Comentariile membrilor:

 =  centru de cerc
simona marcu
[08.Feb.05 11:18]
Poezia ta are parti surprinzatoare dar si poticneli noi va aducem lumina adevarul painea si aurul, suna religios-demagogic, strident. Iar prima strofa e "de colectie" :))-ferestre, urme, noapte. Nu ma poti contrazice, doar de la tine am invatat.:)
Imi placetot din cand in cand mai primeam cate o lovitura, schelalaiam, o luam la goana toti
in directii diferite apoi
ne lingeam ranile
as fi vrut sa fie sange sa curga
nu erau decat cuvinte
scurse de vlaga
, cu singura mentiune ca si sangele e "piesa de vitrina".
Mi'raj

 =  pai da :))
dana stanescu
[08.Feb.05 13:01]
noi va aducem lumina adevarul painea si aurul, suna religios-demagogic, strident. he he , pai asta am si vrut sa spun

cat despre noapte, urme,etc, da, banal dar ce sa fac daca asa e, nu ma apuc acum sa mint , sa inventez sa bat campii...

apoi ce sa fac, sange ne curge prin vene... hi hi si mai zic ca si restul cvintelor le cam folosim cu totii, nimic nimic de conjunctii, prepozitii, pronume si altele :)

ce ne facem? mai scriem? :))

 =  Dana
Batâr Adina
[08.Feb.05 21:38]
stii cum e Dana? s-a scris despre orice, se scrie despre orice (l-ai citit si tu pe neaga victor emanuel:)), este nou felul cum imbraci ideile. asa ca.. intr-adevar sunt cuvinte folosite de toti, dar cand scrii poezia Ta, ele devin cuvintele Tale. sper ca nu sunt prea alambicata :)

asta e alta poezie deosebita.. foarte deosebita.. genul "de pus in rama" pt sufletul meu. =  bursucei
Camelia Petre
[08.Feb.05 21:58]
e bine! e bine cand ne vine asa sa ne ridicam in capul oaselor sa ne apucam de sters... ierni, ploi, veri sau pietre...da, cine arunca primul cu piatra, cine trece drept neprihanit? (mi-a placut prima strofa, am vrut sa spun)
mai departe sa ne lafaim, adica sa fim lenesi in corpuri latite de atata lene si totusi se pare ca numai cate o piatra ne mai poate trezi din lenea asta. de la goana incoace mi-a placut iarasi mult, acum nu stiu daca sentimentele sunt asa de imature incat sa se invarta la infinit, pana in zilele noastre, in cerc. mai bine se invarteau din picioare, asa cum ne mai vine noua uneori sa ne ridicam in capul oaselor, sa ne apucam de sters...(si aici revin la inceputul comentariului)

 =  invarteli
dana stanescu
[08.Feb.05 22:28]
Adina, nu ma supar eu asa usor, Simona avea o polita de platit, de unde si comentariul...
ma bucur ca ai fost pe aici, copilule :p

Cami, sentimentele alea nu se invart ele de nauce, doar am uitat noi de ele prea ocupati cu altele... Nu, nu lenevim ci doar suntem in largul nostru...

ai inteles bine prima strofa

mersic de semn

 =  Bursucel, Ela
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
In largul lui cercul se facu spirala. Din centrul poeziei tale tare ma ametira versurile-arce:
"as fi vrut sa fie sange sa curga
nu erau decat cuvinte
scurse de vlaga

sentimentele se invarteau de atunci in cerc"

Scriem, scriem. Curind vom fi moderni si prin pivnite depozitati. Dar, ce conteaza, pe la mansarde spiritul va ramine. Si vom deveni oare clasici in viitorul celorlalti?

Bursucel, mie tare imi plac povestile tale! Oi fi mai copil un pic, pe-alocuri? sau tu ma faci astfel sa mai fiu, ceea ce zau nu-i rau deloc. deloc.
Drag,
Ela

 =  Ela
dana stanescu
[09.Feb.05 11:00]
ma bucur ca te simti bine, chiar si copil in textele mele... nu stiu pe ce rafturi vom ajunge, dar acum nu asta e important...

mai tarziu voi veni si eu langa a ta candela, cu parfum de cais

 =  si-atunci sa se roteasca sentimentele!
Dana Stefan
[09.Feb.05 19:57]
"..si stergeam ferestrele
noaptea lasase urme
iarna lasase urme
lumea parea departe"

eu simt aici fereastra ca pe o oglinda, sa ierti..
sunt oameni care privesc in fiecare dimineata o oglinda si isi spun: vaaaai, cat de frumosi suntem azi..si sunt oameni care privesc oglinda cat s-o frece sa nu mai ramana urma..
iti pun aici un text copiat dintr-un sertar, din dictionarul de simboluri a lui J. Chevallier si A. Gheerbrant. pentru ca citindu-te cum te lupti si tu cu semnele tale, e ca si cum te-as imbraca in argint..

OGLINDA
simbolistica sa deriva din vechea credinta potrivit careia imaginea si proiectarea sa sunt legate intr-o corespondentza magica.in acest sens, oglinzile pot retine sufletul sau fortza vitala a persoanei ce se reflecta in ele; ea este UN OCHI CARE ESTE IN ACELASI TIMP OGLINDA, DAR SE VEDE SI PE SINE. deseori oglinda este si un simbol al caracterelor, care, pasiv si fara sa actioneze, se lasa in seama intelepciunii supraomenesti.
ce reflecta oglinda? adevarul, sinceritatea, continutul inimii si al constiintei. pe o oglinda chinezeasca dintr-un muzeu de la Hanoi se poate citi:
'precum soarele, precum luna, precum apa, precum aurul, fii limpede si stralucitor si oglindeste ceea ce se afla in inima ta.'
aceste rasfringeri ale Inteligentei sau Cuvintului ceresc fac din oglinda simbolul manifestarii ce reflecta Inteligenta creatoare.
ea este simbolul Intelectului divin, ce reflecta manifestarea, creind-o dupa chipul sau.
Omul se slujeste de Om ca de o oglinda. SUFLETUL ESTE REFLECTAREA DE SINE IN PROPRIA OGLINDA.
este vorba de O PARTICIPARE si nu de o simpla reflectare. ASTFEL, SUFLETUL PARTICIPA LA FRUMUSETE IN MASURA IN CARE SE INDREAPTA IN DIRECTIA EI.
(Jean Danielou, la colombe et la tenebre dans lamystique bysantine ancienne)
sufletul devenit oglinda perfecta, participa la imagine si, datorita acestui lucru, sufera o prefacere. sufletul sfirseste prin a participa la frumusetzea spre care se deschide..:)

e superb, nu-i asa?
sa fii impacata cat de aici pana la stele, Femeie-Oglinda..

 =  reflectie argintata
dana stanescu
[09.Feb.05 21:27]
Linea, uite asa cu sete am citit ce mi-ai scris tu...m-ai coplesit si m-ai bucurat...

sunt impacata :) nu stiu daca se simte din ce scriu eu...multumesc pentru citire si atentie si randurile calde si pline de cuvinte intelepte, cuvinte purtand doar pecetea ta


 =  licuriciul catre bursucel :)
Lucia Firefly Popescu
[13.Feb.05 21:17]
Place mult, facut de mult cunostinta pe propria-mi piele cu ce ai scris in ultima strofa...
Si... eu vroiam mai de mult sa te intreb cum a ramas cu poezia pentru copii... In nici-un fel?
Mult drag,
Firefly

 =  nu am uitat :)
dana stanescu
[13.Feb.05 21:24]
ooof, am stat asa prost la capitolul timp si inspiratie. ma tot gandesc la o posibilitate de a materializa proiectul in afara site-ului. ajutoare pentru grafica am, mai raman textele, cele bune sunt destul de putine acum, sau trebuie lucrate. phii si am promis ca pun lista de texte. ma ocup zilele astea...

multumesc de trecere si de mesaj...
Autorul acestui text nu mai acceptă comentarii la acest text
(sau şirul de comentarii a fost oprit de un editor)