Comentariile membrilor:

 =  ela
Carmen Mano
[08.Feb.05 20:40]
iernile, caisele, trandafirul, merii, tartele, soaptele...din toate ai facut o candela, sa-ti poata alina dorul
candela o porti cu lumina in suflet, cu lumina aici, in ginduri
si eu am inteles ca asa va fi mereu
citit cu emotie si drag

 =  Parfum de caise incandelate...
Anghelina Andreea
[08.Feb.05 20:50]
...Si eu pe-aici, ametita de parfum de caise incandelate si de doruri indorurate...

drag,
Carmen

 =  Ela
Batâr Adina
[08.Feb.05 21:03]
uite si eu ca Andreea :))
am citit pe nerasuflate... mi s-a facut pofta de toate fructele acelea, dar eh, acuma si eu :) am simtit asa o melancolie in ce ai scris.. dar e asa frumos...

Imparateasa, cu drag.

p.s. cine e fetita aceea super-dulce-minunata-sitoatecele din poza de pe pagina ta?

 =  daniela ~ candela caisei
Raul Huluban
[08.Feb.05 21:59]
am ramas umplut de mirosul caisilor..... de imaginea lor...... de merii ce odinioara ii veneram..... acum, dupa ce te-am citit, imi doresc sa raman sub nucul meu batran si sa vorbesc cu el, unde nu exista nici lume, nici probleme, nici dureri. totul sa fie o umbra racoroasa si un copil frumos intr-o amiaza de Aprilie........

ti-ai plimbat merii prin parul meu........ o mare de meri:)........


cu drag,
Aprilie

 =  ela si la fel, eu, in casa cu opt ferestre
Dana Stefan
[08.Feb.05 22:00]
m-ai facut sa ma asez pe un scaunel acum, si sa ma uit in sus, ca si cum as privi o fresca pe care n-am altfel cum s-o cuprind in privire..parca e spatiu construit al picturii lui bruegel..
mi-ai dat de lucru pentru zilele urmatoare, ela, pentru ca stiu, fiecare fraza isi tine istoria in spate, inchisa in metafora unui fruct.
...ce zi e azi?...
bine ca nu e 7. ar fi fost prea mult si pentru mine..
incintata sa te citesc aici.

 =  eu stau la alta fereastra...
ti-au ramas amintirile si nu e putin. in momentele acestea cuvintele nu pot acoperi ceea ce simtim si nici descoperi.
" Poarta este mereu închisă. Cândva se putea intra prin calda ei deschidere, iarna." este cutremurator ce scrii tu aici. portile tale inchise m-au facut sa privesc pe cineva care se simte stingher, abandonat...
se respira aer de tristete si nostalgie aici
drag
Costin


 =  galbenă gutuie
Ion Diviza
[08.Feb.05 22:32]
Ela, nu stiu daca ai auzit acest cantec... se cantă pe la noi:

Galbenă gutuie,
Dulce-amăruie,
Lampă la fereastră
Toată iarna noastră...

Aceeași nostalgie, tristețe, frumusețe...

 =  Celor ce s-au adunat in jurul candelei mele
Ela Victoria Luca
[02.Oct.05 19:06]
Dragii mei, cei ce deja m-au colindat printr-o trecere a mea dinspre intunericul mortii inspre albastrul vietii. Va raspund in ordine inversa, de asta data:

Ioane, da, cintam acest mic cintecel cind inca traiam in acea casuta si mincam dulceata de caise si peltea de gutui. Gutuile iarna imi stateau mereu la fereastra. Multam ca mi-ai auzit, de atit de departe, cintecul pe care il port cu mine de atit de mult. Te astept cu drag si drag. Si totusi iubesc sampania, chiar si intr-o zi ca azi.

Nicholas, inspre noua februarie, acum multi ani, m-a trezit la miez de noapte un miros de tamaie. Despre asta nu am putut scrie aici, decit prin umbra cuvintelor. Tu ai simtit. Amintirea mea este surisul intelept, mina singerind si presarata cu sare, caisul, leaganul, tartele, si ea, mai ales ea... Cea care a crescut copiii sai, nepoteii, liliacul, trandafirii, merii... Multam pentru ct de sensibil ai citit dincolo de ce am putut scrie. Fereastra mea e albastra. Niciodata prea deschis sau pre inchis. Drag, Nicholas, sa revii.

Linea, istoria mea se cuprinde in caisa, pina la paisprezece ani. Fiecare din noi avem frucutl nostru. Si ce bine ca sunt inca simburi. Ma bucur ca mi-ai figurat povestea pe o fresca. Mi-ar placea sa o asterni aici, intr-un fel. Intr-o zi. nu de sapte. ci de opt-noua. Multam si te imbratisez cu o lumina din gutui.

Raul, tu, copil inflorit, ai vazut ce destin au in mine merii, tineri, de foarte curind plantati, de-abia mijind cite o fructa, dupa moartea ei, au fost rupti din radacini. Iar caisul a fost taiat. Nici gutuil nu mai este. Acolo, azi, e o alta poarta. Iti multumesc ca te-ai reaprins luminos pentru mine, pentru ea, aici. Drag de tine, eu.

Adina, fetita aceea minunata seamana cu mine cind eram de virsta ei, dar nu sunt eu. (la anii aceia nu aveam asa cirlionti, insa acelasi chip si aceeasi privire.)De aceea am asezat-o acolo, indeosebi alb-negru. Copila din Marea promisa ce leagana sirena in suflet... Fructele (si nu sunt de mare) sunt viata de atunci, de acum, mereu o voi iubi, in pofida mortii, chiar daca cerul meu e prea impinzit de sufltele celor dragi. Multam ca ai poposit cu caldul tau zimbet, azi.

Syril, dorurile mele toate sunt indorurate si uneori indoliate. Parfumul fructelor este insa miraculos in fiece zi de viata. Si mai ales dulceata de caise, cu simburi cu tot. Draga mie, tu, sa-mi revii.

Iasomie, sufletul mi-a crescut printre trandafiri, lialiac, meri, gutui si mai ales la umbra coroanei caisului batrin,rotunjind miezul curtii. La fereastra casutei au fost atitea chipuri dragi si mai ales al ei. Cind s-a stins, eu i-am facut din toate celule sufletului candela si pentru trei zile am fost aproape dusa si eu, insotind-o aproape in cealalta lume. Candela insa pe mine m-a vegheat si am venit inapoi, la alta fereastra, vie. Iti multumesc, Iasomie, de-ai stii cita viata e in parfumul tau.


 =  Celor ce au aprins o candela
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Dragilor mei:

Iasomie, din toate am aprins mlumini in mine si le-am leganat cu viata. Multam, parfumul tau ma insoteste lin, in noaptea asta.

Syril, dorurile mele toate sunt indorurate, unele insa imi sunt indoliate. Iti multumesc pentru ca ai aprins si tu in tine o candela. Drag de tine, eu.

Adina draga, fetita din poza imi seamana mult cu cea care eram de virsta ei (numai parul este altfel, al meu se cirliontase mult mai tirziu). Pe nerasuflate am scris textul, fara a-l mai reciti, nici nu indraznesc. As fi in stare sa il scot repede de pe pagina. Candela ramine aprinsa si emana toate parfumurile copilariei mele, atunci, intr-un opt-noua februarie prea trist. Cu drag te astept cu lina ta trecere.

Linea, iti multumesc indeosebi pentru fresca, pentru figurarea unei imagini din amintirile mele cu parfumuri, arome, fructe... Pe acel scaunel sta-vom impreuna intr-o zi. Poate nu intr-un sapte, nici opt-noua, si nici in astfel de timpi plumburii. Iti astept imaginea, intr-o zi, imagina de pe fresca. revino cind simti tu ca ma vezi in cuvint-imagine-gind, cu drag te astept.

Raul, copil inflorit, merii aceia prea tineri fost-au cind au venit dezradacinarile si nici caisul nu mai era acolo sa ii poata vedea cum se rup. Intelegi de ce iubeam florile de mar? Drag, suflete drag.

Nicholas, in noaptea de opt-noua m-a trezit un parfum de tamaie, singura fiind. A doua zi, pe-nserat, am inteles de unde-mi venea. De aceea poarta este de atunci inchisa. Iar eu, iata, am alta fereastra, albastra, niciodata prea deschisa, niciodata prea inchisa. iti multumesc pentru cit de sensibil ma vezi dincolo de porti. Sa bati usor. Ti se va intredeschide. Drag...

Ioane, cintecelul cesta l-am avut in mine din copilarie si il fredonam scriind aceasta simpla aducere-aminte trista. Iti multumesc fiindca poti sa il auzi de atit de departe. Si chiar si intr-o zi ca azi iubesc sampania, viata, marea... Drag, Ioane, tare drag si de departarile tale.

Multam voua pentru candele aprinse azi.
Ela

 =  adaosul vintului net
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Am avut impresia ca primul raspuns pentru voi nu s-a inregistrat! Am dat apoi alte raspunsuri fiecaruia, si intr-o ordine, si in cealalta. Acum am vazut ca sunt amindoua. Sper sa nu va fie cu suparare!
Drag, ela

 =  Dor de mama, paradisul pierdut...
Elena Overhamm
[02.Oct.05 19:06]
Tulburatoare aducere-aminte!Intotdeauna ne va insoti acest
Paradis care a suflat viata peste noi si ne-a incalzit
culcusul! Si, niciodata, stiu asta din propria-mi traire,
fructele nu vor mai avea acelasi gust ca odata...si nici
gutuia din fereastra nu ne va mai primi pasii...in toata simplitatea ei de cumintenie a pamantului!
Mi-ar placea atat de mult sa stiu ca toate mamele care au
plecat dincolo, dar traind inca in noi, se plimba in voie printr-o livada in floare si se odihnesc sub umbra unui
cais batran plin de candele aurii, in lumina carora palpaie
sufletul nostru!

Porte-bonheur

 =  Elena, tie, Ela
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Elena, draga, iti multumesc pentru aceasta asternere de ginduri bune si tare linistite acum. E un dor, aici, de o batrina bunica ce mi-a fost un alt fel de mama. mama... s-a dus si ea, intr-un aprilie, ceva ani mai tirziu. De aceea dorurile se intilnesc pe undeva, in acelasi pamint, sau pe acelasi cer. Sfint.
Drag,
Ela

 =  copila scumpa ...
Catalin Gaian -Konig
[09.Feb.05 11:41]
sa-ti fie rusine...m-ai facut sa plang ca la inmormantarea bunicii ! Ori eu am devenit foarte sensibil, caci sentimental sunt, ori aerul rece al iernii ti-a "dezghetat" amintiri, le-a dezradacinat pentru a ni le darui pentru a ne deveni obsesii...dintre cele bune si care nu "strica" lumea. Iti multumesc !
Te sarutez cu drag...cata

 =  Catalinule, tie, Ela
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Catalinule, te-as alina azi cu un suris simplu sau macar cu o privire. Albastrul nu se pierde, candele se aprind in suflete. Si plinsul isi are rostul in alean. Si plinsul.
Drag,
Ela

 =  bunica
Miruna Dima
[09.Feb.05 13:37]
Doamne, iti vine sa crezi ca am plans? Tocmai cand ma gandeam azi noapte la versuri care spun la fel... Cand o voi termina, ti-o dedic tie.
In inima mea sunt maini cu arome de rom si lapte de pasare, voce de romanta tarzie, faptura de dulceata, suras luminos de gradina si sarutari usoare, ca o adiere de vant.

 =  Draga Miruna, tie, Ela
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Draga Miruna, "vreau sa-ti spun printre soapte", cita iubire este in lapte, in rom si in romante tirzii, si cita lacrima in pustii. Si eu am plinsul in mine, pe pleoape, irisii mei azi mor, maine sunt.
Ma alina trecerea ta blinda. Sa imi revii cind simti.
Drag,
Ela

 =  ...
dana stanescu
[09.Feb.05 15:17]
chiar ma intrebam pentru cine ai scris fragmentul. un tablou trist dar cald cu parfumuri adanc pastrate.

azi nu voi spune multe

 =  Nostalgie
Florin Hulubei
[09.Feb.05 15:18]
Nostalgic, trist, minunat... Ela, tristețea ta îmi trezește nostalgii despre plopii pe care i-am lăsat în orașul copilăriei mele și pe care nu i-am mai văzut, de atunci.
O candelă pentru caisul tău!

Drag, Florin

 =  Florin, tie, Ela
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Multam, drag Florin, poate uneori o calatorie prin locurile copilariei noastre este mai sfinta decit orice luminare aprinsa. Fiindca o faci cu suflet aprins.
Drag, te astept cu drag
Ela

 =  Danutza, tie, Ela
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Danutza draga, acum intelegi si cit de mult iubesc povestile, legendele, basmele... si asa mai departe. (Si pe-ale tale! Am un gind albastru deschis pentru eme si il vei vedea intr-o zi.)Multam pentru clipa ta pentru mine.
Drag, Ela

 =  la personale
Bianca Iulia Goean
[09.Feb.05 16:55]
ela, cu emotie prea mare mi-e teama sa pasesc pe aici, ai chemat cu mirosul tamaiei acesteia amintiri atat de dureroase incat m-am trezit, intre caisul si merii tai, inconjurata de ciresii bunicilor mei. cum sa traim in lumea aceasta populata cu aburi de dulceata, clatite, mangaieri si gutui in ferestra?? simt atata iubire aici, Ela...
Drag, Bianca

 =  Dalbei, Ela
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Iubire presarata peste aceste toate amintiri vii si duioase. Cit ma bucur ca apari, Dalba, azi. Te asteptam de ceva vreme. se pare ca cei care te iubesc sunt intotdeauna cu tine in clipele esentiale. Aici ma poti gasi cind doresti: danielaluca@pcnet.ro
Iti multumesc pt al tau alb de liliac.
Drag,
Ela

 =  Danielă,
ioan peia
[09.Feb.05 20:35]
Abia de mi-am făcut un locșor pe-aci, să-ți spun că...nu putea să nu mă îngâne această nostalgică litanie a timpurilor duse... Atât.

 =  Ioanului, Ela
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Cit de intens iti aud cintul din a ta discretie. Multam, Ioane, imi lipsea.
Drag,
Ela

 =  aparitii, Ela
Bianca Iulia Goean
[10.Feb.05 11:04]
important nu este cand aparem, Ela. important este ca suntem. dar stiu ce ai spus. poate ca trebuia sa fiu aici.
am sa vin, sa stii.
http://www.poezie.ro/index.php/poetry/86578/index.html

+ Felicitări
Virgil Titarenco
[10.Feb.05 11:24]
Da, nu știu dacă de dau stele la textele personale dar eu am să ofer una. Recunosc din capul locului că sînt subiectiv și mi-am adus aminte de grădina bunicii, de caisul bătrîn și gîrbovit de furtună, de vișini, de gutui și de zarzări. Dar e un text frumos. Și are fior și reușește o antromofizare a pomilor pe care nu am întîlnit-o des. Felicitări. Ai talent.

 =  Virgil, tie, Ela
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Multam, Virgile, maturitatea mea se regaseste uneori prea personala :)) Nici eu nu stiu daca se dau stele la personale, dar cred ca da, fiindca am mai primit una de la Nia pe un personal. (in toate cele suntem subiectivi, chiar si in obiectivitate :)) )
Marea promisa era... sageata albastra.

Ma misca aprecierile tale...
Drag,
Ela

 =  Dalbei, Ela
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Bianca mea, stiu ca apari fiindca esti. Te simt si cind nu apari. Atita ca uneori mi se cam face dor, sunt si eu om :))
Ma bucur ca ai trecut, ca ai aparut fiind.
Drag, Ela

 =  erata
Virgil Titarenco
[10.Feb.05 11:53]
erata: am vrut să scriu antropomorfizare. ah, graba asta

 =  erata
Virgil Titarenco
[10.Feb.05 11:54]
erata: am vrut să scriu antropomorfizare. ah, graba asta

 =  e-rata... se iarta
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
da, da, am pricepit. cunosc grabele-astea, fir-ar ele :)) dar tot vad ca nasc stele.
mersi, Virgile
ela

+ daniela
ioan ravel
[10.Feb.05 12:07]
un text de suflet cu mireasmă amăruie de lacrimă și poveste sub candela caisei tale mă așez și las toate câte vor fi fost să se perinde de-a-fir-a-păr amintindu-mi... bine scrisă, felicitări!
numai bine!

 =  Ravel, tie, Ela
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Ravel, si tu ma instelezi!? Fratilor, ma faceti sa imi pun inspiratia si gindul si sufletul la treaba buna, de calitati neindoielnice, nu gluma. Mie cind mi se aduce o stea sau o nota buna... ma apuca datoria fata de cei care m-ao onorat, sa o merit pe mai departe!
Iti multumesc fiindca te regasesti in miresmele aistea!
Drag,
Ela

 =  extraordinar
Anni- Lorei Mainka
[31.Jul.05 02:22]
idei personale la care cred ca se gasesc mai multi cititori decit caise, si nu doar personale, bine inchegate, dospit, trait si placut mai ales pentru una ca mine cu gindul mult prea mult acasa...m-as bucura sa-l recitesc si sa-l daruiesc si altora...mi-ai facut o mare bucurie scriindu-l pentru ca nu de putine ori imi visez caisii din curtea de acasa, care au fost omoriti in vazul tuturor...inspiratie iti doresc
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !