poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7575 .



Scrisori deschise din imprudență!(XIII)
proză [ ]
Tovarășe maior
Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Scaietina ]

2007-07-10  |     | 



Tovarășe maior,


Cocostîrc Jenel, nume de cod Păsăroiul, permiteți să raportez raportul de informare pe săptămâna în curs trecută, de luni până vineri fară sâmbătă și duminică când fiind liber pe caz de îmbolnăvire medicală n-am avut contact vizual cu obectivul fiind de la ochi în jos inflamat cu amigdalită și puroi crezând că mor dar iată totuși ca surpriză am scăpat, noi să fim sănătoși că belele ne îngroapă ceea ce vă doresc și dumneavoastră cu nețărmurit respect.

12.04.1989
Am jucat șah cu obectivul la orele 18,00 a.m. înspre seară, care l-am lăsat să mă bată de trei ori mat și odată marț cum am învățat la instruirea de rețea pe cadre ca obectivele să vadă că suntem chiar mai proști decât ne cred ei.
Și obectivul a zis râzând, deci: „ Băăă, Jenică, băă, da’ tu ești mai prost decât o capră!” și mi-a dat una pe spate de apropiere din depărtare după care l-a chemat peste balcon soția lui pe care nu știu cum s-o tratez ca obectiv colerat la obectiv major , ea neconsumând nici rachiu de prune și nici table.
Cam atât pe 12.

13.04.1989
Fiind vremea ploioasă obectivul a ieșit foarte grabit la plimbare c-o umbrelă și s-a întors foarte încet la braț cu două sifoane. N-a mai părăsit amplasmentul apartamentului cu toate că am fost foarte atent cu filajul la vizorul lui că eu n-am.
Cam atât și pe 13.



14.04
Vremea fiind neschimbătoare și vânt m-am gândit să invit obectivul la o tablă pentru contact în balcon. A fumat 5 Carpați cu muștiuc și patru țuici mici cu picior de prună discuția devenind ușor aburită de la rulmenți care e din ce în ce mai subțiri până la tovarășii idioți, hoți și mincinoși care e din ce în ce mai grași, el vârându-și și scoțându-și repetat de mai multe ori în amândouă problemele la care eu n-am putut decât să-i dau dreptate fiind tulburat și înghesuit în colțul cu murături și alte gogonele. De unde m-a întrebat :” Băăă Jenică, ai tupeu să-mi zici mie că tu ți-ai făcut planu’, mă? Tu, care ai bășici între deș’te de la frecat babaroaze cu Babușcă? Și dacă, tu nu, eu nu, Babușcă nu, de unde ieșirăm cu depășiri de plan și fruntași pe ramură? Ai?„
După care râzând noi așa m-a scos la peisaj în afară exteriorului balconului, să vadă dacă chiar mă susțiu pe ramură care nu era decât patru corzi de Busuioacă care le-a plantat tovarășul Fanache de la doi pe care am coborât foarte repede prin cădere în balconul omului că era uscate și plăpânde și făcea și umbră.
Când m-a băgat tovarășii milițieni în dubă cu furt din avutul obștesc ca să mi-l scoată la spital că era înfipt ca lumea, obectivul era tot la mine pe balcon îl servea nevastă-mea cu vișinată, crezând că eu am plecat să prind rând la butelii fără bască că s-a și mirat de ce.
Și a mai urmat multe pe 14...

16.04.
... dar eu ștergând cu buretele ce s-a întâmplat că s-a făcut deranj când tovarășii milițieni m-a făcut la loc cetățean al epocii multilateral socialiste și dezvoltată comunistă prin atingere cu niște saci micuți de nisip la rinichi , tălpi și ficat și doar nu era să strângă tot ei, a trecut deja noaptea și ziua care a urmat a doua zi.
Când m-am prezentat la domiciliul, nevastă-mea nu mi-a dat drumul la ușă crezând că e altă persoană necunoscută așa umflat de la sprâncene în jos și fără bască sau butelie cum eram.
Și deci, n-am putut să fac altceva decât această amigdalită cu puroi care s-a declanșat de la scara blocului și s-a terminat cu penicilină.
Ajuns la acest final din data de astăzi, îl desconspirez pe obectiv ca element dușmănos al poporului român, cu o gândire din contra, recomandând călduros eliminarea lui din rândurile clasei muncitoare, așa cum și el m-a scos din circuitul cinstit al muncii făcându-mi injecțiile în flegmon care mi-a provocat paralizie meteorică cu invaliditate temporală și deci, domnule maior, Jenică Cocostîrc și-a făcut datoria cu vârf și îndesat, pentru care vă mulțumesc cu respect, stimă și interes la problema care am vorbit și care e în regim de urgență urgentă. Să trăiți!

Predat raportul persoanei de contact, pe bază de semnătură autografă și încredere chiar acum, punct.


.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!