Comentariile membrilor:

+ un pas mare pentru autorii de pe Agonia
Laurențiu Orășanu
[28.Aug.10 10:24]
Probabil că acei autori care s-au lovit de dificultățile editării-difuzării cărților lor vor aprecia condițiile avantajoase propuse de editura EDO.
Nu mă îndoiesc că autorii de poezie vor participa la acest concurs, câștigarea unui premiu aici fiind din start un certificat de valoare.
Prima antologie de epigrame a fost, dacă nu greșesc, prima carte editată de EDO.
Step by step. Pentru viitor sugerez ieșirea cărților EDO pe rafturile librăriilor (pas dificil, dar nu imposibil).

Deși textul e deja recomandat, pentru motivele schițate mai sus, înstelez acest text întru atenția participanților la acest concurs de manuscrise (poezie).

Ghiocel

 =  nr. pagini
Ana Maria Zlăvog
[29.Aug.10 19:26]
Orientativ, câte pagini trebuie să aibă manuscrisul ?

 =  nr de pagini. nr de texte.
Radu Herinean
[29.Aug.10 23:37]
Fiind vorba de poezie probabil ar fi bine sa fie in jur de 100 de texte. E tot orientativ, evident, fiindca si daca sunt mult mai multe e ok, practic se creaza oportunitatea pentru selectie.

 =  noutati Concurs Poezie
Radu Herinean
[30.Aug.10 14:28]
Va anunt pe aceasta cale ca au fost trecute in revista toate mesajele trimise pana acum in concurs si au fost trimise mesaje de confirmare sau, dupa caz, infirmare, a inscrierilor voastre.

Daca inscrierea a fost validata, ati primit un mesaj de tipul:
Salut X-ulescu,
am primit materialul si iti confirmam inscrierea in concurs.
Urmareste www.poezie.ro pentru detalii asupra etapelor urmatoare.
succes,
echipa Edo.


Daca au fost probleme cu inscrierea ai primit deja detalii pe email.

Daca ai trimis un email pe adresa de concurs si n-ai primit niciun raspuns te rugam sa postezi un mesaj aici sau sa trimiti din nou un mesaj pe email, cu atentie suplimentara la scrierea adresei.

Succes tuturor participantilor.

 =  Dubios
Yigru Zeltil
[31.Aug.10 21:42]
De ce câștigătorul locului I mai trebuie să plătească încă tot atâta cât a primit ca bursă? Destul de dubios, ceea ce înseamnă că ”săracii” tot vor trebui să găsească de undeva un sac sau să-și rupă aproape un salariu mediu pe economie, deci nu e o alternativă la concursul de la Cartea Românească. Dar pe unii tot cred că îi avantajează asta, pentru că am auzit că se practică prețuri înfiorătoare de 20-30 milioane de ROL pe la nu-știu-care edituri. Dacă există cineva care să beneficieze de pe urma acestui concurs, atunci să fie bine primit concursul. Le țin pumnii concurenților (din motive diverse, nu pot să particip) și de-abia aștept să citesc cărțile, mai ales că, având aceeași identitate grafică, treb să arate frumos...

 =  Yigru
Radu Herinean
[01.Sep.10 14:59]
Nu e nimic dubios. A fost o decizie foarte logica.
Am fi putut sa alocam intreg fondul de premiere pentru 2, maxim 3 castigatori, sau puteam incerca sa promovam mai multi autori, mai ales ca am putut oferi un cost total de editare foarte convenabil.
Am ales a doua varianta si avand in vedere numarul si calitatea materialelor primite in primele 3 zile as zice ca a fost o decizie foarte buna.

Succes tuturor si asteptam in continuare materialele voastre.

 =  despre proză
rechesan gheorghe
[02.Sep.10 10:05]
despre proză încă nimic? Cînd e termenul limită la această secțiune?

 =  si mie mi se pare
Leonard Ancuta
[02.Sep.10 11:43]
ca e o initiativa buna, insa poate ar trebui facuta cu putin mai mult efort. si ma refer la faptul ca se acorda procente pentru publicare. pe de alta parte, distributia si tirajele sunt cam anemice.
de ex, am trimis un manuscris la Brumar si mi-a fost acceptat, iar costurile pentru un tiraj de 500 buc ajungeau la mine la 30 mil lei vechi, ceea ce nu mi se pare chiar mult. nu stiu daca si editura contribuie la realizarea tirajului. in orice caz, eu tot nu-i am. asa ca la o adica ar fi de preferat un sprijin cat se poate de real si integral pentru autorii lipsiti totalmente de mijloace financiare, cum ar fi in cazul meu, dar cu siguranta si al altora.

 =  Proza/ poezie?
Luntraru Rodica
[02.Sep.10 12:53]
Se accepta proza si poezie apartinand aceluiasi autor? Cate pagini, minim, trebuie sa aiba manuscrisul de poezie?

 =  ptr Leonard si comentarii generale.
Radu Herinean
[02.Sep.10 14:11]
In primul rand nu stiu cat de justificat ar fi un tiraj de 500 de exemplare. Stii vreun autor de poezie care a scos acolo si a vandut 500 de exemplare? Sau macar 300? Mie 200 nu mi se pare un tiraj anemic ci doar realist.
Oricum, in situatia fericita in care autorul si-ar epuiza tirajul initial (cele 150 de exemplare) suplimentarea tirajului s-ar putea face la costuri similare, si atunci autorul ar fi deja pe plus si dpdv financiar, chiar si pentru cea mai mica dintre bursele acordate si chiar la un pret de vanzare de 7 RON pe carte.
Totusi, ai dreptate in ce priveste publicul tinta al concursului, de aceea pentru urmatorul concurs de poezie vom incerca sa oferim cel putin pentru primul loc o bursa de editare care sa acopere integral primul tiraj.

Asteptam de la voi in continuare comentarii si mai ales inscrieri in concurs, mai ales ca, asa cum au observat foarte bine cativa participanti, nu am mediatizat decat in cadrul acestei comunitati concursul. In plus si intervalul de inscriere este destul de strans, deci concurenta nu va fi extrem de mare.

Succes.

 =  Rodica L si Gheorghe R
Radu Herinean
[02.Sep.10 14:32]
Se accepta si proza, inclusiv de la un autor care a participat si cu poezie.
Si da, poate fi trimis deja si manuscris de proza, insa vom anunta etapele exacte dupa ce se va termina selectia pentru concursul de poezie.

Numarul de pagini, asa cum am mai spus, nu este definit ca si criteriu, insa este recomandabil, chiar daca intervalul este foarte flexibil, sa fie in jur de 100 de texte, fiind vorba de poezie.
Si cu ocazia asta o sa va rog pe toti ca inainte sa postati intrebari sa verificati daca nu cumva exista deja un raspuns aici, in comentarii.

 =  Poezie/proza
Luntraru Rodica
[02.Sep.10 19:05]
Pot fi trimise manuscrise de poezie si proza de acelasi autor? Care este minimul de pagini pentru proza?

 =  Întreb și eu
Vali Slavu
[02.Sep.10 21:02]
Poezia poate fi și... poezie pentru copii?

 =  Vali, pe scurt: da.
Radu Herinean
[03.Sep.10 00:18]
Vali, raspunsul scurt este da. Nu au fost impuse restrictii cu privire la gen, tema sau vreun alt criteriu, deci poezia pentru copii este binevenita.

Intrand acum in detalii, nu stiu daca un volum de poezii pentru copii va avea o sansa prea buna in competitie directa cu volume de poezie "generalista", insa cele doua premii speciale au fost prevazute exact pentru situatii de acest gen, adica volume cu caracter foarte specific.

Iti urez succes si astept in continuare intrebarile voastre.
Radu.

 =  pentru a lua o decizie
Viorica Pop
[03.Sep.10 21:08]
M-ar tenta participarea la concurs, mai ales pentru faptul ca acest lucru mi se pare facut la vedere si gratuit.Timpul necesar pentru un manuscris este scurt-considerand scrisul caligrafic.Deci sunt derutata sau nelamurita?

 =  bafta
matrana ioana irina
[05.Sep.10 23:15]
o clipa de sinceritate :
esti simpatic domnule RADU HERINEAN si ma bucur ca exista persoane care lanseaza asemenea initiative.
bafta in tot ce iti propui.

 =  pentru Viorica și nu numai pentru ea
Maria Tirenescu
[06.Sep.10 16:19]
Viorica, în anunț scrie: "Manuscrisele vor fi trimise preferabil prin email la adresa concurs2010@edo.ro". Cât de caligrafic trebuie sa fie, dacă trimiti prin internet? I-am mai explicat cuiva acest lucru. Se numește manuscris, chiar dacă e scris la calculator sau mașina de scris.

Cred că ți-a mai venit inima la loc. Și eu scriu destul de "frământat", cum spunea o prietenă. De aceea, prefer calculatorul.

Maria

 =  Viorica si Maria...
Radu Herinean
[07.Sep.10 00:29]
Viorica si Maria, multumesc pentru intrebare si clarificare.
Intr-adevar chiar preferam format electronica si am avut ezitari in a folosi termenul manuscris, dar cred ca acum lucrurile sunt clare.
In ce priveste remarca referitoare la gratuitate, daca se refera la costuri, asa cum am dezbatut si mai sus, nu este vorba de un demers gratuit pentru autori, fiindca fiecare castigator primeste o bursa, mai mare sau mai mica, care totusi acopera doar partial costurile editarii. Noi am intors problema pe toate fetele inainte sa definim parametrii proiectului si credem totusi ca e o initiativa buna si in aceste conditii :)
Asteptam materialele voastre in continuare si nu lasati pe ultima zi fiindca trimitand mai repede ne ajutati sa le evaluam inca din aceasta saptamana si sa respectam sau chiar sa devansam termenele propuse pentru fiecare etapa.

Succes tuturor.

 =  Concurs in Patria mea
Valerian Ciobanu
[07.Sep.10 14:03]
Concurs Agonia!
Mă bucur măcar și de atât. Voi încerca pană la 10-11 septembrie să vă trimit și eu, fiindcă cu portalul stihi și proza ru m-am lămurit.
Am selectat pagini pentru cărțulile lor, dar dacă nu ești din Moscova, sau măcar să te afli în Moscova, nu ai sorți de izbândă.
Să vedem aici, la agonia. ro
În Patria mea Limba Română!

 =  Noutati concurs
Radu Herinean
[10.Sep.10 17:35]
Am primit confirmarea ca toate emailurile primite au fost revizuite si s-au trimis raspunsuri tuturor celor care au trimis pana acum.
Daca cineva a trimis un material si nu a primit inca nici un raspuns este rugat sa lase un mesaj aici sau sa revina pe email.

Succes tuturor

 =  marea uimire
Stefan Doru Dancus
[12.Sep.10 12:44]
Am trimis "Marea uimire" - volum de versuri cu rimă.
Cele bune,
Dăncuș

 =  fețele noctambulului
Ioan Barb
[12.Sep.10 23:52]
am trimis "Fețele noctambulului". nu am primit comfirmarea.cele bune.Barb

 =  S-au terminat inscrierile.
Radu Herinean
[13.Sep.10 11:39]
Toti cei care au trimis manuscrise pentru concurs au primit deja un raspuns pe email, indiferent daca materialele au fost acceptate sau respinse.

Va rog sa verificati ca ati primit un raspuns corespunzator si confirmarea de inscriere, iar in cazul in care nu ati primit un raspuns final sa luati legatura URGENT cu noi prin intermediul unui comentariu aici sau printr-un email la aceasi adresa.

 =  Felicitari, Radu,
Dan Cârlea
[13.Sep.10 18:07]
ma bucura mult aceste initiative deosebite. Este un mare pas inainte, desi pe timp de criza. In legatura cu tirajul, e ok pentru inceput, e realist. Exceptandu-l pe Dan Carlea care a vandut in 2009 aproape 25 000 de volume si in 2010 circa 10 000, pana in septembrie, nu prea se vinde poezia. :)


 =  mail
Stefan Doru Dancus
[15.Sep.10 14:40]
Am primit mail-ul de confirmare. Acum - detaliile, bănuiesc că vor veni tot prin mail.
Cele bune!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !