poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4160 .



Un mod de integrare în absolut
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [marius niþov ]

2010-06-09  |     | 



- Nu mai ține arma aia îndreptată spre mine, doar de moarte mi-e drag! Dacă n-ai știut, află acum și dă-mi o țigară! era atât de firesc teroristul sau opozantul sistemului de dictatură “Noua Înțelegere Europeană”, Erwin Schwartz, greu de intimidat, înconjurat de trei agenți din partea Comisarului Informațiilor Speciale ai U.E., într-un beci luminat slab de o veioză spartă.
- Scrie! îi spuse de la spate o voce metalică.
- Da, mă numesc Erwin Schwartz, am lucrat recuperator pentru CIA și Mosad timp de 12 ani, în cadrul Informațiilor Speciale Europene lucrez de 5 ani ca specialist în probleme privind terorismul, asta până am înțeles că principalul formator de teroriști e chiar acest serviciu aflat în slujba politicii europene.
- De unde ai ajuns la o astfel de înțelegere greșită?
- Marii corupți ai sistemului pe care i-am prins, numai eu știu cu câte riscuri, nu numai că au fost puși în libertate, dar au ajuns să și conducă din umbră informațiile speciale!
- Poți să ne dai nume?
- Pe dracu, nici numele meu nu-l cunoașteți! Și la ce v-ar folosi, când ei vă dirijează în anchetele lor?
- Lasă concluziile la urmă, spune ce planuri ai pus la cale!
- Să fac cunoscut o parte din acest monstruos experiment european de exterminare, înrobire și tâmpire început de pe vremea sistemului comunist.
- Lasă-ne cu istoria, aici nu e vorba de comunism!
- Nu am spus că e vorba de comunism, ci de testarea populației începută în acele timpuri! Toate ideile despre unitate și cooperare europeană seamănă izbitor cu pacea și democrația din sloganurile comuniste. E o mare minciună! De fapt, ce se întâmplă e o supunere. Ce nu s-a reușit militar, prin expansiune teritorială, are sorți de izbândă prin puterea financiară, economică. Poți să duci la exterminare o populație printr-o politică financiară bine gândită. Cum? Plătești niște incompetenți atât cât să-și câștige locul de conducători în țara pe care vrei s-o înrobești, dând impresia unei democrații autentice.
- Asta-i filosofie politică, domnule!
- După ce ajung la putere, idioții nu-și vor da seama că au fost cumpărați ca niște unelte, vor urma instrucțiunile de la centru sub sloganul cooperării și ajutorului european. Orice dictatură vine cu idei mărețe, e bine intenționată și asta o spune chiar și la reclame, nu numai în discursuri politice. O singură conducere europeană, cu pleiada de instituții democratice, înseamnă tot dictatură. Corupția înalților comisari și specialiști e ușor de realizat când la conducere apare o gândire malefică. Sistemul piramidal de comandă și control se instaurează treptat, aparent respectând principiile democratice, pârghia principală fiind finanțele. Sistemul dictaturii europene are la bază sistemul de informații speciale, prin activitatea căruia toți opozanții ajunși la limita sărăciei și răbdării devin teroriști, la fel ca politica aplicată de americani în țările arabe sau din lumea a treia. Și asta, pentru apărarea idealurilor nobile de civilizație, în mod generos, sub numele frumos al democrației!
- Mai spui că ai lucrat recuperator pentru CIA? Pe cine ai salvat?
- Pe mulți naivi care au crezut că fac un serviciu pentru țara lor, la fel ca mine! Și țara lor era condusă de cei mai mari ticăloși prin marionetele de la putere. Mulți nebuni mi-a fost dat să întâlnesc, însă niciodată n-am crezut că oficial, prin politică la nivel de stat, poți să comiți cele mai mari crime fără să fii sub acuzare!
- Ce operațiuni coordonezi acum împotriva guvernului european?
- Nicio încercare de răsturnare militară a actualei puteri! Nu are sens și nici rost, nu există nicio alternativă credibilă, corupția e peste tot atât de bine înrădăcinată încât nicio lege nu mai există în practică. Singura posibilitate e de a conștientiza populația de puterea ei, modul în care să lupte împotriva exterminării lente.
- Mă, tu ești nebun? Cum poți spune că Noua Înțelegere Europeană dorește exterminarea?
- Dacă nu ar urmări-o, n-aș mai fi judecat drept terorist și niciun opozant al acestui sistem politic nu ar mai fi privit așa!
- Uite, o cunoști pe Wanda, colega ta? Ni s-a alăturat în operațiunile de identificare a opozanților din cadrul Comisarului de Informații Speciale! numai la Wanda nu se gândea Erwin, asta chiar că l-a întristat, o clipă n-a mai văzut decât o ceață densă. O cunoscuse cu zece ani în urmă la o consfătuire pe teme de securitate și siguranță europeană la Strasbourg. În 2012 s-au produs o serie de revolte foarte greu de stăpânit de forțele de ordine în țările periferice sărace. De atunci s-a luat hotărârea să fie urmăriți toți cei care instigă mulțimile, dar în sărăcia aia nu era nevoie de niciun instigator, disperarea era cel mai puternic lider de opoziție la toate măsurile luate de guvernul european. Wandei îi spusese, un fel de confesiune, că nu credea în nicio femeie din cadrul serviciului de informații. Cu ani în urmă, i-a fost o neașteptată dragoste, o întâmplare fericită, doar moartea și dragostea sunt inevitabile, cum îi plăcea să spună. Acum era o dezamăgire. Și dacă n-ar fi fost așa de inteligentă, pregătită împotriva dezinformării. Wanda avea să-l desconspire, știa prea multe. Ar fi preferat să se termine ancheta în momentul când a văzut-o, să ia pistolul din mâna celui care îl amenința și să-și tragă un glonț salvator. Sunt momente când te gândești la moarte ca la mântuire!
- Erwin! îl îmbrățișă Wanda cu atâta afecțiune. Cum ai ajuns aici? Să lupți contra celor ce vor ordinea, respectarea legilor democrației? Familia ta e întristată de ce vede și aude la știri, ai ajuns cel mai căutat terorist! Pe toate canalele de știri e numele tău, ce ai de gând?
- Niciun gând, Wanda, acum aș vrea să crăp! Așa să cad aici ca un lemn și voi să faceți mai departe focul democrației. N-ai înțeles cine te conduce? Ce vor “luminații” să ducă la bun sfârșit? O Europă sub un control strict al puterii lor, ne-am întors la sclavagismul cu față umană! Ãștia vor cu orice chip să hotărască după voia lor soarta nu numai a Europei, ci și a lumii! Tu nu vezi cât de nebuni sunt? Își imaginează că informațiile lor sunt luate de bune, nici copiii din lumea a treia nu-i mai cred!
- Bun, dar e un efort european amplu de eradicare a sărăciei, un program la cel mai înalt nivel!
- Cât timp această măreață realizare a Noii Înțelegeri Europene nu a reușit să stăvilească sărăcia, ci prin corupție generalizată, mai mult, a dus-o pe culmile progresului, nu am nicio dovadă de bunele intenții! Iar tu știi foarte bine cum trăiesc cei din colonii! Cum au ajuns populațiile de acolo să fie înjumătățite?
- Doar nu ai fost influențat de Protocoalele Înțelepților Sionului? Ce-ți lipsește ție? Ai avut totul la picioare! Cele mai bune afaceri, misiuni, onoruri! Ai înnebunit? S-a trezit duhul lui Ioan Botezătorul în adâncul tău?
- Nu mai suport să văd scena asta de groază, m-am trezit, nu mai vreau să condamn nevinovați! Cei din colonii nu sunt teroriști, vor doar să le fie plătită munca și să fie tratați ca oameni, nimeni nu are dreptul să le decidă soarta printr-un calcul statistic! Pe cine au, cine-i reprezintă, liderii lor politici i-au trădat și acum dacă își cer drepturile, ei cei păcăliți de politicieni, sunt decapitați, făcuți teroriști! Cine a făcut legile ăstea favorabile doar pentru cei cu putere financiară? Cine-i terorist aici?
- Erwin, cine ești tu? Spartacus? Ce revoltă conduci? Noi avem nevoie de liniște pentru a implementa planurile de politică economică-financiară în toate colțurile defavorizate ale continentului, doar în felul ăsta vom salva căderea Uniunii în haos!
- Tu nu înțelegi, că în toată istoria asta nenorocită cei ce au provocat dezastrele au venit în final ca salvatori?! Cum era privit Stalin? Germanii în apogeul nebuniei lor de unele state? Apoi englezii, americanii? Toate războaiele au fost afaceri prospere pentru cei ce n-au ținut cont de câte vieți sacrifică! Acum e la fel, numai metodele de exterminare diferă, doar ne-am civilizat! Controlul generalizat și forțele de ordine înarmate până-n dinți pe cine apără? Pe slugile plătite pentru toată tragedia asta fără sfârșit!
- Erwin, faci ce crezi, dar șansa de reabilitare o ai acum, colaborează cu sistemul! Cât vrei să-ți plătim?
- De ajuns, Wanda! Mai bine trage-mi un glonț între ochi, mă vei scăpa de mizeria asta! Doar asta e singura poartă de salvare!
- Cum? Tu crezi în adevăratele valori! Chemați-l pe consilierul religios!
- Și ce dracu să-i spun la ăsta, doar nu crezi că mă spovedesc acum?
- Nu, el e chemat să-ți împlinească dorința! curățenia după execuție era făcută meticulos, agenților le era rău când vedeau o mică pată de sânge.














.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!