
Cornel

 =  Re: Nelu Gârda, Cornel Rodean
Dan Norea
[09.Nov.10 14:16]
Nelu, nici gând să mă justific, ai dreptate aproape în totalitate. Noroc cu pri-e-te-nii, doar așa mai învăț și eu să despart corect în silabe.
La cacofonie, parcă am niște mici dubii. Cacofonia este definită prea vag (asociație neplăcută de sunete). Ori cuvântul "neplăcut" are în sine o notă de subiectivism.

Cornel, zău că nu știu nimic despre premii. Invitația în sine nu spune nimic, anul ăsta am mai fost invitat la alte șase festivaluri și n-am primit decât (uneori) diplome de participare. Am postat grupajul pentru că, invitațiile fiind făcute, era clar că s-a terminat jurizarea. De altfel, au postat și alții înaintea mea epigramele pentru Chișinău.
De acord cu arbitrajul. De altfel, ești făcut să fii arbitru. =  nu cumva
Laurențiu Orășanu
[09.Nov.10 15:37]
Pentru moment, mă rezum la constatarea că despărțim corect în silabe doar... în textele pe care le analizăm (mai ales în cele de concurs - sic!!!)
Aștept o explicație pentru accepțiunea necunoscută a verbului a tuna. Pare că există așa ceva, altfel folosirea lui în sensul obișnuit (verbul care prduce tunete) e doar o joacă de cuvinte, sau o barbarie. Verbul a tuna, așa cum îl știu eu, nu produce tunuri.
Acord acest răgaz explicativ dn următorul motiv: Ștefan Cazimir m-a întrebat ce înseamnă a tuna (exact ce întreb și eu). Puteam să spun adevărul (că nu știu) dar am supralicitat pornind de la englezescul tunning (cam cum ar fi fost, pe vremuri, reglarea prinderii, sau, cum i-am explicat eu - reglare fină).
Așadar, pe moment, apreciez liberele (a doua prezintă unele similitudini cu una publicată de mine în Epigrama, numai că a ta e mai scărpinată în cruciș).
La aia cu Matematica, nu te mai trimit la desele mele apeluri la considerarea cititroului ca unul inteligent (scrii cu italice operații pe care le știu până și repetenții din clasele primare), ci aș fi curios ce zice Elis Râpeanu au sujet. Poate că de părerea ei o să ții seamă.
La temă - bună doar a doua.
Spectaculos comentariul lui Cornel...Nu face comentarii negative, nu cumva să ai premiu...

Calimero

 =  Re: Calimero
Dan Norea
[09.Nov.10 16:51]
La "a tuna" aș putea spune că verbul se referă nu numai la fenomenul meteorologic, ci și la zgomotul scos de un tun. Nu cunosc etimologia cuvintelor, dar am bănuiala că asemănarea "tun - tunet" nu este o coincidență.

La italice, îți cunosc părerea și, în ultima vreme, folosesc procedeul din ce în ce mai rar. Aici, singurul motiv a fost cuvântul "putere" care, neevidențiat, ar fi scăpat înșiruirii de operații matematice.

Dacă fac un total, constat că au scăpat neatinse două (sau cu indulgență, trei) epigrame din șase. Nelu Gârda, sâc!
:)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !