Comentariile membrilor:

 =  rotind măslinul într-un răsărit
Maria Prochipiuc
[01.Jul.05 01:13]
Treisprezece - unirea fiintei noastre cu divinitatea, spiralate in numar de trei sunt siragurile asezate la temeliea unei zidiri, mergem undeva spre mine tine sau mergem impreuna spre altii, zece de zece ori ma-i tot chemat si nu auzeam din cauza acelui cerc din spatele lui zece. Trei spre zece , amintiri a unor oameni care au cosit finul in dimineti pe vaile cerului asezandu-le culori de galben pe fruntea senina a unui ochi lacrimand. Treisprezece era scris undeva pe acoperisul norilor incercand rostuirea inimilor pentru a da nastere la amintiri. Si chipurile acelea au ramas doar douasprezece fiindca unul isi daduse prilej de vindere...

 =  Marie
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Si din toate cele douasprezece apostolite chipuri, vegheate inca de unul cel peste moarte calcind, din toate cele care la cina se tainuiesc, se picura o incandelare de suflet, acolo unde maslinii rotesc Rasaritul.
Multumesc din al meu picur. De suflet.

Drag, Ela

 =  ok
pusca ioan gabriel
[01.Jul.05 03:38]
Ia te uita cine face casa buna cu Iudaaaaa..:)
Stii Ela ca Iuda era cel de-al treisprezecelea mesean la Cina cea de Taina..:)
Bine tu ne trimiti la faptul ca dimineata va fi sa lipseasca Iisus.
Cam diluat textul, in rest ideea are cu disponibilitati..:)desi textul biblic a fost prea multa vreme izvor de inspiratie, iar de cand s-au inventat si toate soiurile de pocaiti -de la penticostali pana la baptisti- nu cred sa fi ramas un verset din biblie despre care sa nu se fi scris macar o 'poezie'...
Dar cum spuneam imaginea ta are disponibilitati..

 =  lumina din lumina
Bogdan Groza
[01.Jul.05 08:52]
aceste 13 amintiri sunt cele mai frumoase din viata oamenilor care si-au nascut lumina. Si cu amintirile acestea traiesc toata viata, ba chiar si dincolo de viata. Si-au murit, si-au inviat, si s-au intristat si s-au bucurat impreuna cu acea lumina calauzitoare. Pentru ca si lumina are perioade cand ba e umbrita de norii negri, ba e stinsa brutal de fii ai intunericului, ba e pusa sub obroc sau intr-un colt al inimii cuiva sa nu lumineze decat la acela ce tine, vremelnic, lumina respectiva. Si cele 12 chipuri aureolate si incandelate de /de la lumina divina, isi dovedesc utilitatea de luminatori tocmai pentru ca-si inmulteste talantul, daruind si altora din stralucirea lor, si nu tinand lumina doar pentru ei si in ei.

 =  Gabriel, Bogdan
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Gebriel, ceea ce vezi tu aici ma mira, insa fiecare cititor vede in felul lui. Stiu ca s-a scris, se va mai scrie, iar disponibilitate bine ca am. Casa buna cu Iuda? Ce impresie am lasat...

Bogdan, tabloul descris de tine citind versurile mele simple este o reflectare a luminilor care desigur le porti. iti multumesc pentru cum simti lumina din oameni.

Multumesc voua,
Ela

 =  Daniela
Musat Dana
[01.Jul.05 12:26]
13 se zice ca e nr cu ghinion, dar multi il considera aducator de noroc. De la ideea asta ai pornit?
Si iar dam peste "ochi" care este simbolul cunoasterii.
Spiritul, sfintii- elemente care tin de mit, de efemeritate, unde ne aruncm noi speranta asta firava de oameni, ce suntem.
mi-a placut mult.
drag, dana

 =  13
Miruna Dima
[01.Jul.05 13:15]
Eu am să fac altceva: am să mă refer la o simbolistică a lui 13 (deși e clar aici, 13 apostoli, 12+1, acel unu, lumina-unu). Dar vreau să mai spun și următoarele: la egipteni existau 12 trepte ale scării care duce la viața eternă, deci treapta 13 însemna nemuirirea. În Tarot și Kabbala (iartă-mi "păgânismul") 13 reprezintă Moartea ca terminare a vieții pe pământ și începere a unei noi vieți în "altă parte".
Deschidem împreună ochii sufletului spre lumina ce vine de-acolo... Cu drag,

 =  Dana, Miruna
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Dana, eu de felul meu nu am supersititii, dimpotriva, am un talent teribil sa le dizolv. Am pornit de la un tablou. Si apoi, m-a dus gindul la inceputuri, reinceputuri. Cum ma tot duce de ceva vreme incoace. Ma bucura trecerea ta, multam.

Miruna, da, printre semnificatii ar mai tot fi, in Antichitate era de rau augur, la Cina cea de Taina alaturi de cei 12 apostoli era Hrsitos, in Apocalipsa al 13-lea capitol este insa despre antihrist, Zeus insa era al treisprezecelea in coretgiul de 12 ce-l insotea, in simbologia lui Allendy este un nr activ, de 13 zile este saptamina azteca... Si multele altele. La mine a fost o cautare, pornind numai de la un tablou aparent exterior cu intense rezonante interiore. Multam fain. Pentru cuvinte si imaginile cele multe. :)

Ela
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !