Comentariile membrilor:

 =  haiku bun
Bogdan Groza
[17.May.05 16:26]
Un haiku reusit. Oare de ce l-au refuzat la concurs? Referitor la mesajul haiku-ului pe mine ma cutremura acele "flori cenusii de cires" care cad si cad si cad. E un potop launtric, care transforma, paradoxal, totul in cenusa. O ploaie care te arde, te mistuie, te pedepseste. Iar vara? departe, undeva in lumea florilor de cires rosii, albe, verzi, albastre, dar in nici un caz cenusii
O multime de sensuri in putine cuvinte.

+ cad peste noi anotimpurile fiintei..
Dana Stefan
[17.May.05 16:41]
da..poemul se incadreaza in tiparnitele sufletului tau de-o vreme incoace..anotimp ce se petrece ca sa lase loc unui alt anotimp, poate cuib al toamnei rod, poem al introspectiei, vartelnita ce deapana ziua si noaptea, umbra si lumina, fiinta de nefiinta..
intrebarea e tocmai grauntele de speranta ce confera vitalitate poemului, pentru ca altfel, florile de cires vor fi inghitite de neantul apei, iar Omul prin constructia lui, nu se va putea resemna din asta, niciodata..
nu inteleg de ce a fost respins acest poem la concurs.
indiferent de constructia lui, ce poate fi pentru unii putin neobisnuita si iesita din tipare prin interogatia din final, forta cu care se impune meditatia asupra anotimpului revigorarii ce ne va napadi iar si iar, confera acestui poem de tip haiku valoarea pe care eu o remarc printr-un semn. o steluta.

Linea

 =  ars
Bianca Iulia Goean
[17.May.05 16:47]
Ce semn as putea eu sa las in fata acestui poem? In fata frumusetii, cel mai bine este sa ramai in tacere si sa asculti. Vorbind despre ardere.

 =  Cenușăreasă
Florin Rotaru
[17.May.05 16:53]
Vară-mea Flori
Zâmbind galeș din cireș
Mă fac că plouă

 =  Pe drumul de nisip...
Ana Suter
[17.May.05 17:18]
Caldura si cenusa in vară de nonculoare.
Stau si ascult cum suiera o petala cazand, mancata si ea de un foc launtric. Tulburele vanturi ale tristetii au invatat sunetele si acum sufla neincetat predicandu-si amarala in tonuri triste.
Insa un drum al nisipului exista...si ocoleste valurile. Are si dus si intors. Si face si umbra de vara cenusa.
Lasand un pic aici,
Ana.


 =  ce anotimpuri...
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Intr-un timp de trairi aproape vestede, tabloul tau aproape varatec desprinde flori de vers peste ape de liric, eu ma mir de intrebare si ma intreb a mirare, fiindca atit de mult iubesc acest entre-deux pe care tu l-ai pictat aici prin cuvinte. Intre doua anotimpuri se astern toate timpurile.
Frumos. Frumos, Dedal. Stii?

Drag, Ela

 =  Hai cu multumiri!
Daniel Bratu
[18.May.05 16:59]
Bogdan, multumesc, tu ai o nuanta ceva mai optimista in descrierea verii, in rest cam asa am gandit si eu.
De ce? Pentru trebuiau sa existe si haiku-uri refuzate, ca daca nu s-ar fi existat, ne-ar fi imbolnavit perfectiunea cu ochi mici si oblici a semanare cu inchisul si zabrelele fetei.

Dana, multumesc pentru lumina si pentru anotimpurile sperantei din suflet si gand. Iesit din tipare nu a fost numai acest haiku. O fi fost el mai iesit din calea norocului, cu fata lui cernita.

Bianca, multumesc, ma bucur trist citind ce-ai scris si dau foc ramurilor, cu ochiul fumegand departarile iernii. Si tac.

Florin, multumesc si tie, veselie fara frontiere de aparat, un sincer bravo!, ca bine le mai potrivesti: (:))
- Se scutur nuci...
- `Na ziua vecine! - In
perete "bat" "pari"...

Ana, multumesc, da, drumurile nisipurilor, pana cand nu vom mai fi decat dune, cu amintirea florilor cazand. Si lacul, ramane el, ascuns, undeva, candva...

Ela, multumesc, asa e, ma bucur ca si tu ai surprins nuanta optimista, malul de anotimpuri. Inseamna ca nu e totul cenusa, inseamna ca sunt fire de iarba sub jar, mai puternice decat arsura.

Drag de voi toti
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !