Comentariile membrilor:

 =  Unii oameni sunt geniali si trebuie neaparat sa pui punct dupa ce spui asta asta
Ion Usaici
[18.Feb.05 20:17]
Stil ironic,sarcastic chiar,delicios,concis,bine condimentat.As mai savura o astfel de portie oricand.Merge mai ales cand ai stomacul plin de dulcegariile diabetice ale dramelor siropoase ale scriitorilor romantici.
Republica Absurda Universala aduce a Absurdistanul Adei Milea.Genial.De departe cel mai genial text citit astazi.Si cand te gandesti ca e primul...Probabil ca daca toate ar fi la fel de delicioase m-as hrani doar spiritual.
Simt nevoia acuta de a-ti multumi.Explicatia e simpla.E ceea ce as fi scris daca as fi fost genial.
Pe cand un nou reportaj de pe aceeasi scara logaritmica de unde lucrurile se vad atat de bine?

 =  absurd universal
Lucian Mușet
[18.Feb.05 20:31]
Ioane, mi-a plăcut teribil de mult. Citesc, recitesc, zâmbesc și raman fără cuvinte. Ion Usaici a spus tot. Genial spun și eu.

 =  idem
Stefan Livia
[02.Oct.05 19:06]
În primul rând aș vrea să-ți ofer o steluță din multele pe care le-ai merita: * ;)
Poezia asta o iau cu mine, să-mi țină de cald sau, mă rog de sete:) sete de cuvinte și adevăruri ca cele pe care le-ai dezvăluit mai sus.
"...ai învățat să-ți fie lehamite de tine însăți" îmi spun, da, întorcându-mă pe cealaltă parte a uitării...
Extraordinar! bis
Liv

 =  R.B.U.
Albu Vladimir
[02.Oct.05 19:06]
Ioane daca imi zici si mie ce sunt acelea "belargonii" dau o sticla de vin negru, din acela ce produce nemediat multa agitatie in trupuri de barbat cu inima jucausa si mediat in "begonii" efecte pretins perverse, admirabil surprinse in versuri de "poeti-degustatori-creatori de parfumuri" de genul tau :)
Buna alcatuirea acesta... m-am bagat si eu pe aici poate prind un loc in guvernul "republicii absurde universale" (R.B.U.).
Si mai am un amendament... sa ii zicem socialista ca sa aiba loc fiecare :))

 =  Ion,
ioan peia
[02.Oct.05 19:06]
Să păstrăm proporțiile! Sunt onorat că textul meu ți-a produs o astfel de încîntare, dar, până la genial, adică până la divin, mai e treapta celor dăruiți cu har divin, care puțini au fost să fie ei, apoi a celor atinși un pic de aripa îngerului. Dacă aș fi unul dintre aceștia din urmă și tot ar fi ceva... Oricum, mulțumesc pentru aprecieri! Ne vom mai întâlni!

 =  Tuturor,
ioan peia
[19.Feb.05 01:20]
Lucian,
Mulțumesc pentru aprecieri. Mă bucur că ți-a plăcut! Parcă am detectat la tine o undă de stil asemănător.

Livia,
"pe cealaltă parte auitării" nu mai e decâ regatul pustiu al tristeții. Nu ai observat?

Vladimir,
Ești cam la a doua sticlă promisă și, dacă mai continui așa, s-ar putea să rămâi fără pinacotecă! Belargoniile sunt banalele mușcate din fereastră, dar mi se păru mie că sună mai interesant așa!...Begoniile sunt altceva...

 =  azil in noi insine
Bianca Iulia Goean
[19.Feb.05 01:23]
Ioane, poezia asta este intr-adevar geniala. Citita pe nerasuflate, cu uimire crescanda (stii, ceva de genul: uite, mai, ca este din ce in ce mai legata!), recitita cu suflul si mai accelerat. tras aer adanc in piept:
respiri dupa jaluzele dinspre orasul asurzitor inspre singuratea fiecaruia dintre noi. unde, unde oare mai suntem?
ne intoarcem pe partea cealalta. a inimii. poate ca, la urma urmelor, nu-i decat un vis. sau cosmar. poate ca, la urma urmelor, dincolo de jaluzelele de la fereastra de vis a vis mai respira cineva.
dar totul pare a fi doar un calcul probabilistic.
azil respins.
Toata admiratia, Bianca

 =  Bianca,
ioan peia
[02.Oct.05 19:06]
...adică de două ori Anca - odată pentru tine și încă odată pentru înger! - dacă tu, după miezul acesta de noapte ai ținut să-mi spui astfel de lucruri, atunci eu sunt gata să-mi împreunez mâinile a rugă și să spun: mulțumesc ție, îngere, că m-ai atins cu aripa ta cea frumos grăitoare, către ființa ta cea frumos trăitoare!...

 =  numai iubirea nu
Vasile Rotaru
[19.Feb.05 08:58]
Mare dilema de dubiu pe capul Comisiei de adoptiisi pe alti domni continuti de propriile costume din Palatul de justitie, numiti judecatori si avocati. Dilema de dubiu provine din faptul ca niste homosexuali din Romania, ajunsi "dincolo" s-au casatorit, ca la ei e voie, si s-au intors in tara sa faca un pustiu de bine acestui popor, adoptand un copil. Si uite-asa, sta, ea, comisia ca proasta si se tot gandeste si domnii din costume chelesc degeaba tot intorcand problema asta fierbinte cand pe fata cand pe dos. Ca sa dea copilu', ca sa nu-l dea pe copil.Ca daca-l da, ei e homosexuali si n-are cui sa spuie mama. El, copilu'. Ca daca nu-l da, se pune rau cu Consiliu' Oropei, ca de ce aicea la Vaslui este discriminare sexuala si coruptie in tabieturi. Mare dilema de dubiu. Acuma nu-i nimica ca ei se joaca de-a ganditul, da' solutia la problemu' ista spinos l-am gasit tot eu, urmas a lui Creanga Ion, in dimineata asta. Ca cand homosexualii vine la Vaslui,ii asteptam pe scari la Prefectura sau la Cremenal, le punem o coaja de banana pe jos, ei calca pe banana, si, pentru ca e homosexuali si se tin de mana, cad amandoi si se lovesc la cap si uita pentru ce au venit. E simplu ca buna dimineata.
Da' matale ai scris despre o republica absurda universala, si nu ma pricep. Da ti-am zis cele de mai sus sa faci si din ele literatura. Auzi? Sa fie cu "L" mare!

 =  Dragul meu Bazil,
ioan peia
[19.Feb.05 10:54]
Uite, ce bine că ai avut ideea asta trăznită în esta dimineață, că fui stârnit, vrând-nevrând, să te mai citesc și io, treabă pe care n-o făcui cam de multișor, și așa de tare mă entuziasmai, încât m-am gândit să te rog să-mi permiți să fac lucrul aista și într-o încântare mai de lungă respirație, că pe la tine, dragule, chiar e treabă de "L" mare...Te-ai prins, adică : mă străduiesc și io să
mă dau critic, când n-am ce face, și musai tre să-ți cer acordul, dacă e să mă exersez pe matrialul clientului... Mulțam de prezență! Aștept acceptul.

 =  "de-aia te-ai și împrietenit cu belargoniile"
Silvia CALOIANU
[19.Feb.05 09:46]
Imi place cum abordezi un alt fel de a face poezie, decat acela consacrat, cu rima...Pari altcineva aici. Desigur: mi-a placut poezia.

 =  Silvia,
ioan peia
[19.Feb.05 10:54]
Eu mai demult cochetez cu diverse forme de exprimare, dar n-ai avut tu ochi și răbdare pentru asta!
Nu numai că par... sunt mereu altcineva! Sămânță de histrion, cu alte vorbe! Arată bine prezența ta aici!...Mulțam!

 =  parere
popescu cornel
[19.Feb.05 11:15]
Tonul si un pic de ironie fac ca tusele groase ale poeziei sa scoata in evidenta tocmai acele detalii stanjenitoare si sacaitoare pe care, dintr-o prea mare obisnuinta, nici nu le mai bagam in seama. Felicitari pentru aceasta poezie care merita si steluta si nivel

+ "calculezi șansa de a fi"
ioana cheregi
[19.Feb.05 12:17]
discursul concis neîncărcat cu imagini și metafore inutile, precum și stilul detașat constatativ anunțat din titlu conturează într-un spațiu ușor ironic absurdul modului cotidian de a relaționa uneori, crispați în propriile reguli. folosirea prezentului și adresarea la persoana a doua deconspiră implicarea "reporterului" într-un mod foarte fericit pentru ideea poemului.
un poem remarcabil. felicitări!

 =  O steluță și o șansă
ioan peia
[19.Feb.05 13:41]
Corn(well)!
Mulțumesc pentru steluță și pentru nivel. Din când în când, Dunărea mai crește și pe-aci!

Ioana,
Am calculat, cred, bine șansa ceea, dacă am avut onoarea de a consemna tu acest lucru...

 =  Ioana,
ioan peia
[19.Feb.05 14:53]
Am uitat să menționez că, adugând steluța ta la cele anterioare, face cât un coniac de înaltă clasă, ca urmare mă duc să mă troznesc și mă grăbesc să-ți mulțumesc înainte, căci, nai târziu, s-ar putea să mă visez în Paradis! Scuze pentru grabă și mulțumesc încă o dată!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !