poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2181 .



Pledoarie pentru Vise
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [CHRYS ]

2008-08-26  |     | 



Motto:
“Cel mai bun aliat al tău ești tu!”





De câte ori am stat și ne-am întrebat cu adevărat “cine sînt eu?.. care sînt de fapt visele mele, dorințele mele adevarate? le împlinesc?” … Motto-ul se vrea și o aplecare spre interior, spre psihic la vârsta la care te formezi ca om, un fapt început de la școala generală.
Un posibil răspuns la întrebarea testului :
“Cine sînt eu?... Eu sînt cel mai bun aliat al meu.”
Aeste momente au fost rare însă au constituit un excelent prilej de meditație, folositor în abordarea vieții de zi cu zi , a școlii, prietenilor, în formarea unei viziuni a viitorului și a profesiei de urmat. Cand urmează să dăm admiterea la un liceu iar apoi la o facultate, la alegerea unei profesii sau slujbe ocazionale, întrebarea revine: cine sînt eu de fapt?, ce inclinații am, unde mi-ar place , unde ar fi bine să mă înscriu ?
Intenția înseamnă a urmari scopurile, visele pe care le ai in viață până la capat orice ar fi și oricâte piedici ar fi în cale, intenția este arta disciplinei.
Și eu m-am impiedicat de ele dar am mers mai departe..poate că ăsta e însăși destinul uman.. de a nu merge mereu numai înainte, în sus pentru că altfel într-un șir neîntrerupt de succese n-am putea sesiza întelepciunea care se desprinde din situațiile dificile, greșeli.
S-ar putea sa ramâi în această viață singur la un moment dat și chiar cei pe care-i credeai prieteni pe viață să te părăsească, să te dezamagească. În acele momente vei simți ca tu ești cel mai de bază sprijin și visele tale vor avea nevoie de cel mai bun luptător pentru ca ele să prindă aripi din nou.
Disciplina nu înseamna să te scoli în fiecare zi dimineață la ora cinci și să arunci cu apă rece pe tine până te-nvinețești, scria Carlos Castaneda însă înseamnă perseverență în urmarirea și atingerea scopurilor.
De ce e important să-ți urmărești și să-ți atingi visele?


Adolescența este vârsta la care sunt atâtea conflicte și îndoieli interioare iar visele sînt afectate, dar multe dintre conflicte sunt cauzate de proiecțiile celor mari, asteptările lor, chiar programele de viață alcătuite deja de ei și modul cel mai eficient de a răzbate prin acest hățiș este de a-ți urma calea inimii și a o face dinadins, cu toata intenția pe care o poți pune, cu toată pasiunea ta pentru că ..
“ You may still be here tommorow …
But your dreams may not! “
Alternativele , abandonarea viselor în favoarea înnecării în mrejele alcoolului, țigărilor, a tot felul de droguri, ale materialismului, violenței și sexualitatii exacerbate, fără sentimente, renunțarea la aspirații, micșorarea lor după dorințele altora sau posibilitățile sociale de moment sau întrevăzute, până la a deveni un robot supus al sistemului nu sunt de dorit în mod evident.
În fața problemei sociale aparentele soluții sunt a te supune sistemului prin ajustarea sau renunțarea, mutilarea viselor către un minim de asigurare a nevoilor primare, secundare și a te revolta impotriva lui negând total valorile- a te înstrăina de valori până la înjosire, fapte infracționale ori distrugerea propriului corp și mental ( alcoolul distruge neuronii, iar despre celelalte, tutun, cafea și droguri este știut că produc distrugeri ireversibile în organism, suprasolicitarea sistemului nervos și a inimii.)
C. G. Jung observa că oamenii din ziua de azi au atâtea nevroze și psihoze pentru că în viața lor nu mai există spiritualul, ca în societățile arhaice și la sate, nevoia spirituală fiind situată pe cel mai înalt loc în piramida trebuințelor a lui Abraham Maslow, locul acestuia e înlocuit de diferite simboluri. "În inconștient, nimic nu ia sfârșit, nimic nu trece, nimic nu se uită” afirma Sigmund Freud.
Jung observa că acei oameni care nu cred în spiritual adopta alte poziții, caută alte simboluri, care sa umple acest gol, această nevoie profundă a ființei umane, dar aceste substitute au ca efect problemele psihice, insatisfacția, plictiseala, frustrarea și nemultumirea adâncă a oamenilor.
Orice om este în căutarea unor resurse, roluri sociale, caută niște energii de la persoanele din jur însă toate acestea sînt văzute diferit prin prisma spiritualului. Spiritualul înglobează și coordonează în viață toate acestea, câte resurse vei consuma și cu ce scop, cum îți vei duce viața, spre ce energii și persoane te vei orienta, în funcție de faptul dacă crezi ca există ceva după moarte sau nu, că există spiritul ...
Pledoaria mea este pentru vise și lupta pentru împlinirea lor, fiecare are o cale a lui pe care o poate urma cu toată pasiunea de care este în stare, este greu sa o descoperi dar în momentul în care pășești pe ea știi ca vei merge pana la capăt și ..
VEI REUȘI!...


.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!