Comentariile membrilor:

+ ...
sophie polansky
[20.Jun.10 17:48]
e frumos, coerent, chiar si cu acele intreruperi de paranteze si explicatii si reintoarceri care aici imi plac; dar as fi dus povestea departe, adica la final, am impresia ca asta e doar o secventa, un episod si ca te-ai oprit sa te uiti la pif & hercule si ca o sa revi sa continui. :)

pe langa aceste mici povesti care parca voit indeparteaza cititorul de subiect, as fi vrut sa ajungi tocmai, la el sa il iei de maneca si sa il faci sa vorbeasca.

da, si e teatral, are potential, insa era frumos ( sau mai frumos ) ca dupa acest mic periplu sa revii la subiectul cu care incepi caci tu de fapt il prezinti prin prisma aventurilor astea ( ceea ce nu e rau deloc )dar nu mai revii asupra lui ca o prezenta ( fie ipostaziere, fie nu ), ci il lasi in fotograma.

si biensur, titlul, place, dar merita continuat ( nu tautologic )sau integrat.

 =  ...
sophie polansky
[20.Jun.10 17:52]
ai un c lipsa la excesive.
mai voiam sa spun ca e ok distantarea de metafora sau de imaginea cod folosita abuziv sau in sine, uneori de noi, in genere.

 =  puricii tv-ului
Vasile Munteanu
[20.Jun.10 18:20]

da, este un alt registru decât ceea ce s-ar aștepta oricine te citește să găsească la tine în pagină; iar acesta este un demers apreciabil.

dar,

pe de o parte, în ciuda aspectului "enumerativ", părerea mea este că textul conține prea multă informație; radiografie a unui organ în care urmărești să fie vizibil și întregul - ba chiar și decorul; coerența despre care vorbește antecomentatoarea mea este exclusiv una a evocării; tabloul în întregul său este, dacă nu incoerent, excesiv fracturat (ex: "Tata mă bătea..." urmat de "La școală am jucat în..." șamd).

pe de altă parte, da, un discurs consistent și credibil, dar, exceptând nu mai mult de două asocieri, dpdv stilistic nimic nu îl deosebește de alte texte de genul.


în concluzie, textul nu displace; dar nu reușește să-mi satisfacă promisiunea începutului; iar finalul, în aceeași notă abruptă, nu-mi anulează deloc starea neutră pe care lectura o declanșează și o amplifică.o simplă părere,
Vasile Munteanu

 =  .
iarina copuzaru
[20.Jun.10 21:10]
Sophie, domnule Vasile, mulțumesc pentru trecere, steluță, sfaturi. Textul e mult mai lung, scris acum ceva vreme. Din el am luat doar o parte, pentru a nu plictisi. Cît despre coerența-evocare frînturistă, recunosc, a fost făcută în mod voit, ca un monolog interior cu fotografii (chiar dacă ale aceluiași film) puse în dezordine.
Voi ține cont de ce m-ați îndrumat și mă bucur că v-ați oprit și pe la mine.

 =  .
iarina copuzaru
[20.Jun.10 21:26]
Am vrut să spun "coerența-evocare fracturistă" și mi-a ieșit "frînturistă". Probabil cu mintea la poemul Mădălinei. Astăzi sunt pusă rău de tot pe plagiat, așa că feriți-vă poemele:)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !