Comentariile membrilor:

 =  părere
simona marcu
[11.Apr.05 21:49]
Ela, tu pari să fi decoparit joaca asta ca un fel de ping-pong, tu-eu, viața de dinainte-viața de apoi, un control destul de strict al verbelor, o muzicalitale poate ușor căutată. Te citesc în forma asta de ceva vreme, e bine, dar e ludic, și ține, într-adevăr, dar încearcă să-l duci pe o treaptă superioară.
Poeziile terminate în semne de întrebare sunt o modă apusă.
Fără supărare, eu am spus doar ceea ce deranjează.

 =  dana
Mae Stanescu
[11.Apr.05 21:54]
poezia are delicatetea ei, poate un pic prea mult expusa in coronitele de flori;

vreau sa iti spun doar ca o mica observatie, "invaaaaaart", "haaaaai" si alte asemenea vocalize, (nu mai stiu cum se numesc, scuza-ma) , silvia caloianu le foloseste de mult timp in textele sale, nu ca ar fi detinatoarea lor si ca nu mai are nimeni acces la ele, dar isi pierd din impact si din nota de autentic a poeziei;si un micut i la "sti";

cu drag, sincer.

nu cred ca dau prea bine nici rimele din final;

 =  Mir'aj, mulțumesc și te aștept, avem vreme...
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Simona, mulțam, semne de întrebare sunt și la poeții adevărați, încă, în poezii. Și vor mai fi, fată dragă. În plus, chiar n-am mai scris așa în ultimele texte, așa că... Aș mai spune și că este doar aparent ludică, așa "se aude" la primele treceri. Și firul ce trece prin versuri ține cu o anumită maturitate o înțelepciune stăveche. Mi-ar plăcea să mă auzi când o citesc.
Și când deranjează, eu nu pot lăsa decât semne de întrebare. :))
Mulțam pentru tot, voi lua aminte atunci când voi simți că este necesar.

Cu drag, Ela

 =  Mae
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
mae, multam fain pentru cuvinte si aprecieri, eu folosesc vocalizele astea si altele de pe la paișpe ani, le mai folosesc desigur și alți poeți și mai puțin poeți, ele au puterea de a exprima un anumit fel de stări și atunci de ce să renunț la ele. Nu sunt fabricantă de iluzii să știi, și ce încă nu ști (cu un "i") este că voi mai scrie cu vocalize cât voi simți, iar Silvia sigur va înțelege de ce simt asta.
Ce nu-ți place la azalee și magnolii, fată de departe?
Te aștept cu drag și cu mai bunele tale intenții.

Ela

 =  .
corina dragomir
[11.Apr.05 22:01]
daca ai scoate hauleala asta: haaaaaaaaaai, respectiv invarteala învââââââââââââârt (kitchos, de-a dreptul) si scuturandu-l serios de ultimele 3 strofe + bataia peste buze cu trandafiri fara spini etc., poemul tau ar avea o alta infatisare si rezonanta lirica. trebuie revazut cap-coada.

 =  dana
Mae Stanescu
[11.Apr.05 22:05]
uite, chiar vreau sa stiu daca e sti sau stii, eu credeam ca e sa stii si (voi, vei, va etc) sti;

nu sunt sigura, am pierdut multe notiuni, dar as vrea sa stiu cum e.

 =  ...
Dana Stanescu
[11.Apr.05 22:07]
Ela, mie imi place poezia ta tocmai pentru ca este joaca. si pentru ca imi plac toate florile pe care le-ai furat tu ( dar am prins si eu cateva cu aparatul meu foto sic! )

acum, cine incearca sa o cunoasca pe Ela, afla ca e asa ca in poezia asta, cu invartiri si rasuciri si cuvinte lungite si alintata...

asa, unde eram ca sunt cam aeriana, primavara asta e de vina...

mi-a placut pactul :)

bine , poezia ar mai putea fi lucrata, pare cam aglomerata, penultima strofa .. hmm nu stiu...dar e primavarateca precum o rochie usoara si inflorata pe care ne pregatim sa o purtam si nu mai putem de nerabdare ...
 =  Mae, Corina, Dana... și alte azalee, facem pact?
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Mae, am mai dat explicatia asta de citeva ori, am obosit: A Sti, ca si A fi, au la imeprativ negativ un singur "i".
Atât. Și revino, treci și prin dicționarul de dificultăți ale limbii române înainte...:)) M-a mai verificat cineva acum zece ani...

Corina, nu scot nici să mă bați cu trandafiri fără spini kitchoasele cum le numești tu. Și știu eu de ce. Lungimile de undă sunt sau nu sunt. Nu putem fi cu toții pe același text, evident. te aștept și pe altele, cu aceași plăcere a dialogului, și crede-mă că nu o voi relua cap-coadă... eventual coadă-cap. Facem un pact? :))

Dana, firește că este nedesăvârșită, așa am și intenționat, fiindcă se-nvârte între joc și creație, care este altfel de joc, și fiindcă e o alintare, așa cum ai spus, o încercare de a cocheta și a face un pact (serios și de neîncălcat) primăvăratec. Mulțam de trecere și pe când mai scriu te voi reîntâlni când vei dori. Nu ști să îmi spui când? :))

Cu drag, vouă, Ela

 =  Ela, in-var-te-te...
cătălina vieru
[11.Apr.05 22:18]
Pana cand ametesti si trandafirii isi vor avea farmecul aparte tocmai prin lipsa spinilor. Nu mi se pare obositor acel invaaart-fiindca e un joc al ei pentru el,nici acel haaaai-eu am vizualizat cum il trage de mana, 'haaai, te rog, hai'. De asemenea, imaginea trandafirilor fara spini e originala (toata lumea vrea trabdafiri cu, altfel nu merge iubirea). Insa, fii ceva mai atenta, ai un typos in penultimul vers:nu stii?
Si frumos pactul in sine, scris cursiv... Cu drag,

 =  .
Mae Stanescu
[11.Apr.05 22:20]
multumesc frumos , dana, acum sunt lamurita;

de citit te mai citesc, dar pareri cred ca nu mai iti las decat daca vor fi din alea pozitive, ca vad ca esti foarte multumita de tine; ca fiecare...


 =  ups!
cătălina vieru
[11.Apr.05 22:21]
nu am vazut comul lui Mae, nici raspunsul tau(care de fapt, nu era, cand eu am inceput sa scriu comentariul). Noua ne preda altceva in scoli..Tz tz tz! Sa le fie rusine. Am sa trec si eu prin DEX... Sa vad.

 =  mi-ai luat florile azi...
Elia Ghinescu
[11.Apr.05 22:36]
Ela draga,mergind pe strada in dupa-amiaza asta...aveam in minte ceva versuri despre flori.despre o florarie intreaga mai exact.ma bucur ca am regasit floraria din gindul meu intr-o poezie de-a ta.
cit despre invaaaartit...eu chiar am facut-o azi...ce daca mi-am deschis bratele in parcul din drumul spre casa...ce daca ningea cu petale albe...ce daca ma priveau doi batrini care aruncau zaruri pe o banca...ce daca imi zimbea o proaspata mamica impingind caruciorul cu puiul ei.haaaaai-imi venea sa le strig...haaaaaai cu mine sa ne invirtim!

 =  Căătlină, Mae, mulțam
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Cătălina-Lina, mulțam, ma învârt pe ici, pe colo, pe la Adam, pe la Zeus, desi i-am cam lasat deoparte și fac pact cu acel bărbat. Mă bucură că ți-am adus primăvara înapoi. :))

Și ca să nu mai caute nimeni în cărțulii, citez din dicționarul mai sus pomenit (pag 149), apărut in 2000, mai ales că săptămâna trecută am fost iar verificată și de un profesor și zice că, da, așa e cu "i"-ul:

"FI vb., (eu, ei) sunt, nelit. îs; (el) este, nelit. îi; (noi) suntem, acc. și suntem(accentul e diferit - nota mea); (voi) sunteți, acc. și sunteți; (el, ei) să fie, nelit. să fi(i) bă; imper. fii (tu)!; neg. nu fi, greșit nu fii (cf. să nu fii); ger. fiind (sil. fi-ind)" etc. Și la sfârșit se adaugă: "Vezi și: avea, bea, mânca, ști, usca, trebui...

Mae, lasă-mi ce comm dorești tu, draga mea. Când cineva îmi oferă ceva autentic, eu iau aminte, fără comentarii! :))

Drag, Ela


 =  Marius, să ai parte de acest pact mai departe
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
marius, mulțam, dacă acest pact te-a atins, în mod sigur ai înțeles de demult ce înseamnă și ce esențial este între "el" și "ea" să se lase astfel furați unul de celălalt. Mulțam fain, te aștept cu drag.

Ela

 =  Elia
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Elia, cum să nu mă învââârt măi în caruselul ăsta de flori și să nu las și Adam și Eva și zei la o parte, și cum să nu mă joc de-a hoțul de flori... Acum opt ani am primit chiar și o amendă pentru un vârf de floare de liliac în grădina botanică! Așa că... aici îmi asum orice pedeapsă și, după cum bine vezi, amenzile curg... Și, haaaai, hai să scriem mai departe, tor mai departe, stelele apar în altă parte, mereu. :))

Drag, Ela

 =  lasa stelele,fie flori...cit de multe
Elia Ghinescu
[11.Apr.05 22:51]
Ela,
lasa stelele sa fie pe cealalta emisfera,desi la noi e noapte acum.si lasa semnele de intrebare sa te excalme,sa te mire.
nu stiu citi ani ai,dar ai un suflet de copil.fii asa cit de mult poti.adica...cit o sa te lase viata sa fii(aici am scazut putin din entuziasm amintindu-mi ca viata nu e numai floare sau stea,ci Zeu,uneori nemilos)...
dar....nu-i bai!caruselul continua...cel putin cit vor fi petale de zburat de prin pomi.apoi vom vedea noi ce vom mai gasi de invaaaaartit....
acelasi drag,
Elia

 =  Elia, am multi ani
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Elia, am multi ani, insa zilnic lucrez și cu copii-adolescenți, prin joc, și desen, și povești, și legende și desene animate ajung la sufletele lor de multe ori în sufeință purtată în ele și de aceea uneori îmi permit, așa cum spune Winnicott, să las creația să fie un joc, într-o arie tranzițională ce cuprinde o parte din mine, o parte din celălalt... Și așa mai departe. Da, am ani mulți și chiar mi-ar plăcea ca această copilărie și adolescență din mine să se îmbine mereu cu maturitatea și înțelepciunea. Altfel, la ce bun totul?
Mulțumesc mult, eu aștept flori, inele de copaci, îngeri, lumini, firește că am glumit despre stele. Cărțile mele vor vorbi mai departe.

Drag, Ela

 =  frumos
Batîr Adina
[12.Apr.05 00:29]
un text suav, de un ludic incantator, dar are pe langa aceasta joaca si ceva serios - o constructie a unui cuplu sculptural. el, manuitor si cautator al perfectiunii isi asaza iubita pe un postament, ii atenueaza "nebunia", nu prin vorba, ci prin fapt. o reda ca pe o zeita inapoi creatorului pygmalion, dar ea vrea lumescul, revolutia in jurul unui Barbat si nu a unei entitati.
a doua jumatate e o introducere intr-un plan anterior, distinct de ce e actual in ochii Ei vii.

 =  Adina, din muntii tai vezi atit de limpede!
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Adinutza, este in doi timpi, da, cele din urma strofe sunt in plan anterior, asa cum ai simtit... iarasi peste putinta maea de a intelege cum reusesti, copila draga, la numai 19 ani... Cred ca stiu raspunsul, fiindca potentialul autentic creator apare la orice virsta. Da, ea vrea metamorfoza Ei si a LUi, intr-un posibil lumesc, dupa ce Zeii au adormit.
Multumesc, fata din munti!

Drag, Ela

 =  un pariu
Marius Andrei Gherghea
[02.Oct.05 19:06]
"Greu scapi de o femeie care te iubeste asa" - asa gandeste barbatul din poezie. Pun pariu.
"Aroma de barbat tanar si parfum de muiere indragostita" - asta e poezia de mai sus.

 =  despre "a sti" si nu numai
Nicoleta Tase
[12.Apr.05 18:58]
Ela,

daca revezi penultimul vers o sa realizezi ca acolo verbul "a sti" nu este la imperativ negativ, ci la indicativ negativ-interogativ, deci trebuie sa aiba frumusel doi i. Deci Mae are dreptate. In plus, faci aceeasi greseala si intr-un comentariu: "Mulțam de trecere și pe când mai scriu te voi reîntâlni când vei dori. Nu ști să îmi spui când? :))" Din nou nu este vorba despre imperativ. Ci despre aceeasi forma de indicativ, "nu stii". (eu nu stiu, tu nu stii, el nu stie).

Despre poezie - apreciez mult aluziile culturale bine alese si frumos reconstruite. Nici eu nu ma omor (ca si altii) dupa vocalele lungite, dar, asa cum spui, probabil ca exista suficiente motive ca ele sa ramana acolo.
Numai bine,
N.

 =  Cu gând bun din toată inima!
Ruxandra Moholea
[12.Apr.05 22:44]
Probabil deja ai să fii exasperată că deschid iar subiectul.
Acum chiar nu mă pricep cum să pun problema mai delicat, așa că o să zic de-a dreptul pentru că domeniul în care lucrez mi-a format tot felul de mici(sau mari!) defecte "profesionale". Prin urmare mă cam uit des prin cărți de gramatică.
"imper. fii (tu)!; neg. nu fi"- este un citat din explicația ta, luat foarte corect din Dicționar.Problema este că fraza finală este o suită de interogații și nu de exclamații așa cum ar presupune forma la care te referi tu.
Verbul ar trebui să fie la modul imperativ, forma negativă și atunci ai dreptate, dar cum el este doar la indicativ, timpul prezent, forma negativă, corect este cu doi "i." Acest al doilea "i" care pune atâtea probleme este de fapt o desinență de persoana a doua, valabilă pentru verbele de orice conjugare.În timp ce primul "i" Face parte din rădăcina verbului.
Scuze, dar nu m-am putut abține! =  Nicole, Ruxy, multam, va astept mai departe
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Multumesc pentru cuvinte, pentru drag si pentru tot. Cred ca in mine eu simt si imperativul, si negativul, si prezentul, totodata, si de aceea am ales regula aceasta.
Acum ma duc sa ma culc. :)) Da, Ruxi, stiu ce face parte din radacina, ce face parte din desinenta, ce regula si ce exceptii de la regula sunt. Las lucrurile sa curga si voi reveni.
Nicole, multam si tie, vocalalele acolo vor ramine, sa stii. :))

Drag voua, Ela

 =  despre azalee, magnolii si trandafiri fara spini
Marius Andrei Gherghea
[14.Apr.05 08:52]
Interesanta obsesia pentru gramatica cu 1 i sau cu 2 de i. Oare toate sensurile si gandurile, toate dezbaterile si interpretarile textului au fost epuizate prin discutii si polemici? Asa ar parea cand vezi pe toata lumea terorizata de acel minuscul i. Toti vor sa se inteleaga ca au citit, studiat si analizat in amanunt textul, l-au inteles, asimilat si integrat in istoria personala, si doar acel infim i a mai ramas de pus la punct. RESTUL E CLAR.
Admir politetea cu care autoarea raspunde unor chestiuni nesemnificative. Pacat de timp.
:) o sa fie sigur cineva care sa spuna ca am scris 1 si nu UN ... :) ... vorba unui amic: "Statistic suntem multi"


 =  Marius, pact sau pacat cu/de azalee :))
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Bine ai venit! Sa nu fi sigur niciodata pe statistici, tot oamenii le fac! :)) (aici fiind un imperativ limpede, se scrie doar cu 1 i :)) )
Multumesc pentru cuvinte, am zimbit. Evident, restul nu a fost prea clar, am insa impresia ca tu ai simtit si integrat in istoria ta personala trandafirii fara spini lasati de mine aici. Fiindca de spini am avut eu parte mai sus. :)) Da, pacat de azalee, in loc sa fie pact si intelesuri si intelegeri... Mai bine schimbam titlul: "Pacat de azalee". :))

Te astept cu drag mai departe,
Ela
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !