Comentariile membrilor:

 =  "că pun și eu umărul"
tincuta horonceanu bernevic
[23.Oct.10 11:48]
Amuzantă scrisoarea SGV-istului. Am râs de pandaliile venite de la criză. O proză umoristică reușită.

tincuța

 =  re: Tincuta
Atropa Belladona
[23.Oct.10 16:07]
Multam de trecere si de semn, ma bucur ca ti-am adus macar un zambet! Mi l-ai intors inzecit!:)

carmen

+ cu bomba printre mine
Ion Diviza
[23.Oct.10 19:09]
O proză pe gustul meu, scrisă în stilul inconfundabil al Belladonei, cu răsuciri neașteptate ale verbului și percutante jocuri de cuvinte, cu ironii... anticazone și tot tacâmul umorului... pacifist. Autoarea își cunoaște bine personajul (de unde oare l-o fi cunoscând?) și ni-l redă de o asemenea manieră încât să-l simpatizăm și noi. :) Un text plin de savoare, care te binedispune. Aprind o steluță, să se vadă de departe.

 =  Mă Corcoduș,
Dan Norea
[23.Oct.10 19:48]

Ți-am remarcat mintea ascuțită încă de la e-mailul care mi-a sărit în ochi, de m-a întrebat nevasta de ce ai ochiul vânăt, iar te-a prins vecinu de la parter. Da’ i-am spus că la noi e boală profesională, tot personalul de la doi și-o litră capătă accelerat vânătăi la ochi de la cititul poștei. Mai sunt și boli specifice, cei de la secția de poștă clasică au limbile umflate de cât ling lipiciul după ce dezlipesc scrisorile. Cei de la poșta electronică au toți miopie în ultimul grad, cel de colonel, că mai sus nu permite schema. Cei de la semeseuri se plâng că nu pot niciodată să-și petreacă paștele și crăciunul între sânii familiei. Uneori îi invidiez pe strămoșii noștri care aveau un personal rapid ca să poată viola corespondența, și nu numai, în goana poștalionului. Da’ nici pe ai mei nu-i plâng, deși ei se plâng că le-a tăiat un sfert din salariu, că din doi și-un sfert a rămas numai doi. Nu-i plâng, că nu din salariu își fac ei vile, ci din sporurile de limbi, de ecran, de pericol, de rușine, de mi se face rușine că niciodată nu țin minte de pe fluturașul ăla cât un afiș toate pozițiile.
Corcoduș, mă bucur că vii la mine și că te pricepi la mine. Până acum am avut numai ghinioane cu compania aia. De nu mai am curajul să întreb o doamnă îți place compania mea? Să vezi. Mai întâi a venit unul la mine și l-am întrebat te pricepi la mine? Mi-a zis că da, da’ eu trebuie să stau culcat pe o canapea, iar el să stea în fund până mă întreabă ceva de taică-meu. I-am zis ceva de maică-sa și l-am trimis pe perversul naibii la închisoarea garnizoanei, din Fundulea, unde e trai neneacă, toți stau în fund. Până îl fac ciur.
Pe urmă a mai venit unu, l-am întrebat la fel, te pricepi la mine. Sigur, mi-a zis, sunt miner. M-am bucurat, da’ în loc să planteze mine, a început să planteze flori, cică așa i-a zis lui domnu președinte în piața universității.
Când am văzut că de la cuvântul mine apar confuzii, am schimbat abordarea. Pe primul care a venit l-am întrebat te pricepi la geniu? Da, mi-a zis, eu sunt critic literar, cât ai zice Nobel ți-l fac praf. M-am luminat la față, ăsta se pricepe, mi-am zis, doar Nobel e ăla care a inventat dinamita. Da’ a trebuit să renunț și la el, cât a stat criticul la noi, toate geniile mele au căzut într-o depresie totală, de a trebuit să-l rechem pe psihiatrul ăla de la Fundulea.
Da’ ghinionul e că am avut noroc, toți oamenii din companie erau foarte săritori. Și au sărit în aer pe rând până au dispărut cu toții. Așa că da, vino mai repede prin gaura aia din fund, că n-a mai rămas decât psihiatrul și mi-e teamă că până la urmă tot mă culcă pe canapea.
 =  Ionica si Norica, multumiri!
Atropa Belladona
[24.Oct.10 15:43]
Ionica, multumiri multe! Pentru gest. Si felicitari! Ca nu te-a lasat memoria, precum pe mai tanara si talentata noastra colega intru ale umorului! :)

Domn Comandant Norica, sa traiti! Mult si bine, ca tare fain le mai ziceti! :)

 =  Carmen...
Gârda Petru Ioan
[24.Oct.10 18:17]
...dă cu biciu-n mine
Când m-oi depărta de tine!

Nu văd, altcineva, cine,
La „cutie” mai deține
Ironii atât de fine!

Să ne mai citim cu bine!

 =  GPI :)
Atropa Belladona
[25.Oct.10 08:16]
Cum zici tu!:)

 =  eu, numai de prune consum, indiferent de gradul de distilare!
Adrian Firica
[25.Oct.10 21:50]
să trăiți!
propun să ne facem concediul în Argentina și serviciul de siguranță și securitate aici, dar numai în perioada caldă; asta așa, ca să nu consumăm combustibilii inutil.

 =  Înainte de-arunca, aș șterge o mână de virgule!
Ioan Jorz
[25.Oct.10 22:24]
Mă furnică, așa, degetul arătător - și cel de lângă - să pun niște virgule, (pe ici, pe colo), și, mai ales, să le șterg pe unele, (tot pe ici, pe colo), dar mă abțin! Așa că mă întreb: dacă pe autoare o furnică degetele mari, de la picioare, și mă "înjură" - la modul amical, desigur - ce mă fac? Prin urmare: remarc, încă odată, o proză scurtă, umoristică, de valoare, proză care mi-a smuls un zâmbet, semn pentru care toți ceilalți cititori ar trebui să se tăvălească, pe jos, de râs! Brava, Atropa Belladona! Cu amiciție,

Ioan J.

 =  "mă pot transfera rapid"...
Miclăuș Silvestru
[26.Oct.10 04:51]
totuși, allégro ma non tróppo... "Dea Dumnezeu să devină cât mai curând Trei și-oleacă!" Am să "pun și eu umărul!" că tot e tare cu "ghipsul" pe el... am avut parte de o lectură plăcută; râs cu plăcere și la replica d-lui Norea.

Se-adresă la comandant
SGV-istul Corcoduș.
Răspunsul, la post-restant,
Așteaptă pe C. Fănuș.

mult succes

 =  Adrian, Nelu, Miclaus, multumiri
Atropa Belladona
[26.Oct.10 06:53]
Adriane, sa traiesti! Eu am propus si femei, da au zis ca astea intra la suplimente si, nefiind alimentare, se dau numai pe baza de competente. Data viitoare voi propune competentele!
Multam de semn!

Nelu, aruncand indraznet un ochi in sus, pe text, ai dreptate, dar eu sunt timida de felul meu si stau numai cu privirea in jos! Data viitoare, sa-mi zici de virgula inainte de-a arunca!:))Multam mult! Cu aceeasi amicitie. ( prietenii stiu de ce!:)

Miclaus, multumesc pentru lectura si semn!:)

Carmen

 =  răspunsul colonelului V. D. TOT
Laurențiu Orășanu
[26.Oct.10 08:31]
Domnule Corcoduș,

Prenumele dvs. nu ne spune nimic, dar după trunchi păreți unul din arborii fructiferi plantați voluntar de noi, cei din "Doi și un sfert", pentru apărarea patriei noastre dragi și a secretelor ei de ochi iscoditori care i-ar vrea răul.
De ce i-ar vrea dușmanii răul, zău că nu știm, că doar mai avem și ceva bine, ar putea să-l ia și pe ăla. Și să ne lase intacte secretele noastre scumpe.

Uite, noi aici, gard în gard cu unitatea dvs. de geniu, avem un tanc unic în lume: singurul în care pot intra până la 20 tanchiști cărora le miros obielele. Vă dați seama cum jinduiesc, pe după corcoduși, ochii aceia iscoditori după secretul tancului nostru? Deoarece voi ștampila cu "Strict secret" și vă voi preda scrisoarea direct în mână, la gaura din fund, și deoarece vă puteți considera deja transferat la noi, vă pot spune secretul: în tanc, pe rafturi, lângă obuze, punem câteva lăzi rămase din stoc, pline cu săpun "Cheia". Dacă nu știți cum pute săpunul "Cheia" e bine să vă mai gândiți înainte de a vă transfera prin gard, e mai bine să călcați și de-acum înainte pe minele acelea: știm din sursă sigură că numai 5% dintre ele explodează.

În încheiere,
Când ne vom vedea la gard pentru a semna foia de transfer la unitatea noastră, o să vă aduc și un chipiu plin cu virgule; din el am pus și în copia pe care noi, la doi și un sfert, o facem și o arhivăm la "Strict secret" pentru orice document care nici nu știți cât de bine prinde la o adică.

Comandant Unitate "Doi și un sfert",
Colonel V. D. TOT

Brava, Carmen, rar dar bine.

 =  se aprobă
dorin cozan
[26.Oct.10 09:06]
pe loc repaus, fănele!
ia vin`coa sa te pup!

 =  Re: Laurentiu V.D. TOT si Dorin Amagitoru' :)
Atropa Belladona
[26.Oct.10 19:24]
Laurentiu, belea de com ce mi-ai facut, pardon, facut lui Corco!:))) Astept chipiul cu virgule!:))))))) Prea multumesc! Prea bun! Prea ca-n armata! :))))

Dorine!

Sa traiti! Am venit, am vazut...am plecat cum am venit! :)))
Multumesc!

 =  Să trăiți!
Laurentiu Ghita
[26.Oct.10 19:35]
Să trăiți!
Fără umăr, fără umăr!!

 =  Lauroneeeeeeeee! :)
Atropa Belladona
[26.Oct.10 19:40]
Sa traiti si tu! Fara numar, fara numar, de ce numa' de doi ori?!:))))

 =  Bomba
nicolae bunduri
[25.Dec.10 12:09]
Umorul Atropei este indubitabil, contrastele și "derapajele" de indei de la o propoziție la alta, omonimiile "haios" exploatate, interpretările suprinzătoare ale unor lucruri sau fenomene sunt specifice Autoarei. Cred că ideile nu-i vin înainte ci cursiv, scriind. Adică nu-și face un plan tehnic după care să dezvolte ci scrie umorul "cum îi vine la mână". Și îi vine bine. Totuși o recomandare confrățească: Carmen, concentrează mai mult umor pe final , adică bomba, adică poanta. În rest, n.b. de la n.bun
Și cum azi e Prima Zi de Crăciun,-La mulți ani!

 =  M-ai bucurat în ziua de Crăciun!
Constantin Iurascu Tataia
[25.Dec.10 12:39]

Dragă Carmen, să-ți dea Dumnezeu sănătate pentru povestea lui Corcoduș care m-a făcut să rîd cu gura pînă la urechi în sfînta sărbătoare a Crăciunului. Să ai aprte de bine și de condei tot atît de vioi țn anul care vine, mai ales că observ apariția unor prozeliți...

 =  un semn
milos petru
[25.Dec.10 14:00]
Na că am încurcat-o! M-am luat după Nae și Tataia și am ajuns la tine. Zic: mă, da fain mai scrie fata asta, dar oare Corcoduș ăsta are vre-un frate geamăn că parcă am mai citit ceva asemănător, măcar că nu-s io comandantul de la 2 și 1/4.
M-am desmeticit că nu ai scris-o azi, în ziua de Crăciun, da o vinit bine, că scrisul tău aduce stare de bine și descrețește și frunțile astea ale noaste brăzdate de semnele pe care le-au lăsat vremurile alea iar astea le adâncesc tot mai tare.(, , ,virgule de rezervă să nu se supere cineva și pe mine că nu le-am pus pe toate)
Hristos a înviat! Sărbători fericite și La mulți ani!

petru miloș

 =  erată
milos petru
[25.Dec.10 14:51]
Hristos s-a născut!

 =  indubitabil faci și ești: FÃ!
Adrian Firica
[25.Oct.11 01:43]
fă, tu ești bună, dar nu vreau să cazi ca o piatră trasă cu/de o praștie, așadar citez din tine:
”spre deosebire de alții care nu-s experți nici măcar în ei, darămite în mine!”, asta ca să nu te las ”apă plată”... fără bule!

 =  Gentleman-ului Firica
Atropa Belladona
[27.Oct.11 18:09]
indubitabil faci și ești: FÃ!
(Adrian Firica)

What the fuck?!
Fack you! E bine-asa? :)))

 =  pre-moniție
Adrian Firica
[28.Oct.11 13:52]
io fac ce fac.
fac ce știu io că-i mai bine.
de exemplu, am propus să fie băgat în vocabular cuvântul pre-viziune, că pre-versiune există deja, fără să mai vorbesc pervers.
unii dintre ăștia băgară numai pre-moniție, numai că nu explodă. păi... ori e moniție, ori nu mai e!

o să folosesc în scopul meu numai cuvântul pre, după care mă car, pentru că pre-car mi se pare că mă definește cel mai bine.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !