Comentariile membrilor:

 =  daria
Carmen-Manuela Macelaru
[14.Oct.09 17:11]
cred că trebuia să faci încadrarea la poezie. extrag esența de vanilie:
vene-calorifere reci, în locul noptierei fruntea mea, singurătatea e o mină pe care o declanșezi din greșeală, sub coaste ți s-au dezlipit/ câteva crengi de salcâm cu flori, câteva construcții remarcabile. însă cred că pilonul de metal al poemului pe care va sta mult și bine rezistent la intemperii critice nu sunt metaforele de mai sus ci:
afară - tu. pretutindeni. din toate părțile
oamenii de pe stradă trăgeau de tine cu nările
am vrut să mă dau jos din pat să te strig

idee că un el, probabil, e în tot ce e dincolo de geam, în absolut tot, până și în aer, oamneii se vor droga cu el.
mcm =  ...
Daria Darid
[14.Oct.09 23:09]
Domnisoara MCM,
imi place sa cred ca acest text este incadrat la Personale, nu pentru ca ar satisface anumite norme lingvistice/ plastice/ expresive or whatever ce rigid l-ar intemnita strict intr-o anume categorie si numai atat, ci mai mult datorita destinatiei sale terapeutice . Ma folosesc de astfel de texte ca sa-mi revin . Ca sa accept si ca sa merg mai departe .

Faptul ca dumneavoastra ati vazut poezie intr-un astfel de text ma face sa cred ca am schitat ceva ce nu-mi mai apartine , ceva in care se pot regasi lesne si alte fiinte . Acest lucru ar trebui sa ma bucure . Nu am puterea necesara .

Eu va multumesc pentru cuvintele dragute asternute mai sus . Ca intotdeauna, prezenta dumneavoastra ma onoreaza . O noapte cat mai blanda va doresc .

 =  daria
Nache Mamier Angela
[15.Oct.09 10:36]
as scoate"îmbulugesc" care nu -si are locul în acest poem care alterneaza sentimente diverse,între un cotidian intim nelinistit si un context social tulbure,nelinistitor pe care poeta le scoate la lumina cu un talent cert

 =  ...
Daria Darid
[15.Oct.09 16:03]
Doamna Nache Mamier Angela,
Atunci când are loc un accident sau în orice altă situație neplăcută, oamenii au prostul obicei de a se zgâia la cel în cauză . O infimă parte dintre aceștia, într-adevăr, își oferă ajutorul . Inițial, preferasem acel verb, tocmai pentru a puncta acest fapt . Am optat acum pentru sintagma afară oamenii își scutură ciorile de sub gene, este de rău augur ... firul se înnoadă cu crengile de salcâm, care, prin cădere, au izgonit adăpostul păsărilor din iubitul meu . în oameni . Nu-mi dau seama dacă modificare făcută este una binevenită, dar cu siguranță sugestia dumneavoastră este una de bun simț și oportună . Vă mulțumesc pentru trecere, a însemnat foarte mult pentru mine .

 =  daria
Nache Mamier Angela
[15.Oct.09 16:30]
ai înteles foarte bine intentiile mele
cu bine!

 =  ...
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
draga daria eu te sfatuiesc sa-l lasi la personale. este o personala. motiv pentru care nu prea am sa fac sugestii. n-o sa-ti spun decat ca-s locuri in care atunci cand te referi la "el" tai practic din fluiditatea textului.

 =  .....
Daria Darid
[20.Oct.09 12:46]
draga claudiu, tin sa te anunt ca sfatul tau imi este inutil, din moment ce eu insami am gasit de cuviinta ca acest text ramane la "personale" . asta cu "fluiditatea" textului devine chiar cliseu, mie nu-mi pasa prea tare cum curge acext text, din moment ce eu insami sunt la marginea mormantului meu, unde pana si intunericul este unul abrupt . din moment ce nu e mare lucru de spus, as fi preferat sa n-o faci . uneori, timpul curge prea repede cand citesti "personale" . nu merita . asta ca sa-ti fiu si eu , la randu-mi, de ajutor cu un sfat .

 =  ...
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
ce sari draga asa ? eu am intarit o convingere pe care o ai. si ?
iar fluiditatea unui text nu este cliseu, ci o necesitate. ca pe tine nu te intereseaza asta, e problema ta.
pe mine da, sunt cititor si am pretentii, asa cum tu esti autor aici si ai toane. deci te inteleg

 =  ...
Daria Darid
[21.Oct.09 10:17]
imi pare rau ca ai interpretat-o asa . azi o singura reactie mai am fata de cele petrecute in jurul meu - si zic eu, una cuminte - de dezgust . inchipuie-ti ceea ce am scris intr-un registru grav, aproape soptit . nu fluiditatea unui text este cliseu, si faptul ca se invoca pe site aceasta lipsa de fluiditate -mai mereu- in cazul de fata, fara sa te sprijini pe ceva concret . as fi dorit sa-ti sustii punctul de vedere, in schimb mi-ai oferit un "este o personala. motiv pentru care nu prea am sa fac sugestii." daca este o personala si, ca urmare, nedemn de ilustra dumneavoasta luminare, atunci poate ca acest cititor al meu ar trebui sa ia textul ca atare si sa nu aiba prea multe pretentii . sau sa ma ajute, sa-mi arate ceea ce eu nu pot vedea . singura diferenta dintre mine si tine este ca eu nu scriu pt cititori, ci numai pt mine . consideri acest lucru drept crima?

claudiu, poate gresesc , insa fac referire la acel "el" aici :"afară - tu. pretutindeni." si aici: "sub coaste
ți s-au dezlipit
câteva crengi de salcâm cu flori cu tot " . as dori, daca nu este un efort prea mare pentru tine, sa-mi zici unde anume taie din fluiditate, iar eu am sa fac tot ce-mi sta in putinta sa schimb cate ceva cat sa nu [mai] fie deranjant .
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !