Comentariile membrilor:

 =  Asa nu
Dorian Duma
[13.Jul.09 05:51]
Grecoaicele nu sunt chiar frumoase daca e sa le comparam cu alte neamuri, deci ma opun.
Textul e cam descriptiv si fara ceva, poate ar fi trebuit postat un fragment mai interesant.
Sau poate scrii "Toate panzele sus" ca mi-a placut mie tare mult romanul ala.
Textul are multe formulari ce tin de compuneri scolaresti, mai degraba decat o nuvela literara sau ce ar vrea sa fie. Nu dau exemple ca sunt destule si pot fi gasite la intamplare. Formulari naive si neintentionate, deci nu apartin de un stil, e doar inabilitatea autorului, sper ca sunt coerent. Taie, taie, taie, ar fi o prima sugestie dar mai am si altele. Rescrie, rescrie, rescrie (m-am luat dupa tampitul ala de Lenin).
Ai un pasaj in care dimineata si viata se succed una dupa alta, repetandu-se alternativ si plictisind la culmea pentru ca intr-o incercare literara e greu de inghitit astfel de mostre.
Eu as opri textul si l-as reface din temelie, nu i-as da drumul asa unei reviste, iar editorul care l-a marcat cu steluta rosie ar trebui sa reevalueze valoarea lui. Vorbesc serios.

 =  cam bălărie
Alberto M. Popesco
[13.Jul.09 21:34]
impresia mea e că frazele nu se leagă între ele, plus că au așa un aer de roman de secolul XIX, cu eroii ăia prăfuiți pe care autorul lor nu i-a cunoscut niciodată și scrie despre ei citind din alte romane (la fel de proaste). Mai adaug că textul nu are tensiune, deși narează chestii dramatice, ceea ce e o notă proastă pentru autor că nu a știut să redea puternic evenimentele descrise. Plus că e deranjat substantivul propriu Dafina, sunt fraze în care apare și de 3 ori; abuzul acesta e chiar pueril.
amical

 =  O proză terifiant de autentică
Dragoș Vișan
[20.Jul.09 21:36]
Un om se caută pe sine. Medalionul Meduzei este simbolul unui archeus. Așteptarea spiritualului la malul mării. Eminescu și B. Stoker totodată. Apoi autentcitate de roman-jurnal, nu doar de nuvelă fantastică. Suspans care îi pune în dificultate pe iubitorii de senzațional ieftin.

 =  un nou roman de mistere?
Tudor Negoescu
[20.Jul.09 23:08]
îmi place atmosfera ușor vetustă, dar și de mister, pe care o degajă fragmentul tău.
mă întoarce în timp la lecturile copilăriei, la bucuria întîlnirii cu scrierile lui dumas, sue, scott, hugo, poe, feval. oricum, numai ''prăfuiți'' nu i-aș putea numi pe eroii acelor scrieri!
remarc aerul romantic al acestui fragment, pe care cred că îl poți dezvolta luînd în calcul și cîteva element aele unui roman de mistere (aventura, fantasticul, teroarea, privațiunea, atmosfera tenebroasă, suspens-ul, dualitatea bine-rău etc.).
îți doresc să ai succes cu noua carte!

 =  erată
Tudor Negoescu
[20.Jul.09 23:12]
erată
element aele - elemente ale

 =  medalionul-simbol chiar exista...
Carmen Duvalma
[24.Jul.09 11:10]
Dragos, naratoarea imi seamana, i-am imprumutat din personalitatea mea si chiar...numele meu, intr-o proza relatand aventura comunista a botezului ei/al meu. Medalionul exista, il am de la bunica mea. Mi-am permis sa imprumut numele personajelor din realitate; bunica mea, Kipra, si strabunica mea, Nike,au existat, la fel ca Dafina, a carei moarte tragica mi-a povestit-o bunica mea. Proza mea porneste de la un fapt autentic, daca as cauta in presa anilor '20, cred ca as gasi relatarea crimei care a tulburat Sofia in acele zile. Iar medalionul este un simbol, asa cum ai intuit, il voi purta ...la lansarea volumului, de la care sper sa nu cumva sa lipsesti...

 =  macar sufleteste...
Carmen Duvalma
[24.Jul.09 12:11]
Tudor, chiar asa cum spui tu...probabil din intuitie, se continua prozele din volumul meu, pe mai multe planuri, alternand trecutul cu prezentul si viitorul, textele fiind impregnate de atmosfera epocii. Sper sa poti veni la lansarea cartii...daca nu-ti permite distanta, macar sufleteste sa fii alaturi de mine.

 =  adolescentii teribilisti ai Agoniei...
Carmen Duvalma
[24.Jul.09 12:19]
Dorian Duma=Costel Babos si Alberto M.Popescu, va multumesc pentru aprecieri si pentru ,,primirea" pe care mi-ati facut-o pe Agonia, ati reusit sa-mi atrageti atentia, asa cum adesea o fac adolescentii teribilisti. Cand si daca veti decide sa va schimbati reactiile de respingere, poate...vom comunica.

+ Am descoperit...
Emil Iliescu
[24.Jul.09 13:16]
Am descoperit (târziu, este adevărat!), o proză autentică. O curgere epică, dovedind reale aptitudini de a împleti narațiunea cu elemente fantastice într-o lume pestriță, evocată fin în culoare locală a altor vremi.
O frazare atentă, în care creionarea fizionomiilor se face cu știința amănuntului descriptiv, a respectării spațiului și timpului în care eroii își deapănă firul Moirei. Mina, Kipra, Nike, Silvia, "Prințesa" sunt ipostaze ale feminității eterne. Le leagă pe toate un obiect simbolic, medalionul de argint, ce dăinuie generațiilor prin cutume și taine ancestrale. Le dă forță să ființeze sub blânda aripă a gândului că, uneori, ne legăm de cei din trecut prin simple formule esoterice, sau printr-un fetiș ce apropie spiritele, călăuzindu-le prin furcile caudine ale destinului.
O scriitură ce menține viu interesul cititorului!
Cu prietenie, Emil Iliescu

 =  fragmentul de inceput...
Carmen Duvalma
[26.Jul.09 12:51]
Emil Iliescu, ma bucura receptivitatea pe care ai avut-o fata de textul meu, desi este doar un fragment de inceput al volumului.Poate ca exista altele mai interesante, dar nu le-am putut alege, fiind o anumita legatura intre ele...par rupte dintr-un intreg.
Multumesc pentru trecere si interpretare,
cu prietenie, Carmen
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !