Comentariile membrilor:

 =  ...
Dediu Dănuț
[22.Jan.05 21:51]
nu mi-a placut strofa a doua..[ca eu intotdeauna incep cu
ce nu-mi place]..revin sa-ti spun ce mi-a placut..

 =  placut
Elia David
[22.Jan.05 22:09]
Mie mi-a placut in intregime - asa ca am bifat-o si pe aceasta... Cata vreme e si traire dincolo de tehnica, nu am ce comenta - daca n-ar fi, cu atat mai putin.:)

 =  grohotisuri si pietrisuri
simona marcu
[22.Jan.05 22:13]
Asa si eu, strofa a doua schioapata, poate nu-mi suna mie "grohotis" tocmai poetic, poate sunt carcotasa si caut noduri (desi ma stiu obiectiva...:)).In schimb, prima strofa are nerv si tremura de atata viata inchisa in ea, curge si are rima buna.
Cu acelasi drag
mi'raj

 =  Încerc să dau curs...
ioan peia
[02.Oct.05 19:06]
Dănuț, Elia, Simona,
Voi încerca să schimb strofa a doua, trăgând-o spre stilul restului poezie, deși cred că își va pierde din sugestie și fior! Dar să vedem rezultatul. V-aș ruga să vă spuneți părerea. Mulțumesc pentru observație tuturor! Ce e drept, a fost scrisă dintr-o suflare...nu putea să iasă chiar bine!
Uite că putem și experimenta, deși pare un pic paradoxal, cel puțin pentru mine, ca să mă pot recupla la fluxul inspirației și să rămân credibil!

 =  S-a fe !...
ioan peia
[22.Jan.05 23:10]
Iacă, am schimbat-o!

 =  cu toate cele
Elia David
[22.Jan.05 23:23]
Pacat!:( - mie imi placea cu "sa ma cuminec".:)

 =  Mai mult, chiar...
ioan peia
[23.Jan.05 00:08]
Am dat ceva mai multă gravitate textului, adăugând și schimbând...Cum e?

 =  Titanic
Irina Popa
[23.Jan.05 00:19]
Tablou întunecat, iubire pătimașă. Nu știu cum era înainte, dar acum poezia ta mi se pare expresivă, intempestivă, de parcă ai fi scris-o cu majuscule. Parcă ai fi un titan care se luptă cu o zeiță...:) Foarte frumoasă imaginea cu "frunzișul toamnei"

 =  o parere
Elia David
[23.Jan.05 00:41]
Stiind cum era inainte, parca nu prea mai merge la suflet - s-a mai dus din emotie, o data cu ce ai taiat tu acolo, ca sa lipesti altceva in loc :)- si totul de la un amarat de cuvant, "grohotis". Si de ce sa dai mai multa gravitate? - asta nu o face sa para mai...poezie (nu ma refer la valoare, ci la...fior). Da, tabloul e mai intunecat, dar nu mai patimas. Cat despre "supliciu", nu poate fi mai crunt decat perfectionismul, zic eu...:)

 =  Irinuca,
ioan peia
[02.Oct.05 19:06]
Ai zugrăvit cu o tușă fără de egal "tabloul" pe care ți l-a inspirat poezia de față. Cred că ai beneficiat de avantajul de a nu fi citit prima variantă. Dar eu mi-s tare mândru că tu ai pătruns, în câteva vorbe, esența. Și, evident, trebuie să-ți mulțumesc pentru fidelitatea cu care mă urmărești și mă interpretezi. Dacă nu ai nimic împotrivă, aș dori să-ți trimit un exemplar din cartea mea proaspăt apărută, numită :"Cântece de dragoste și pierzanie". Am credința că vei fi un lector sincer și pasionat...Dacă și altcineva mai dorește, profit de situația dată și îmi manifest disponibilitatea de a dărui, din toată inima, rodul "supliciului" meu, exprimat în această carte.

 =  Eliei, cu regretul supliciului...
ioan peia
[02.Oct.05 19:06]
Numai poeții geniali pot să reunească în ei ambele criterii! Eu, pentru a putea parveni, cât de cât, a poet, a trebuit să sacrific fiorul contra...supliciului! Perfecțiunea este o boală care macină spiritele mărunte și niciodată împlinite. Eu mi-s unul dintre acele, și a trebuit să fac ritualul sacrificiului, ca un hahám pârât al unei religii de doi bani! Dar, ca să nu te superi prea tare, am să postez pentru tine o pastișă, care în ingenuitatea ei lirică, va dori să comunice, la modul cel mai elementar cu putință, sentimente candide și necum aduse din condei. Deci...fără sacrificiu! "Parc-ascult și parc-aștept" se va numi poezia, și sper că va însemna un reviriment ție-ți, în ceea ce mă privește. Și, de bună seamă, o revoltă abundentă contra mea, din partea adversarilor clasicismului..."siropos"!

 =  Da
Irina Popa
[23.Jan.05 21:42]
Da, chiar mi-ar placea să primesc de la tine asemenea dar. Chiar titlul acelei cărți spune multe. Date de contact: eirene@bizmail.ro

 =  mi-a placut ca interludiile unui basm
Hutanu Roxana
[02.Oct.05 19:06]
Daca as fi unul dintre zmeii "Enciclopediei" lui Cartarescu, mi-ar placea sa-i declar asta unei printese.

 =  volum, nivel
Elia David
[23.Jan.05 23:13]
Eu, "siropoasa", mi-as dori un volum, dar nu indraznesc sa-l cer - mai ales dupa atatea reprosuri cate am adus versului tau...grav. :)
In orice caz, fie si numai pentru faptul ca te "sacrifici", ai merita un nivel mai mare.

 =  Cum să nu!
ioan peia
[24.Jan.05 17:59]
Cu cea mai mare plăcere, Elia! Doar nu crezi că m-am șifonat dint-atât?! Pe mine, domnițele mă pot călca și în piciorușele drăgălașe ale domniilor lor, și tot nu mă supăr, că mi-s crai de Chefalonia, cu hangerul la brâu și cu ochii plini de jar! De-aia zic, arată-mi un semn pe unde să-mi comunici adresa...

 =  Roxana,
ioan peia
[02.Oct.05 19:06]
Mărturisesc cu rușine că "Enciclopedia" lui Cărtărescu nu mi-a picat în mână, din varii motive. De unul, cel mai important, nu vreau să povestesc. Dar sper să-mi pice o prințesă...crezi că declarația asta e suficientă?...Parcă nu, aș zice eu! Cred că știe prea multă slavonă!!!...

 =  Ravas
Hutanu Roxana
[02.Oct.05 19:06]
I proci(=si asa mai departe, in slava vache),cred...ca ti-ar spune printesa...asta ar fi suficient?Parca nu, as zice eu!

 =  Roxanei,
ioan peia
[26.Jan.05 17:51]
Dacă-i veche, slavă ei!
Dacă-i nouă...proci i vrei!

 =  Tert exclus?
Hutanu Roxana
[26.Jan.05 22:28]
Si daca nu-i nici veche si nici noua, fiindca se traieste intr-un timp al prezentului continuu?

 =  Precizare Roxanei,
ioan peia
[28.Jan.05 20:04]
Eu trăiesc în timpul cel discontinuu, cam nealbionic, va să zică, și, deci, cu slavele mă împac mai bine, că-s mai atemporale și mai termale!

 =  Asa-i?
Hutanu Roxana
[28.Jan.05 23:21]
Slave, bine, dar slabe sanse ale ataraxiei, cu asa "specimene"...Au zmeii-zmeilor mult de furca din cauza lor...si-uite-asa se pomenesc(nici ei nu-si dau seama cand) scriind...despre bionica "atemporalelor" si "termalelor"...

 =  Roxana, Roxana, Roxana !
ioan peia
[10.Dec.18 14:27]
Dacă e-n sens medical, ataraxia nu mi se potrivește! Dacă e-n sens filozofic, nici atât! Cât privește bionica,- ( minus "al") - urmare a unui studiu telepatic, făcut prin comprehensiune, de către rătăcitorul meu spirit hamletian, am ajunsu la concluziunea că o juma de slavă vei fi fiind și mătăluță, bre Luluță, drept care, eu, zmeul-zme(e)lor, din Țeara Condeielor, tare mi te-aș hrăpi din saraiul tău moldovinesc și mi te-aș aduce, prin mijloace "termale", în "atemporalul" iatacului meu, din Stanbulul valah!

 =  Corolar de zburator ...tipic
Hutanu Roxana
[02.Feb.05 13:46]
O rapit-o pi Luluta un Leonas mai oleaci di pisti drum di... saraiu' ceala(cum ii zaci, bre, cu spiritili matali di ratacitoriu si... tari mi si pari... cujetatoriu fari di frau)...Di asta ie, asa, "zgubilitica" si "fasneata", ii scrii poezai...Si daci tot o ajiuns poeziili istea si sub ochisorii valahi, prin strainatat', ar vre' sa afli si si zaci di ieli...
Sper ca ai sa-ti folosesti valentele telepatice ca sa descifrezi "graiu' moldovinesc" si fara diacritice...

 =  Ce-i?
Hutanu Roxana
[02.Oct.05 19:06]
Am plecat de la o poezie si i-am exasperat pe zmei pana am uitat de unde pornisem...Daca am fost prea acida...nu asta era intentia...
Cu zambet,
Abhinivesha

 =  Abhini... ce?!
ioan peia
[02.Oct.05 19:06]
Oo-oo-hh, Lulusă, Lulusă! cum dadui eu di urma matali, brie, făr sâ vreu, șâ ti gasii ici pitulată pi după vorbi moldovinești fruumos gâghilitoare la urechea șeea și nu numai... Uite cum pierde omu potrivirile rare, rare de a-și obloji suflețălu cu cataplasme din șele mai unduioasi, că nu vru liptopu ista, batul-ar pacatu! să mi ti dizvăluie, adicătelea să mi te dizbrace di vorbi! Da, până la urmă destinu, bre Lulusă, făcu să ne-ntâlnim și să ne iubiiiiiim, ai-ai...! Că tari drag mi-i mie di șeșrșeii șeia ai lu matali, agațați di uriechiuși ca șireșili di ramurili dumnieziești din maiu... Hai, mai zi șâ matale șiva sâ nu dau naibi-n limbarniță șâ să nu ti mai aud di mini, aista!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !