Comentariile membrilor:

+ Ești zeu de-acum sau ești tot muritor ?
Maria Prochipiuc
[18.Mar.05 12:37]

Tu cel ce cauți taina într-o filă
Cutreierând neistovit izvoade
Și năzuiești spre-ascunsele monade
Spune-mi cinstit : te-ai îmbrăcat în milă ?

O astfel de stare nu înseamna perceperea directa a realitatii , ci o realitate care ne intră fără să vrem chiar dincolo de cuvinte și asta pare a nu fi ultima. Nu e deci de mirare ca acei ce cauta spiritualitatea, cultura… sunt niște veșnici căutători, unul dintre aceștia este și Adrian , care cu orice sclipre de vers vine să ne aducă aminte ușor și lin că totuși trăim în lumea asta. Uneori substituind experierea adevarului prin cunoastere mentala si exaltari emotionale, ajungem să ne punem întrebări, întrebări la care vine poetul și ne răspunde. E ca o eliberarea de asuprirea gândurilor si dobândirea pacii mintii, înlaturarea dorintelor si a patimilor; stapânirea emotiilor negative și multe altele… un text care ne îndeamnă la meditație

 =  ! ! !
Maria Prochipiuc
[18.Mar.05 12:39]
...... greșeala e pe oameni( sper sa se închidă tagul)

 =  Adim, cind oamenii si zeii fac Unul
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Firesc si intrebator, neasteptind nici macar raspunsurile, daruindu-ne poate doar carari spre alte raspunsuri din noi, sonetul acesta ne face sa ne asezam la marginea cimpiei, unde se-ntrezaresc muntii si sa facem prin smerenie pace cu noi insine, cu oamenii, cu zeii si Dumnezeu.

Tare mult mi-ai patruns in sufeltul cesta temator si intrebator, frate Adime.

"În duhul frunții, vag și temător,
Răspunde-mi, frate, sincer fii cu tine
Ești zeu de-acum sau ești tot muritor ?"

Multumesc, Adime, fiindca ma trezesti la inchinare cu smirne.

Drag,
Ela

+ sincer fii cu tine
zabet mihai
[18.Mar.05 13:08]
Capacitatea ta de a seziza universalul, de a deosebi esenta lucrurilor, de a urma intorsaturile si complexitatile realului, fac din acest poem o incantare pentru cititor.
Felicitari!
cu drag,
Mihai

 =  ...
Dana Stanescu
[18.Mar.05 14:37]
inca un sonet frumos cu care ne-ai obisnuit. furam un pic de nemurire cu fiecare fapta a noastra regasita in parte aici.

close tags

 =  intre zeu&muritor si "nu credeam sa-nvat a muri vreodata"
Florina Daniela Bordieanu
[18.Mar.05 14:49]
in sonetul tau de azi, Adrian, adie un vant al intrebarilor marilor poeti si o scriu ca pe un compliment, cu admiratie, si asta pentru ca dupa lectura mi-ai amintit de "ce e val ca valul trece", de "nu credeam sa-nvat a muri vreodata" si de ce nu, de intrebarile fetei din "Luceafarul".


acelasi cititor fidel,
Dana

 =  cea mai nobilă preocupare a omului este omul
simionescu adriana-marilena
[19.Mar.05 00:07]
de primăvară gingaș curg sonete
filozofând hulubi în amintire
îmi mai împuști o noapte albă
între a fi și fraged nemurire

Ama

 =  va multumesc
Cristea Loredana
[19.Mar.05 07:48]
Ceva curat si bland ca o lumina
M-atrage-n paginile cu sonete
Si ies de-aici mai blanda, mai senina
Lasandu-va doar multumiri discrete.

 =  Răspunsuri
Adrian Munteanu
[19.Mar.05 14:59]
Maria- mă străduiesc, chiar și inconștient , să pun mereu întrebări. Nu le caut răspunsuri, pentru că aș închide cercul trăirilor și l-aș exlude pe cititor din categoria creatorilor. În rest, mână în mână, mă bucur când, măcar uneori,lansez o pistă a meditației comune, prelungesc sau atrag atenția asupra unui gând colectiv. Așa se mai naște o întrebare : nu-i așa că e mai caldă și aromitoare clipa trăită lângă un umăr de prieten ?
Daniela - e adevărat că nu aștept răspunsurile, pentru motivele enunțate mai sus. Iar tu ești una dintre acelea care a și adăugat propriile stări, îmbogățind modestul meu început.
Mihai - onorantă și caldă remarca ta. Un imbold lăsat pe această pagină pentru a ne continua drumul, în speranța unor trăiri comune și a unor satisfacții care trebuie să mai vină. Doar nu ne lăsăm cu una cu două.
Dana S.- alt lucru la care m-am gândit și pe care l-ai sesizat : fărâma de nemurire, insinuându-se în fiecare dintre noi. Dacă suntem conștienți de asta, am mai făcut un pas spre ieșirea în lumină.
Dana B. - foarte frumos ce ai remarcat. Mărturisesc că nu m-am gândit, dar aceste teme rezolvate major în literatura noastră,, se insinuează în fiecare dintre noi și ne domină structura. Nici nu-mi trece prin cap să mă dezrobesc. Trebuie să te reprezinți pe tine. Dacă se întâmplă ca acest lucru să nu aducă o noutate, ci o variantă a altor trăiri definitive, rămâi cu satisfacția de a fi adaugat o nuanță care să te reprezinte.
Adriana - dacă te-am îndemnat la creație, iată un strop de nemurire care s-a și insinuat sub pleoapa ta sensibilă la gestul curat.
Loredana - dincolo de adresarea cu formule de politețe pe care încă nu vrei să le dai la o parte, eu îți adresez mulțumiri, pentru adăstare și senina trecere peste cuvânt.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !