poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2677 .



Film în premieră națională la Cluj cu ocazia Zilei Mondiale de Prevenție a Suicidului,
presa [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Adina Ungur ]

2012-09-10  |     | 



Cu ocazia Zilei Mondiale de Prevenție a Suicidului, Alianța Română de Prevenție a Suicidului (ARPS) vă invită să participați la manifestările care vor avea loc luni, 10 septembrie 2012, începând cu ora 12.30 și marți, 11 septembrie de la ora 9.00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

10 septembrie, Ziua Mondială de Prevenție a Suicidului a fost instituită de către International Association for Suicide Prevention (IASP) și se oficiază în fiecare an, în amintirea zilei de 11 septembrie 2001, când, atentatele comise asupra Turnurilor Gemene din New York s-au realizat atât prin comiterea unui act criminal, cât și suicidar. De aceea, necesitatea creării unui cadru de dezbateri, precum și de programe naționale pentru prevenirea suicidului are valențe nu doar umane, ci și politice.

ARPS a pregătit o serie de manifestări, ce cuprind atât prezentarea unor cercetări de natură științifică și medicală ale membrilor Alianeței, cât și momente artistice și de implicare a comunității în acest proiect.

În cadrul evenimentelor menționate, luni, 10 septembrie, la ora 18.00 va avea loc premiera filmului "Salvând vieți în România", o producție Persona Media Production, în regia lui Rareș Stoica, în care se regăsesc actori îndrăgiți ai teatrului clujean: Miriam Cuibus, Petre Băcioiu, Cătălin Codreanu, Ramona Atănăsoaie. Filmul este un proiect susținut de ARPS și are menirea să răspundă la câetva întrebări, pe care, cu siguranță le vom avea într-un moment sau altul al vieții. Dacă viața merită sau nu să fie trăită, dacă încercările prin care trecem pot fi sau nu depășite, dacă lucrurile care ne macină pot fi sau nu înțelese de alții - sunt câteva probleme la care filmul "Salvând vieți în România" caută răspuns.

In seara zilei de luni, 10 septembrie, de la ora 19.30, clujenii sunt invitați în fața Casei de Cultură a Studenților, să aprindă o candelă, în memoria tuturor victimelor morții prin sinucidere!

Momentul artistic "Negociere pentru viață", în regia lui Ștefan Ruxanda, realizat cu susținerea companiei Terapia Ranbaxy va fi prezentat marți 11 septembrie, ora 11.00, când, pe scenă va evolua actorul și regizorul Ștefan Ruxanda, împreună cu prim-balerina Bianca Fota.

Luni, 10 septembrie, de la ora 17.30, înaintea premierei filmului "Salvând vieți în România", reprezentanții mass-media sunt invitați la o cafea și o discuție legată de prevenția sinuciderii și de necesitatea realizării unei strategii naționale de prevenire a suicidului în România.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!