poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3017 .



Bine băieți!
presa [ ]
Cinci secvențe din viața și mass-media germană (46)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Delagiarmata ]

2006-11-26  |     | 



DIE WELT (18 noiembrie 2006) a publicat cu ocazia lansării volumului de fotografii Simone Rethel-Heesters: Johannes Heesters. Schwarzkopf & Schwarzkopf, Berlin. 320 pagini, 49,90 Euro un extras din calendarul de termeni al artistului Johannes Heesters. Redau aici însemnările pentru luna decembrie 2006: 4 decembrie – probă la Casa de Concerte din Viena; 5 decembrie – gală la Viena cu ocazia zilei de naștere; 13 decembrie – la Hamburg în talkshowul lui Kerner; 16 decembrie – repetiții cu Katja Riemann la Palatul Admiral din Berlin; 21 și 22 decembrie – concerte cu Riemann. Volumul de fotografii cuprinde 1000 de poze. Pare a fi mult, dar nu și pentru Johannes Heesters. Multe fotografii din cariera sa de artist și cântăreț n-au mai încăput în culegerea jubilară. + + + + + + Jubilară, fiindcă fotografiatul va împlini la 5 decembrie frumoasa vârstă de o sută doi (102) ani.

Nicolae Todorache și Spiridon Ciorebea din satul Glod, la 140 km nord-vest de București s-au supărat pe Sacha Baron Cohen. Acest domn este producătorul filmului de succes „Borat”, iar Todorache cu Ciorebea au participat ca statiști la filmările din satul lor. Acum l-au dat în judecată pe omul de film american, fiindcă acesta i-ar fi mințit cu povestea unui film despre sărăcia din România. Cei doi luptători pentru adevăr din Glod și-au înaintat plângerea la un tribunal din New York și ceri de la S.B. Cohen modesta sumă de 30.000.000 de Euro, scrie ziarul german DIE WELT (22. noiembrie 2006). + + + + + + Bine băieți! Să afle și americanii că în România nu se umblă cu minciuna.

Încet dar sigur se apropie zilele de crăciun. Ziarele germane încep cu redactarea edițiilor speciale, dedicate diferitelor domenii culturale, printre care se află desigur și literatura. SÜDDEUTSCHE ZEITUNG a prezentat la 21 noiembrie 2006 o ediție speciale de literatură. Pe 24 de pagini sunt recenzate cărți care au apărut în această toamnă în librăriile germane. Austriacul Karl-Markus Gauss a citit povestirea „Balaton Brigade” (Brigada Balaton) de György Dalos. Josef Klempner se plimbă cu câinele său și își povestește propriul trecut, mai precis evenimente petrecute pe malul lacului Balaton în vara anului 1989. Păi, ce altceva să facă securistul redegist pensionat, după ce l-au părăsit și nevasta și fiica și după ce s-a dizolvat pur și simplu și cea de-a doua familie a sa – STASI, organul de securitate al muribundului stat german, fosta RDG. Așa e cu dragostea asta. Nu e bine s-o împarți în măsură inegală. Dragostea pentru aparatul de represiune a fost mai mare decât cea pentru membrii familiei, așa că patriotul Klempner i-a spionat și pe nevasta și pe fiica sa. Gauss amintește de faptul că „autorul ungur György Dalos are experiență în a fi spionat”. Dacă citim mai departe că „povestirea este de un mecanism captivant și de o ironie șmecheră” atunci ne putem da seama cât de importante sunt trăirile proprii pentru reușita unei creații literare. Gauss a citit o traducere din limba maghiară., realizată de Elisabeth Zylla. + + + + + + În ultimii 16 ani literatura maghiară se bucură de o atenție deosebită în Germania.

„Comportarea proprie ar trebui să pricinuiască altor oameni cât mai puține probleme”, titulează ziarul DONAUKURIER din 24 noiembrie. Articolul se ocupă cu unele norme de comportare a utilizatorilor Internetului. Cine e conștient de faptul că și la partea opusă stă un om în fața unui ecran este în fond deja pe drumul cel bun. Cine are impresia că a fost jignit de cineva, ar face bine să aștepte puțin cu răspunsul său. Gundolf S. Freyermuth, profesor pentru știință aplicativă mass-media de la Școala Internațională de Film din Köln, este citat cu afirmația: „La mijloacele noi de comunicare înclinăm să aruncăm mintea noastră sănătoasă de om peste bord.” + + + + + + Și multe comentarii de pe agonia.net/poezie.ro sunt exemple concludente pentru această teză științifică.

Orchestra Georgiană de Cameră își are din anul 1990 sediul stabil în orașul bavarez Ingolstadt. Ansamblul a fost înființat în anul 1964 în capitala Georgiei (pe atunci stat sovietic), Tiflis. Din anul 1996 problemele organizatorice ale orchestrei sunt rezolvate de un manager. La ora actuală orchestra trece prin unele schimbări structurale. Pe de-o parte a avut loc un schimb de dirijor – Markus Poschner s-a dus la Opera Comică din Berlin și a venit Ariel Zuckermann -, pe de altă parte are loc un schimb de generație în sânul orchestrei. Privind acest proces, Jürgen Köhler, managerul orchestrei, a declarat într-un interviu cu ziarul local DONAUKURIER (numărul de azi): „Trebuia să suplinăm și în anii precedenți câțiva muzicieni. Cei noi au venit însă toți din anturajul familial al Orchestrei Georgeane de Cameră. Ce-i drept, posturile au fost publicate oficial, dar la concursul de interpretare au câștigat până acum întotdeauna georgeni. Acum vom angaja pentru prima oară o ne-georgiancă. Violonista vine din România. A lucrat acolo ca maistru de concert. Mă gândesc că la început nu va fi simplu pentru ea să se integreze. Însă din punct de vedere muzical, se potrivește în orice caz pentru această orchestră.” + + + + + + Cum să nu, doar desparte numai o mare Georgia de România.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!