Comentariile membrilor:

 =  despre mine ce să spun/ce cuvinte să adun...
Elia Ghinescu
[08.Aug.05 01:24]
Da, Ela, acum pot spune că Anacolutul este aproape complet. Are anunțul făcut de Madim (care mulțumită Niei are și poze acum), are articol, are picanterii și uite că are acum și vorbe de suflet, dinspre un suflet care este în continuă frămîntare. Are acum descrierea unor oameni făcută de către un alt om care a fost tăcut. Și doar a observat.
Toate astea au fost posibile doar prin simpla împreunare a unor gînduri. Suntem oameni, deci suntem diferiți. Însă dacă ne punem nu numai capul la contribuție, ci și sufletul, iată că iese ceva frumos.
Nu-ți voi vorbi despre noi două, căci asta o putem face, dacă ne punem mintea, chiar acum luînd un taxi una către cealaltă. Nici despre firele care leagă oamenii nu-ți voi vorbi. Ci despre emoția cu care ai văzut și ai completat ce se scrisese deja despre Anacolut.

Ai ales bine poza în care tu te pregăteai să citești și Nia ți-a făcut semn să nu începi, că vrea să te asculte, chiar în momentul acela sunîndu-i telefonul.

Eu una, mulțumesc.

Aceeași,

 =  "portrete vagi"
Madalina Maroga
[10.Dec.18 14:27]
Dora,

Uite că ceva de dincolo de cuvinte ne ține încă în picioare, la o oră la care cu greu mai putem să privim spre ecranul calculatorului... Oboseală, serviciu, călătorii toate celalalte probleme ale fiecăruia se opresc pentru o clipă, pentru a lăsa loc, unui suflet să creioneze, "portrete vagi". Îți povesteam la București, când am venit la Eliad, despre Felicia Mariana Orban", o colegă de site care din nefericire a plecat în lumea celor drepți. Ți-am împrumutat cu plăcere volumul ei, Anotimpul despărțirilor, îmi amintesc și reacția ta în momentul în care ți-am povestit ce știam eu despre această făptură. Îți mai spun și acum, Ela, nu am cunoscut-o decât din scrierile sale, am descoperit-o din comentariu, în comentariu pe site, la puțin timp după ce îmi facusem eu contul. Aseară, cum bine ai văzut, am avut curajul să recit ultimul său poem, cu emoție cu sinceritate, în mijlocul vostru, gândindu-mă la sinceritate, prietenie și soartă, la ceea ce înseamnă să îți faci prieteni, la ceea ce rămâne cândva în urma ta.
Cuvintele mele sunt prea sărace, nu pot să definesc aici, ce anume mă încearcă acum, când am citit portetele de mai sus, asemenea unui bun cunoscător de suflete, ai lasat să se vadă, acea parte care este esențială într-o persoană, partea cea mai simplă, cea mai vizibilă - sufletul.
Mulțumesc, Dora, chiar mi-ai făcut o surpriză cu aceste portrete creionate într-o eleganță deosebită.
Eu nu am să pot niciodată să fac asemena portrete, nu știu de ce, poate că mă cunosc pe mine, poate că nu vreau să mă înșel sau poate că vreau să nu mai spun uneori nimic, nimănui... Înțelegi tu... de aceea, vreau să-ți spun doar un vers
porumbeii și pisicile dorm
mâine lumina din ferestre
va tăia obiectele-n două
pisicile se vor hârjoni iarași pe-acoperișuri
porumbeii-și vor scutura aripile-n cerul curat.


Las aici adresa de autor a Herei -Felicia Mariana Orban, pentru cine mai vrea să știe la ce sunt buni prietenii adevărați.

http://www.poezie.ro/index.php/author/1993/index.html

Poemul pe care eu l-am recitat, ca ultim poem recitat la cenaclul Anacolut, semnat Hera se găsește la această adresă

http://www.poezie.ro/index.php/poetry/46039/index.html

Mulțumesc, pentru mine rămâi mereu o surpriză și de fiecare dată una plăcută.


Cu mare drag,

Madim

 =  tag si un semn de noapte bună
Madalina Maroga
[08.Aug.05 01:33]
ca un ultim semn de ... "Noapte bună... puțin!"

Oboseala... și toate cele...

Madim

 =  Elia, Madalina
Dora Violet
[08.Aug.05 02:13]
Elia, fiecare din noi venim cu ceva unic, interferam cu celalalt uneori pina la identic sau cel putin asemanator. unii oameni se sperie de asta, altii pur si simplu se bucura. Altii nu vad, altii vad prea mult. Ce bine ca poti sa traiesti cu tine, cu ceilalti, tot ce este dat sa traim. Asept alt cenaclu impreuna, ca si multe altele.

Madim, cind mi+ai recitat ultima poeyie scrisa cu o yi inainte de a muri, poezia aceea a herei, iti amintesti, ti-am spus: "Fata asta a murit de ceva grav, leucemie, ceva, nu? A stiut, a simtit ca va muri, altfel nu putea scrie asa." Nu știam cine este, nu știam nimic din viața ei. Nu știam. Doar intuisem, percepusem endopsihic, trăisem prin poezia aceea, pe care ai recitat-o tu la cenaclu, iarăși, viața și moartea ei. Aici, pentru astfeld e lcururi simțite, nu am nevoie de școli sau profesie. Iar tu ai înțeles cum de le pot simți, cum pot simți viața și moartea din om și poate mai sunt încă multe alte motive care mă fac să simt atât de intens oamenii.
Mulțumesc pentru acest Cenaclu, pentru ceea ce ești. Minuni există în noi, alături de noi. Hai să le trăim, "e așa de bine în timpul vieții".

Drag vouă, D


 =  multumesc...
Aulus Victor
[02.Oct.05 19:06]
iti multumesc dora pentru frumoasele cuvinte insiruite, iti multumesc pentru poeziile pe care am avut placerea sa le ascult. mi-a parut bine ca te-am cunoscut.
bisous

 =  Victor
Dora Violet
[08.Aug.05 14:21]
Eu am fost impresionata si de spontaneitatea creatiei tale, de inspiratie, de felul in care discret privesti lumea si apoi o asterni in cuvinte. Sa ne regasim frumos, mai departe.

Drag, D

 =  drag
Dana Stanescu
[08.Aug.05 15:47]
Drag de tine, Elus, sa ai momente si mai frumoase acolo unde mergi. Sper sa nu uit si aici pupicii, si oricum ne vom mai vedea.

 =  Dănuca
Dora Violet
[08.Aug.05 16:10]
Tare faine clipele noastre de când ne știm, așa cum multe încercări, dar știi, când autentic ții la cineva, când ești sincer prins în sufletul lui, nu mai poți afce altfel. Și, zică gura lumii ce-o vrea, nu pot fi altfel. Cine mă lovește cu vorbe pe la spate, e mai bine să fie demn și să aibe grijă de viața lui plină. Cine mă cunoaște realmente, înțelege că răul e în altă aprte.
Mulțumesc mult pentru cât de frumos ți-ai deschis brațele pentru a mă primi. Și hai, scrie+te mai departe. Puțini au mâna ta sigură la proză și inspirația poetică. Și hai să îl citim iar împreună pe Nichita, că știa el ce știa.

Drag, Eluș

 =  eratele
Dora Violet
[08.Aug.05 16:12]
Ca să nu mai intre S.T. să mă corecteze, mă corectez singură, na!

face altfel
parte
scrie-te

Mulțumesc.

+ portrete cu felicitări
Alina Manole
[08.Aug.05 16:53]
Interesante toate aceste fine observații asupra personalității poeziștilor, desigur, fotograful este un profesionist al psihicului, al înțelesurilor unui adânc pe care, dacă ai uneltele potrivite, îl poți simți la prima vedere a fiecăruia.

Încă o dată, felicitări pentru ce ați realizat voi la Craiova!

Pi.Sic. Deja mi-e frică de ziua de mâine, când ne vom întâlni cu Dora, la Iași. :).

 =  Alma
Dora Violet
[08.Aug.05 17:31]
Eu nu pot spune decât ceea ce simt. Spun foarte puțin din ce este î mine. Și de aceea, prin conștientizarea atâtor erori și imperfecțiuni ale vederii mele, am încercat să las aici impresii pe care oamenii întâlniți mi le-au adăpostit în suflet doar privindu-mă sau vorbindu-mi în treacăt.
Mulțumesc pentru steluța aceasta, încă mă întreb când s-o înverzi. Acum plec aoclo, spre voi, dacă vă este atât de frică, zău mă duc la Constanța direct!

Si daca va temeti, ia treceti la vindecat, că de', știe tot sa(i)tul deja de ce. :)))

Mulțam Alma, vin acum. Sunt ultimele mele cuvinte de azi, aici.

Drag, D
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !