Comentariile membrilor:

 =  Lăcrimați pentru Frida
Nicolae Diaconescu
[12.Nov.09 16:00]
Am citit cu interes textul mai ales fiindcă ai "povestit" despre viața de calvar a Fridei. Ea o porumbiță s-a căsătorit cu El un elefant și don Diego, un pezevenghi, în loc s-o prețuiască, se iubea, presupun pe ascuns dar nu prea dacă a aflat toată lunmea, cu sora ei bună. Ce putea fi mai dureros? Dar marea artă se naște din suferință! Și iubire! Și ea a avut parte de amândouă. Propria suferință, mai ales psihică și iubirea cu marele Leon Trotski le-a transpus în picturi nemuritoare păstrate în casa muzeu construită chiar de don Diego.
Andra Rotaru s-a "inspirat" din poveste și propriile trăiri le-a transpus de asemenea în versuri nemuritoare!( a luat premii, a fost tradusă, etc.)
Cum nu auzisem de talentata poetă, vă rog să-mi fie scuzată ignoranța, am citit pe lângă versurile prezentate mai sus ca exemplu, poezia postată pe internet "Până la tine". Într-adevăr este o mare Poetă și promisiunea începutului este pe deplin confirmată. Am un singur amendament. Dacă vreodată Dânsa va citi această observație aș dori s-o întreb, despărțirea de o unghie este chiar atât de dureroasă? Este altceva când te desparți de o pleoapă, un deget, un picior, un rinichi sau mai știu eu ce! Unghia crește la loc.

 =  .
Mihai Robea
[12.Nov.09 22:41]
bre, Tudore, pe lumea ailalta o fi mai bine ca poate le-o veni si criticilor randul sa fie criticati de poeti, sau le-o veni randul mai devreme sa se-ntrebe cate-un Moromete scarpinandu-se-n ceafa, adica ce nazbatii mai spun si criticii astia mai mult pre legea lor si prin revistele lor cum vor ei sa aseze nelumea lume de isi bat capul ca in vorba ceia cu "capra sparge piatra, piatra crapa-n patru...". Si pentru ce?
.......

 =  poeți și critici
Tudor Cristea
[13.Nov.09 09:31]
Observații pertinente, domnule Diaconescu. Atât în ce-o privește pe Frida, cât și în ce-o privește pe Andra...
Cât despre ce spune Mihai, mi se pare că aș înțelege unde bate. Dar din ce spune el se observă că i s-a cam acrit de literatură, în orice formă ar fi ea practicată. Dar mai ales de critică, pentru că e mai greu de citit.
Mihai, tu ai ceva cu criticii (nu neapărat cu mine, care, după cum probabil ai observat, mai sunt uneori și poet și chiar romancier). Nu cumva te-o fi încondeiat Alex Stefănescu prin rubrica lui "Tichia de mărgăritar" din România Literară, prin suplimentul Ziarului Financiar sau în cărțile lui despre ceva ce seamănă cu literatura sau despre modalitățile de a te rata ca scriitor? Mi-ar părea sincer rău... Dar să nu disperăm! Să ne spunem, cum își spun așa de des în ultima vreme componenții echipei naționale de fotbal, care-o iau sistematic pe coajă: viața merge înainte!

 =  Litere
andra rotaru
[13.Nov.09 14:33]
:) versurile anterioare citate aici ma fac sa zambesc. nu le-am uitat, doar au trecut...e ca si cum ma uit la pozele din copilarie, sau asa ma simt. sigur fiecare etapa a avut importanta ei, multumesc frumos de neuitare. au fost zile minunate atunci la targoviste. si bineinteles multumiri si domnului St.I.Ghilimescu:)

Imbratisari virtuale

 =  felicitări
george ionita
[21.Nov.09 14:58]
felicitări și aprecieri pentru amintirea numelui Ștefan Ion Ghilimescu, un om de mare valoare, nu numai aici în Dambovița

george ioniță

 =  Dle Ioniță,
Tudor Cristea
[21.Nov.09 17:08]
Nu contest faptul că "aici (?!!!), în Dâmbovița", Șt. I. Ghilimescu poate fi ce spuneți. Doar că, pe agonia.ro, suntem AICI, ÎN ROMÂNIA. Nu e bine să vă situați doar în plan local...

 =  semn...
Petruț Pârvescu
[25.Dec.09 20:06]
***
amda rotaru a trecut si pe la botosani, daca nu ma insel. a luat si un premiu... am citit cu placere. incitanta discutie in tribuna verbului... nu comentez.

un gand bun si Sarbatori de iarna fericite!

 =  ....
Anni- Lorei Mainka
[22.May.10 16:49]
textele dvs. despre orice ma fac sa uit de timp - nu exagerez
de curind a aparut iar un film despre frida - fascinanta aparitie in arta, o personalitate care atrage si respinge

doream sa stiu: va pot trimite si din poeme mai vechi, adica de pe site si texte de amintiri?dar am greseli de ortografie...asta e...pe curind

 =  da
Tudor Cristea
[22.May.10 20:35]
Poti trimite si texte mai vechi de pe site, daca te caracterizeaza. Dupa aceea, mai vorbim.
Multumesc de lectura si de opinie.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !