poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3122 .



Cum educam bărbații?!
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [sache ]

2006-10-04  |     | 



Iubim bărbații pentru că ne țin companie, sunt loiali, drăgălași și ciclic ne oferă afecțiune. Ei trebuie însă adaptați cerințelor. Vom analiza împreună care sunt cele mai eficiente metode de rezolvare a deficiențelor din comportamentul lor.

Precum mamiferele, bărbații trăiau în trecut în haite, vânau împreună tipe incendiare, mâncau pe apucate, beau cele mai ieftine băuturi, râgâiau și scoteau în public flatulențe zgomotoase. Prin instinct, bărbatul iubește însă recompensele, joaca și folbalul. De aceea ei pot fi educați într-un timp relativ scurt.

În casă, bărbatul trebuie învățat să respecte orele de somn, de masă, de sex și de asemenea să vă considere șefa haitei. Dar nu orice șefă, ci una care oferă dragoste, sprijin, răbdare și indulgență. De exemplu, când spală vasele din chiuvetă lăudați-l și alintați-l pe ceafă Vorbiți-i pe un ton afectos și niciodată nu manifestați o bucurie excesivă. Când uită ridicat capacul de la wc mustrați-l scurt, cu fermitate, dar nu dați o importanță extraordinară evenimentului.

Bărbații, ca și oamenii, învață prin condiționare, încurajare și prin pedepse blânde. Când simțiți nevoia sa vorbiți despre șeful de la serviciu și în afară de el nu mai este nimeni acasă, chemați-l în bucătărie și dați-i o gustare rece. Dacă preferă televizorul atunci spuneți-i într-o doară că o veți chema pe vecina de la parter, pensionară pe caz de boală, surdă și cam nervoasă – succesul e garantat.

Dacă atunci când vă întoarceți de la serviciu bărbatul sare pe dumneavoastră imediat ce ați intrat în casă, nu care cumva să-i cedați! Gândiți-vă numai în ce situație penibilă v-ar pune, dacă într-o zi veniți împreună cu o colegă de serviciu sau chiar cu mama dumneavoastră. Ca rezolvare pertinentă ignorați-l vreme de zece minute până se calmează, iar dacă manifestările continuă, vorbiți cu medicul de familie pentru sterilizare.

Să presupunem că într-o seară i-ați luat cardul din portofel și ați plecat la Mall după cumpărături. Prin natura sa, bărbatul urăște orele petrecute de dumneavoastră în raioanele cu lenjerie intimă, fuste, rochii și bijuterii. Așadar e preferabil să-l lăsați acasă. Dacă la întoarcere constatați că v-a ros papucii cei buni, nu vă supărați foarte rău pe el. E de la stres! Când îl descoperiți cu papucul în gură înlocuiți-l ferm cu un pișcot, tabletă de ciocolată sau cu un castravecior murat.

Dacă dimineață, când vă este somn, el începe să vorbească tare despre meciul de aseară sau despre ce-au făcut toată noaptea vecinii, ori pur și simplu cântă sub duș trebuie imediat conștientizate motivele gălăgiei. Sunt trei posibilități: dorește să vă protejeze, vrea să-l audă vecinii pentru ca toți să creadă că el este șeful haitei și nu în ultimul rând vorbește tare pentru a scăpa de stres. Așa se întâmplă în general cu bărbatul ținut prea mult în casă. Pentru că el, fiind totuși o ființă sociabilă, se simte uneori singur și abandonat. Făceți-l să înțeleagă că vă veți întoarce întotdeauna acasă folosind metoda: uite-o – nu-i! Respectiv vă prefaceți că plecați, iesiți pe ușă și stați un timp ascunsă. Când el începe să cânte ori să fluiere intrați repede înapoi și bateți scurt de trei ori din palme. Desigur la început se va speria, dar dacă repetați exercitiul de mai multe ori, va începe să dea cu aspiratorul prin casă.

Bărbatul înfometat cerșește în principiu mâncare. Trebuie neapărat dezvățat de acest obicei prost. Astfel, vă așezați frumos la masă ignorându-l complet, mâncați liniștită fără să vorbiți și abia la sfârșit puneți-i și lui mâncarea în farfurie. Pe tot parcursul lecției să fiți pregătită pentru că bărbatul o să se vaite, o să strige că-l doare stomacul, că are arsuri sau mai rău, va începe să plescăie. Să nu-i cedați pentru nimic în lume!

Unii bărbați doresc să alerge numai și numai din spirit de competiție. Să nu vă mire dacă dintr-o dată pleacă după vreo minge, ori gonește după vreun taxiu galben sau chiar după vreo tipă care și-a scăpat abonamentul pe trotuar. Este un obicei mai vechi, din vremea haitelor. Pentru a-l dezobișnui rugați o colegă sau două să vă ajute. Astfel, când ieșiți la plimbare cu bărbatul dumneavoastră, ele să alerge în jurul lui cam la cinci metri distanță.

De asemenea bărbatului îi place să se confrunte cu alți bărbați. Să nu credeți că din gelozie ori invidie. Nu! Este un obicei al strămoșului său, din vremea când bărbatul era bărbat, deținea păr, era încruntat și posesor de mușchi. Ca să-l dezvățați de acest obicei, când vă întâlniți cu vecinul care se plimbă cu nenorocita aia de nevastă-sa, mult mai tânără și mai frumoasă ca dumneavoastră, îl trageți scurt dar ferm de cravată și nu-i dați drumul decât atunci când vecinii intră în casă.

O altă problemă des întâlnită în primele luni ale relației cu un bărbat este tendința lui de-a urina involuntar și mai ales atunci când este certat. Astfel, în cazul în care bărbatul face pipi ori de câte ori intrați pe ușă sau atunci când aveți musafiri înseamnă că este încântat să vadă oameni. Nu trebuie omis faptul că bărbatul este tot un fel de mamifer căruia îi place să imite omul și uneori devine hiper-impresionabil. Cel mai bun lucru este să-l ignorați până se liniștește și nici într-un caz să nu-l certați în acele momente intime. Dacă a început să facă pipi lăsați-l să se oprească singur. Þipând la el, s-ar emoționa și ar urina mai mult.

Dacă doriți o relație de lungă durată cu un bărbat va trebui să vă înarmați cu multă răbdare și să nu vă invitați mama în primele luni ale concubinajului. Folosiți întotdeauna vorbe liniștitoare, demonstrații de afecțiune și chiar laude pentru a-i insufla un sentiment de siguranță și încredere în sine.

Dacă după două luni nu rezolvați problemele de comportament apelați la medicul de familie pentru eutanasiere și încercați o relație cu prietena.

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!