Comentariile membrilor:

 =  integrarea noastra cea de toate zilele
Lory Cristea
[12.Jun.05 12:15]
Are dreptate saracul copil, as putea sa-i dau exemple si de la alte ferestre din alte zone ale tarii, unde lumea se vede la fel, de fapt, cred ca lumea se vede la fel cam peste tot, exceptand vilele de la Snagov, ferite de mizeria generala, dar chiar si locuitorii lor sunt nevoiti sa iasa in lumea jegoasa, ca doar de-acolo le vine indestularea. Felicitari pentru text Ina, e foarte bine scris, te-ai transpus excelent in pielea copilului cu parintii gata integrati.
drag - Lory

 =  Haz de necaz!
CORINA MIRELA DUMITRIU
[12.Jun.05 16:22]
Cam așa se vede de la fiecare fereastră dechisă...Pubela Europei....și ne mai mândrim că suntem români...în sărăcie și mizerie privim cum "bunii" nostrii își fac garduri de doi metrii ca nu cumva să vedem cum trăiesc ei...

 =  Integrarea in UE e foarte bine creionata aici
Gabriela Marieta Secu
[12.Jun.05 12:57]
Mama ei de integrare, ar spune adultul citind vederea aceasta de le ferestra adevarului din gura/mintea unui copil.
Si eu care credeam ca ne scrii o vedere din asta de acolo din mijloc de europa... deja integrata...

 =  Vaslui, Europa
Monica Manolachi
[12.Jun.05 13:03]
Ina, mereu când trec pe la tine prin pagină zâmbesc. Are scrisul tău un fel de lipici de-ți vine să-l mănânci cu lingurița. Ad literam. Eu așa făceam prin clasa a șasea, până când m-au luat niște amețeli. Textul ăsta îmi place că surprinde bine lipsa părinților și maturizarea rapidă a copiilor rămași singuri. Am trecut de câteva ori pe la Oficiul de plasare a forței de muncă în strainătate și am văzut chipurile acelor părinți nevoiți să-și lase casa, familia, copiii. Am și vorbit cu unii dintre ei. Păreau cumva fericiți că primeau dreptul de muncă, dar tu aici reușești să scoți în evidență cu umor și reversul.

Mi-au plăcut mai ales:
- “La noi în clasă n-am scăpat nici unul de faliment” – de parc-ar fi rujeolă sau pojar... boală de copii
- “Părinții mei sunt deja integrați în Europa. Mama în Spania și tata în Italia.”
- “După integrare deși vom rămâne fiecare cu obiceiurile și dansurile noastre populare vom fi cu toții, oameni. Abia aștept.” – nu știu cum să interpretez asta, că virgula m-a încurcat nițel. Cel mai repede mi-am zis c-ar fi “abia aștept să fim oameni”… măi, măi, acum ce-om fi… na, că se iscă iar o criză de identitate.
- Pe urmă uite că “Eugenia” încă mai există, exilată pe o stradă din Vaslui
- “nu-i prost degeaba, a fost profesor la universitate.” – ce alienaaareee
- “am promis să nu mai fac fapte. Nici bune, nici rele.” – aici m-ai dat gata…

Ionuț Traian Popescu e un pic cam fatalist la vârsta lui, dar sper să se vindece odată cu trecerea vremii.Poate e din cauza simbolisticii sugestive a numelui... Pare o combinație între ministrul de finanțe Ionuț Popescu și președintele Traian Băsescu. :-)

Cu drag,
Monica

 =  Lory, Marieta, Monica
Ina Simona Cirlan
[12.Jun.05 14:14]
Lory,
Cam asa e privelistea peste tot, din pacate. Exterioare si interioare romanesti:)
Bucuroasa de oaspeti tonici:), iti multumesc si te mai astept!

Marieta,
M-am gandit ca titlul ii va "confuza" nitel:) pe cei care imi stiu noile coordonate geografice:). Dar, nu stiu de ce, de la fereastra mea, tot Romania se vede!
Iti multumesc, stii ca mereu te astept?

Monica,
Zambesc si eu de vreo jumatate de ora, citind si recitindu-ti comentariul. Ad literam tot lingurita am folosit-o:)
Dupa ce reusesc sa duc la bun sfarsit un text se produce o chestie ciudata. Dupa ultima corectura, deja parca nu mai am nici o legatura cu el:), asa incat, stabilesc cu usurinta, relatii de antipatie si simpatie cu anumite fraze, pasaje, treceri.
M-a uimit faptul ca ai stabilit cu exactitate frazele cu care si eu am o relatie buna:), dar si mai mult descifrarea numelui. Initial trecusem Basescu drept nume de familie, dar as fi fortat inutil nota.
Despre cea virgula, nici nu stii cate exercitii de dictie i-am aplicat, multumesc pentru ochiul limpede:)
Acum daca am aflat ca treci pe la mine sa-mi spui cum sa te conving sa lasi si semne. Un pachetel de cafea Jacobs:)) si doua ciocolate?

Cu mult-mult drag de voi!

 =  Imi inchipui ca esti o femeie extrem de periculoasa
Nan Florian
[12.Jun.05 16:21]
Doamne Ina Simona Carlan! Ce text! Era cat p’aci sa rad. Noroc ca stau la parter si de la fereastra apartamentului meu se vede la fel de bine lumea. Lumea normala. Aia a Bucurestiului, sau a … Pentru ca nu conteaza orasul. As afisa textul asta (si nu este o figura de stil) pe la ministere, primarii si chiar presedentie. Poate afla si ei ca noi suntem deja in Europa. Ma intreb unde sunt ei, dar parca nici nu mai conteaza. Imi inchipui ca esti o femeie extrem de periculoasa. Cred ca iti tastezi textul cu o singura mana. In cealalta tii un totpor, asa, sa fie la indemana. Din prudenta, ca nu se stie niciodata.

 =  Ina:))
cătălina vieru
[12.Jun.05 15:19]
Rasete. Limbaj simplu, prin manutele unui copil de clasa a 6-a. Dar de la etajul doi, se vede bine si clar realitatea! Felicitari!

 =  Hai integrare!
Hei, Ina, bravo! Văd că ți-ai recăpătat umorul, aplicat chiar și celor mai tragice situații. Asta cred că îmi place în mod deosebit la scrierile tale: evenimente, stări de fapt, care altora le-ar inspira texte lacrimogene, ție îți stârnesc latura umoristică. Foarte bine scris, ai o steluță de la mine. Cum ziceai, mama-n Spania și tata-n Italia? M-ai omorât!

 =  Corina, Catalina, Florinel, Florian:)
Ina Simona Cirlan
[12.Jun.05 18:52]
Corina,
Ai sa razi poate dar mie mi-e tare draga Romania si fara prea multe argumente sunt foarte mandra ca sunt romanca. E drept ca privesc curtile greblate ale celorlalti si ma scarpin in cap. De aia tot incerc sa plivesc:) in felul meu!

Florianule,
Cu tine e grav:)), ma bate gandul sa-ti strang comentariile si sa-ti fac o dedicatie, tot asa, in felul meu:)
Numai daca ma incrunt devin periculoasa, cand zambesc pun toporul sub masuta de la calculator.
Mereu ma faci sa zambesc asa ca... poti sa intri linistit:)

Catalina,
Am consemnat si clinchetul tau:), multumesc!

Florinel,
Am ras cu pofta, de mult nu m-ai alintat cu atata foc:) Steluta ta pretioasa m-a fastacit nitel. Bucuroasa ca am reusit sa te inveselesc, incerc resuscitarea cu o imbratisare luuunga!
Cu mult drag, va multumesc tuturor. Mi-ati inseninat ziua!

+ Fereastra mea e cea cu grilaj
Maria Prochipiuc
[12.Jun.05 21:32]
Lumea de aici de la fereastra mea privind din toate unghiurile poesibe, se pare că se vede ca cerul în nopțiile de vară când este foarte aproape de pământ și poți culege stelele doar dacă ridici puțin mâna.

Si uite ce mai văd eu:
oameni care se plimbă cu treabă sau cu gunoiul
Părinții mei sunt deja integrați în Europa. Mama în Spania și tata în Italia.
După integrare deși vom rămâne fiecare cu obiceiurile și dansurile noastre populare vom fi cu toții oameni.
Treiluniștii, așa-i trece nea Vasile pe caiet.
Noi îl credem pe cuvânt căci Moș Pandelică nu-i prost degeaba, a fost profesor la universitate.
Atunci ea si-a luat mentalitatea țărilor bogate față de cele sărace și mi-a declarat embargou.
Mă pot aștepta la orice pentru că la bancă i-au spus bunicii că nu-i acordă împrumutul să cumpere alte paturi pentru că mai are un an și îi expiră limita de viață. Nu știu de unde au aflat ei asta dar eu am promis să nu mai fac fapte.
Nea Vasile ne-a trecut deja pe caiet Debranșații.

Consisteță, cursivitate, și metaforie pe alocuri( si mai tici ca nu poti scrie păoezie?) umor englezesc pe alocuri, crud și rece dar zâmbim, realitate combinată pe ici pe colo cu fantezii Ina.

 =  Maria
Ina Simona Cirlan
[13.Jun.05 08:20]
Cu grilaj o fi fereastra dar in pervaz cresti poezii si ai puterea sa te uiti in sus si sa numeri stele. Eu, mai buclucasa scotocesc in praf si joc “Cine-i hotul?” pe scara blocului:))
Multumesc, Maria pentru darul tau. Poate pana la urma voi invata si eu sa privesc sus-sus de tot!
Drag de tine!

 =  Integra(iu)ri
Atropa Belladona
[13.Jun.05 10:36]
Iaca, scriu si eu catre tine mail, ca poate faci si fetei loc la fereastra lui Andrei, ca acolo se vede mult si bine si tare fain cum ne integra(i)m noi in Europica, pardon, ca era sa scriu Erotica, dar de, gura pacatosului adevar...:0
Ca mi-o placut?! Putin spus! :)

 =  temă obligatorie la alegere
Miruna Dima
[13.Jun.05 11:09]
Savoarea începe chiar din titlu. Ce îmi place cel mai mult este felul în care e tratată tema. Ochii puștiului sunt teribili. Și e acolo o candoare, o naivitate, împletită și cu un soi de maturizare precoce. Ionuț Traian Popescu pare foarte, foarte real. Nu mai zic de priveliștea care se vede de la geamul lui Andrei. Sau al meu. Sau al tău. Un text care merită a fi citit și răs-citit.

 =  despre compunere
Oprea Valentin
[13.Jun.05 13:57]
ionut este un baiat de nota zece. elev genial. noi, oamenii mari, ar trebui sa ne gandim la viitorul lui. nu o facem. e trist...
un text in nota inei. Bravo!

 =  uimire
Horia Patrascu
[13.Jun.05 13:53]
Dumnezeule mare! De unde atata exaltare la acesti comentatori! Aceasta "compunere obligatorie la alegere" (se putea oare vreo poanta mai de prost gust?!) imi evoca mai degraba capul unui copilas cu mustata (am vazut odata intr-un ziar fotografia unui nou-nascut cu mustata, era vorba de unul din produsele mutante ale proaspetei generatii Cernobil). Sper din toata inima ca la aceasta compunere sa-l fi ajutat bunica sau bunicul, taticul sau mamica, altfel imi pare rau pentru copilaria lui. Compozitia este o culegere de euroglume rasuflate (pe care nici macar grupul Voua n-ar mai fi in stare sa le reproduca), spuse de mutre obosite, dar vesele, la lasatul serii, in fata scarii, la o berica si la o tabla.

 =  Bella dona, Miruna, Valentin
Ina Simona Cirlan
[13.Jun.05 21:14]
Bellă donă,
Am primit mail-ul si ti-am rezervat locul de onoare pentru ca ai vederea ascutita:), ce-mi scapa mie treci tu pe carnetel si integra(i)rea ii ca si facuta:) Tare m-am bucurat sa stiu ca ti-a placut! Multumesc!

Miruna,
Ma bucur ca ai "prins" amenda din titlu asa cum trebuie!
Nu te-ai zgarcit in aprecieri:)iti multumesc si cu siguranta si pentru tine o sa am un loc rezervat mereu!

Valentin,
Ma bucur ca ai revenit si pot sa-ti spun pe nume: Valentin! E altfel, nu? Acum esti tu asa cum te stiu, urmatorul pas, cand va fi:)? Iti multumesc si astept!

 =  Horia Patrascu
Ina Simona Cirlan
[13.Jun.05 21:27]
Titlul comentariului tau mi-a adus in minte o replica pe care mi-o aplica bunica de cate ori eram teribil de uimita.
Hmmm! Ai si tu dreptate, de la fereastra ta asa se vede.
Multumesc de semn, nici macar n-a ramas vanataie:)
Ne-om mai citi!

 =  Off topic
Ina Simona Cirlan
[13.Jun.05 23:45]
Da, mi-as permite sa incerc si eu o mirare:
cat de desteapta poate fi o persoana foarte desteapta pentru a gasi subtilitate in replica unei persoane foarte putin destepte!!!
Se prea poate sa fiti asa cum va place sa credeti dar in profilul dvs. nu figureaza cu siguranta, eleganta!
Poate veti avea sansa sa incolteasca candva.

 =  Integrare- derivare, matematica imi pare
Dan Norea
[20.Jun.05 22:48]
Ina, am lipsit cateva zile si constat ca ai multe comentarii bune si unul rau. Pai raportul e exceptional ! De altfel nici nu poate fi numit raport daca are zero la numitor. Cu alte cuvinte, daca ai numai laude trebuie sa intri la idei, ceva nu e in regula.
Mie mi-a placut ! Cam trist subiectul, dar are si o mijire de zambet. Nu-i bai, cand vreau sa citesc si sa rad in hohote il iau pe Wodehouse. Jeeves iti alunga tristetea indiferent de necazurile aduse de sef, de sot sau de oamenii politici.
Nu te uita in gura lumii nici cand are aur, nici cand are colti. Continua in acelasi stil, increderea in propriul talent nu poate fi clatinata de o rautate.

 =  Dan
Ina Simona Cirlan
[08.Jul.05 22:21]
Iertare cer pentru asa o intarziere in a raspunde...
Ai dreptate criticile bine sustinute nu pot decat sa ma ajute si le primesc fara reactii abrupte.
Al doilea comentariu "critic" a fost insa un soi de atac la persoana, lipsit de eleganta... oricum nu asta e important.
Important e ca tu ai fost aici, si ca m-ai mangaiat pe crestet cu blandete:).
Iti multumesc si te astept mereu cu acelasi drag!
Promit sa nu mai intarzii!

 =  Eu stau la patru- vad cel mai bine:))
Dinis Adrian
[02.Oct.05 19:06]
Eu stau la patru si se vede destul de bine!:))) Avem si fauna(garajele) si caini, mai putine pisici. Nespus de adevarata povesetea si ironia este oricand binevenita mai ales in Romania. Pentru ca romanul face haz de necaz. Eu sunt la mijlocul dintre realitate si fictiune, nici la parter, unu, doi... nici la opt. Imi place aici. N-o sa ma mut. Ma gandeam ca daca lumea s-ar vedea asa cum este de la opt am vedea o gramada de oameni aruncandu-se direct pe fereastra.:)) Noroc ca aia de la parter pot sa se-arunce de cate ori vor. Dar la doi? Ai grija de tine...

 =  vin aici sa te salut
Gabriela Marieta Secu
[10.Jul.05 12:45]
ma fata ce faci tu de nu ne mai scrii nimic...tu nu veyi ca ne plang ploiile si tu taci, adica nu ne scrii de+a rasuÂplansu din cea strainatate, udati de ploaie ne uscam de dorul tau
cu drag si dor geea

 =  Adrian, Marieta
Ina Simona Cirlan
[02.Oct.05 19:06]
Adrian,
Ai perfecta dreptate:)), uite de aia acum m-am mutat la parter. Ma arunc de cateva ori pe zi si am constatat ca face bine la celulita:). Multumesc de trecere, te mai astept printre ciudateniile mele!

Marieta draga,
Mi-am pierdut simtul umorului undeva intr-o zona aglomerata.
Am facut plangere mare:)autoritatilor si acum astept sa mi-l aduca careva inapoi. Pana atunci ma abtin cu stoicism de la orice fel de in-scrisuri.
Drag de tine!

 =  ina
Vlad Catalin
[13.Jul.05 12:30]
Imi place si mai ales fereastra cu grilaj. De ce oare orasul are dungi? Se vede galben? Auzi, dar ce e aia galben? O culoare... Dar ce e aia culoare? De ce nu raspunzi?

Ce-am spus mai sus face parte din repertoriul unui copil mai mic, anul doi la ASE.

Ina, imi place textul tau. Imi dai de veste la sorin.teodoriu@linklaters.com

Multam,
st

 =  te-ar deranja?
Tudor Negoescu
[30.Sep.05 12:00]
Dragă Ina, te-ar deranja dacă acest text amuzant ar apărea publicat într-un periodic național care "militează", printre altele, pentru integrarea europeană a patriei?

 =  Tudor
Ina Simona Cirlan
[30.Sep.05 16:16]
Nici vorba ca m-ar putea deranja!
Imi fac datoria de cetatean serios la integrarea patriei:)).
Propunerea ma onoreaza, Tudor, multumesc!

 =  Încercarea moarte n-are!
Tudor Negoescu
[30.Sep.05 16:27]
Mulțumesc și eu, Ina.
Voi demara preparativele. Dacă voi reuși, mă voi felicita, dacă nu,nu...
Încercarea moarte n-are!

 =  Ionuț Traian Popescu a intrat în Europa!
Tudor Negoescu
[03.Jan.06 16:20]
Felicitari, dragă Ina!
Articolul tău a apărut, după lupte seculare, în ultimul număr, pe acest an, al periodicului craiovean "Rațiunea".
Ionuț Traian Popescu, protejatul tău din clasa a-VI-a E,a intrat,în sfîrșit, în Europa!


 =  Tudor
Ina Simona Cirlan
[04.Jan.06 20:36]

Sa inteleg ca a trebuit sa-i bati bine ca sa accepte textul?
Sper ca esti bine, intreg si nu ai nici o vanataie:))!
Iti multumesc pentru efortul si atentia cu care ma bucuri!
Impreuna cu Ionut iti tare multumesc, Tudor!
Exista vreo sansa sa intru in posesia numarului cu pricina?

 =  Sau dacă știi pe cineva care...
Tudor Negoescu
[05.Jan.06 13:32]
Nu.I-am amenințat cu demisia. Ce a urmat, numai eu știu.
Sînt în convalescență acum, după incidente, dragă Ina.
Mă refac în fața unui gin tonic. Trimite-mi un mesaj la adresa doru_negoescu@yahoo.com ca să vedem cum vom proceda ca să-ți parvină numărul cu pricina...
Dacă mai ai materiale despre integrare, ocrotirea mediului, respectarea drepturilor omului...nu ezita.
Sau dacă știi pe cineva care...
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !