poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1559 .



Amintiri despre mine
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Mihai LEONTE ]

2007-09-30  |     | 



AMINTIRI DESPRE MINE…
( Autobiografie )

Mă numesc LEONTE MIHAI, născut la data de 19 ianuarie 1941, în comuna Bunești, județul Suceava, din părinții Vasile și Elena-Jănița LEONTE, născută CONDURACHE.
Primele 4 clase elementare le-am urmat în satul natal, clasele 5 și 6 în centrul de comună BUNEȘTI, iar clasa a 7-a am absolvit-o la cursurile fără frecvență în 1961 la Zlatna.
Între 1957 și 1961 am urmat cursurile Școlii Profesionale de Mineri Zlatna, regiunea HUNEDOARA.
De la 1 iulie 1961 până la 18 august 1962 am lucrat ca muncitor miner la I.M.Ghe. Doja ZLATNA. Din noiembrie 1962 am lucrat ca miner la E.M. BAIA de ARIEȘ, regiunea CLUJ. În perioada 1963-1966 am urmat cursurile Liceului Seral Baia de Arieș, însă semestrul II al clasei a X-a l-am absolvit la Liceul Seral Valea Călugărească. Liceul l-am absolvit cu diploma de bacalaureat în 1972 la Liceul Real Moldova Nouă, secția Serală.
Din noiembrie 1966 am lucrat la I.M. Moldova Nouă ca miner până în 15 septembrie 1968 când am fost selecționat pentru școala de maiștri pe care am urmat-o și am absolvit-o în iunie 1969.
De la 1 iulie 1969 am lucrat ca maistru miner subteran până la 1 septembrie 1980 când am fost promovat maistru principal subteran. Toată această perioadă, până la 1 mai 1990 când m-am pensionat, am lucrat numai în cadrul I.M. Moldova Nouă.
În anul 1967 m-am căsătorit cu Ana Martinovici cu care am doi copii:
Leonte Marius Dan născut la 2 aprilie 1968, actualmente mecanic miner subteran, căsătorit, și are un copil.
Leonte Amelia Elena născută la 11 mai 1969, actualmente cetatean al S.U.A., și lucrează la Spitalul Municipal HARTFORD din Connecticut, fiind și studentă la o facultate de management.
Pe tot parcursul activității din producție am fost colaborator al Sindicatului Miner, fiind organizator de grupă permanent și sporadic în conducerea superioară. Am făcut parte în permanență din conducere C.A.R. din întreprindere, fiind o perioadă și vicepreședinte.
În permanență, am continuat unele activități extraprofesionale ca: 1963-1965 am frecventat Cenaclul Literar „PAVEL DAN” Turda, unde am debutat cu poezia „Artist în minerit” în ziarul „Turda Nouă”.
Din 1976 am devenit membru al Asociației Filateliștilor din România, unde am avut diverse funcții de conducere, fiind evidențiat cu Diploma cu rang de Medalie de Argint de către asociație.
În perioada 1978-1982 am jucat șah prin corespondență la diverse turnee interne printre care și Cupa României.
După ieșirea la pensie în 1990, considerând că e necesar ca bătrânii să-și poată apăra drepturile, am inițiat înființarea Asociației Pensionarilor „Clisura Dunării” și apoi la fondarea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Moldova Nouă. Ambele organizații au fuzionat în ianuarie 1993 având o conducere unică, al cărei președinte am fost ales inițial, și reales până în prezent.
În 1994 cu ambele organizații am aderat la Uniunea Generală a Pensionarilor din România, fiind ales în Consiliul Național în 1994 și reales în 1998.
La alegerile locale din 1992, am fost ales consilier independent al orașului Moldova Nouă, și apoi consilier județean pentru județul Caraș-Severin. Actualmente nu fac parte din nici un partid politic. Sunt membru al Alianței pentru Pace din România filiala Caraș-Severin. Colaborator al Asociației Pro-Democrația Club Reșița. Mai sunt membru al Asociației Amatorilor de Știință și Cultură București, unde este președinte profesorul Claudiu Vodă, cunoscut autor de lucrări științifice pentru tineret.
Ca hobby, am fost și sunt fotograf amator, inițiind și organizând din 1998 la Moldova Nouă Expoziția Fotografică „Bătrânii noștri” care are loc în fiecare an la 1 octombrie cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.
Am reușit să-mi tipăresc creațiile începând cu anul 1999 astfel;
• 1999 - a apărut placheta ,,Alb negru’’ (volum de poezii)
• 2000 - a apărut placheta ,,Nostalgii’’ (volum de poezii)
• 2001 - a apărut placheta ,,Valențe medii’’ (volum de poezii)
• 2001 - a apărut placheta ,,Reverii adverse’’ (volum de poezii)
• 2002 - a apărut volumul ,,Meditații admise’’
• 2004 - a apărut volumul ,,Apogeul metaforic’’
• 2006 - a apărut volumul ,,Agate magice’’
• 2006 – a inițiat apariția volumului antologic al poeților de pe NET; Spiralele vieții
• 2007 – a inițiat apariția volumului antologic al poeților de pe NET; Drumurile vieții
* 2008 – selecționat în volumul antologic; Freamăt de dor la Editura 3D.
În 08 august 2002, Consiliul Local al comunei Bunești, județul Suceava mi-a acordat titlul de „Cetățean de onoare” a acestei comune.
Am avut diverse colaborări, începând din 1994, la ziarul „TIMPUL” din Reșița, în apărarea intereselor și drepturilor pensionarilor, ca și a tuturor persoanelor defavorizate. De asemenea colaborez și la postul de radio Timișoara, cu realizatorii emisiunii „Vârsta a Treia”.
Am colaborat și la ziarul „POȘTAȘUL” cât și la alte publicații.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!