Comentariile membrilor:

 =  Cu dedicație:)
Elia David
[12.May.05 20:32]

pipă aprinsă –
fumătorul trezește
cobrele de fum =  ritmul tamburinei
Negru Vladimir
[12.May.05 21:32]
Merge si o narghila Lia... superba bijuteria aceasta poetica.

 =  Narghileaua sau fumatul dauneaza grav sanatatii
Andu Moldovean
[13.May.05 00:15]
Si dansa tanara bayadera, Doamne, cum dansa, doar norii mai stiu asa sa danseze prin mintea mea.
Venit, citit, placut. Mai putin ca e cu poza, sper ca nu incepi si tu, seicule... ca atunci nu ma mai invart, zau asa!
Bobadil.

 =  kitschureala!
Vasile Rotaru
[13.May.05 01:13]
Nu pot decât sa fiu decent în fața unui așa kitsch cu migala și transpitrație adunat sub o poză.
N-ai ratat nimic, nici răpirea din serai mancată de molii, nici pe Aivazovsky, nici furtunile, nici barcile, nici pe clasicii ruși, nici cadânele, dansul sau păunițele etc. Urmeaza la tamburină un karaoke!

 =  Andu, Vasile
Negru Vladimir
[13.May.05 07:27]
Andu... s-a vrut atmosfera in primul rand si o perspectiva a lui "fie ce-o fi"... imi plac picturile lui Ayvazovski si am zis sa pun si o poza :)
Vasile... in primul rand iti multumesc pentru constanta cu care ma comentezi (nu sunt sigur daca citesti textul sau ai deja de "acasa" pregatit comentariul cu "transpitrație")... in rest zau iti spun cultura mea nu se bazeaza pe carpetele ce decoreaza unora casele... nu, nu va urma un karaoke ci o poezie despre un atelier de dulgherie in care intentionez sa pun accent pe prostia umana, persoanele inchise la minte etc... mai treci pe aici ca ma inspiri, desi sa stii ca nu fac prezenta.
De asemenea, poza aceea e chiar a unui tablou, iar despre faptul ca poezia ar fi "kitsch" nu pot decat sa rad si sa iti respect parerea... citind un text fiecare rezoneaza cu propria lui structura interioara.

 =  o poezie
florin bratu
[13.May.05 12:57]
cum obisnuiest deja. o singura remarca - ironia, care, desi e intre paranteze, poate fi citita ca un afront si poate rezultatele nu sunt scontate la nivelul cititorului. in rest taiere interesanta a versului, care sporeste paradoxal fluenta ritmului. placut indeosebi versurile de dupa
paranteza.
"o vreme în care-mi iertam clipele
de luciditate în poezie acum dansez "

 =  purtat de cadâne
Negru Vladimir
[13.May.05 13:03]
Florin... paranteza era cu intentie asezata pentru cativa "prieteni" care isi construiesc spoiala de cultura navigand pe google si am zis sa mai elimin din mila niste variante... cititorii mei obisnuiti au glagoria la ei si stiu despre ce este vorba :)
Ma bucur de perceptia ta clara asupra atmosferei poetice.

 =  Vladimir...
Catalin Gaian -Konig
[13.May.05 15:05]
1.admir faptul ca folosesti indeajuns de putine verbe ...suparatoare, daca nu este Eminescu bineinteles, 2.te alergi extrem de mult printre nume grele...(apropos "bairam" este sarbatoare, eunucii n-au ce cauta acolo, si oricum ei nu se misca, sunt in asteptare) 3...chiar te iubesc, dar mai ai de ratacit prin lumile din afara...extrem de putin, dar mai ai...
...al tau credincios prieten..."Cristos a inviat !"

 =  Catalin
Negru Vladimir
[13.May.05 16:36]
Catalin :)... stiu ca e sarbatoare... Kurban Bayram de exemplu... insa eu am folosit termenul in sensul asimilat de romani... acela de petrecere. Sa mai zic ce confuzie se poate face daca ii spui unui turc ca este pezevenchi? :))
In rest numai de bine... multam si te mai astept.

 =  peisaj
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
îmi torni vin ghicesc pe fundul cupei
păunițe cum își desfiră penele în amurg
ploi într-o noapte de sânzâiene


Surprinzator finalul acestui poem care lasa un peisaj oriental, melodios si pictural. Sinzienele isi cauta iubirile prin codrii si tu, aproape ca intr-o fantasma, te lasi cuprins de nostalgii.

Mie, asa privind dinspre rasarit, imi place.

Cu drag, Ela


 =  Ela
Negru Vladimir
[14.May.05 10:15]
Ela:)... asa patesc mereu... ma apuca dorul de casa, de meleagurile unde valea si dealul, bucuria si tristetea sunt repere... iubesc tare mult pamantul acesta unde am avut norocul sa ma nasc.
Dinspre rasarit... desigur... cum ar putea rasari altfel?
Bucuros de venirea ta aici.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !