Comentariile membrilor:

 =  Dane
tincuta horonceanu bernevic
[16.Jun.10 12:46]
Frumos articol, bine documentat, ceea ce se cheamă că ai stofă. Și fotografiile reușite. Așa mai aflăm și noi ce se întâmplă pe la festivaluri. (și după:)
tincuța

 =  Tincuța,
Dan Norea
[16.Jun.10 18:37]
...păi asta e ideea: să mai aflăm ce a avut particular fiecare festival în parte.
Fiindcă în comun au multe: eforturile gazdelor pentru finanțare și organizare, cazare, masă festivă, premiere, recital cu public, poză de grup...
Ce mi se pare impresionant este că umoriștii, în special epigramiștii, au devenit un fel de mare familie care sună goarna din când în când și (cum bine zicea Dobreanu odată) se adună precum rudele la o nuntă, botez sau tăiere de moț.

 =  Felicitări...
Gârda Petru Ioan
[16.Jun.10 20:44]
...Lui Cornel pentru organizare, lui Dan pentru reportaj, lui Nicolae Paul Mihai pentru că e tare simpatic și celorlalți...

 =  Mulțumiri și completări
Rodean Stefan-Cornel
[17.Jun.10 15:48]
Mulțumesc Dane, într-adevăr ai stofă de cronicar (reporter). Și pentru că la Sibiu nu au fost prezenți alți agoniști, care să completeze (corecteze, nuanțeze) anumite aspecte, o să o fac eu, prilej cu care și răspund unor probleme:
1. Nu cred că doamna prof. univ. dr. Elena Macavei are vreun text redactat al dizertației susținute în prima parte a lansării cărții, deci nu prea am ce să-ți trimit.
2. În legătură cu sfatul ca eu să pun pe hârtie unele istorisiri (amintiri, experiențe de viață personale etc), sunt de părere că acestea sunt bune la o șuetă între prieteni, nu ar putea avea o valoare literară deosebită și nici nu ar prezenta un interes prea mare; pentru amatorii de rând ca noi, valoare ar putea avea o proză de ficțiune de calitate, în timp ce pagini de jurnal, povestirea unor amintiri ar fi interesante doar dacă ar fi făcute publice de niște personalități marcante, afirmate anterior în diferite domenii (științific, literar, sportiv, muzică, presa scrisă, televiziune ș.a.m.d.
3. Apropo de aprecierea ta că la activitatea din 5 iunie "s-au respectat canoanele deja cunoscute", aș spune că, deoarece activitatea respectivă se încadra într-o mai lungă serie de manifestări prilejuite de împlinirea a 35 de ani de activitate neîntreruptă a cenaclului, am încercat să-i imprimăm un caracter de spectacol festiv; iată câteva elemente prin care am vrut să ieșim puțin din "canoanele cunoscute":
- președintele cenaclului, în cuvântul introductiv a vorbit câteva minute despre Sibiu, despre istoria cenaclului și despre patronul său spiritual (Nicolaus Olahus);
- în cadrul spectacolului a fost un moment distinct în care s-a amintit despre membrii cenaclului decedați de-a lungul celor 35 de ani și s-a prezentat un grupaj din creațiile lor;
- și din creațiile membrilor cenaclului sibian care nu au putut evolua pe scenă din diferite motive (unul membru prin corespondență, stabilit în SUA, altul prezent la spectacol în scaunul cu rotile și altul având grave probleme de familie) s-a citit câte un grupaj;
- organizatorii au dat prilejul să fie prezenți pe scenă (în plus față de recitalul de epigramă) unor membri reprezentativi ai cenaclului: cel mai în vârstă cenaclist sibian, actorul Teodor Portărescu (91 de ani împliniți, membru foarte activ al cenaclului) a susținut un microrecital de poezie umoristică din clasicii români ai genului, iar medicul Ioan Mărgineanu, unul din cei doi membri fondator al cenaclului, care activează și astăzi (al doilea este Nicolae Munteanu), a evoluat în calitate de rapsod popular.
4. Doamna care apare în fotografie cu domnii George Corbu și Nicolae Paul Mihail este Silvia Macrea, director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradițioanale "Cindrelul Junii" Sibiu, cea care a înmânat în cadrul spectacolului premiile speciale și care, alături de directorul Cercului Militar Sibiu, Marcel Japie ne-a ajutat în desfășurarea tuturor activităților.
Cu prietenie, tuturor
Cornel

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !