poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2158 .



death.exe
poezie [ ]
press any key

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [batranutragator ]

2009-08-10  |     | 



stăm așa și așa și ne uităm fără grabă unul la celălat. niciunul dintre noi nu face nimic. cred că starea asta ne face să arătăm jalnic.

nu știu dacă îți mai bagi mîna în chiloți. ca să îmi simți gustul sau doar ca să îți ștergi o lacrimă în vagin. buze albe. cireșe albe. ziua asta e doar un negativ. îmi răzuiești umbra albă de pe zidul negru. îți faci o linie. apoi încă una.

mă așez cu pantalonii albi pe iarbă. crește în continuare prin mine ca printre spărturile unui gard. m-aș lipi de labiile tale ca de un obraz curat de fecioară. aș muri ca un hoț care scoate moartea din trupuri. un drogat care nu se mai satură.

inimi turbate. lămîi mult prea coapte. sîngele țipă. e o cruciadă întreagă. femei care îmi întind pruncii. bărbați care îmi poruncesc să le sărut iubitele. lumea mă vrea. se însîngerează cu mine. sunt o sete cumplită de sînge. ca după secetă. seduc direct în sînge.

sunt sînge după forma și consistența lui dumnezeu. a lui dumnezeu omul. celălalt e palid. sunt atît de sînge încît am toate amintirile morților. știu toate ultimele cuvinte ale muribunzilor. știu fiindcă pe limba sîngelui există un singur cuvînt. un singur cuvînt.

o umbră se așează pe pieptul meu. palmele mele împreunate. ca niște aripi de corb. ultimul zbor.

dau ultimii bani unui cerșetor. sunt sigur că i-ai dat și tu fiindcă îi lăcrimează ochii. îmi spune ceva. e trist. am nouă vieți în mine și opt gloanțe. la fel și tu. cîndva ai să găsești ultimul glonț. dacă va trebui să alegi între tine și viață. alege-te pe tine.

gesturile îmi sunt din ce în ce mai greu controlabile. mă comport ca un ucigaș în serie. timid. eficace. măsor de două ori. iau un cutter mai mare. tai o singură dată. definitiv.

la vita e bella. viața e un război al convențiilor. în fiecare om există o ambulanță. o ambulanță albă cu o cruce mare. neagră. una care urlă din mine. urlă ca descreierata. urlă ambulanța. urlă.

lumina se murdărise cu dulceață de fructe de pădure. era o lumină sătulă. ea avea un halo pe care îl purta ca pe un halat de spital. lumina ei părea că strigă mereu după ajutor. nu e nimeni acolo. nu e nimeni aici. își aprinde o lumînare. se roagă să poată lumina cu ea întreg universul.

aș putea folosi o lanternă pe post de sabie. la fel ca un cavaler jedi. să spintec lumina pe burtă la fel cum aș scoate mațele unui pește mare. să intru acolo să mă încălzesc. să ard. lumina mea este iarăși înfometată. o simplă îmbrățișare și strălucirea ei se mută în mine. sub pielea mea.

sunt albastru ca un tub de neon. o reclamă care spune: intrați! aici este cel mai mare casino al iubirii. jucați.

necîștigător. eu sunt pîlnia pe unde se scurge lumina în pămînt cînd se face noapte. nu spune nimic. cînd suntem împreună cuvintele mă pătrund ca o lopată. sunt multe morminte. dacă ai citi pomelnicul ai afla tot ce am avut de spus într-o viață.

iarba e tare și tace. crește prin mine eu tremur de emoție. oare există emoție de la iarbă? cum să-ți spun ce gîndesc cînd eu mă minunez uite cum arată
florile de iarbă uite copiii de iarbă uite bunicii de iarbă uite minunile de iarbă. o funie de iarbă ca un pod între noi. și lumea.

îți sug sînii. îți sug degetele. îți fumez aerul din plămîni. fumul urcă spre cer urcă. efectul de noapte mi-e totuna cu efectul de seringă. dormicum cu găleata. dragoste cu cisterna. în cada plină cu poezie rece. îmi vîr trupul între cuvinte înghețate se topesc pe mine ca niște promisiuni. șiroaie șerpi și șapte păcate. sunt o bucată de hașiș într-o țigară. cerul și tu. numai zîmbet.

mă cațăr pe fuioare de fum. fumul e o iederă care nu-și găsește pacea. crește spre capătul lumii. îl gîdilă-n tălpi pe ăla cu ploaia. crește în pămînt. îl gîndilă-n talpă pe celălalt. tot cu ploaia. plouă din toate părțile și noi suntem prinși pe treapta asta mică.

ai părul negru. buze albe. azi a înflorit iarba. azi fac orice. azi vreau să te spăl de păcate. te spăl de gest pe mîni pe picioare. te spăl.

ziua asta e doar un negativ. îmi răzuiești umbra albă de pe zidul negru. îți faci o linie. apoi încă una. le tragi pe nas așa cum mi-ai trage liniile din palme.

mîine e doar un ieri remaiat ca un ciorap de tîrfă. omoară-mă azi.


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!