poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 526 .



feminism?
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Dafinul ]

2021-03-26  |     | 



Cu gândul la o “celebră” doamnă care, cu ifose intelectuale, cotcodăceşte atotştiutoare, din zori şi până-n seară şi din seară până-n zori, pe ecranele televizoarelor, fără să vreau, încep să meditez privind la ce se-ntâmplă în propria ogradă.
Zarvă mare în ţarcul galiniaceelor. Aproape la unison, suratele se întreabă de ce (cu ce drept) cocoşul aleargă după ele şi pe care o prinde o ciugule, o smotoceşte şi o calcă în picioare. Nefericita în cauză se vaită, croncăne învinovăţind, cât o ţin bojogii, că a fost violentată, umilită şi chiar violată! Niciuna nu vorbeşte de incest.
Ştiinţa a explicat, destul de clar, că mai ales acum în apropiere de Paşti, în perioada ovulaţiei, feromonii femeli ar fi de vină. Şi totuşi unele dintre ele cotcodăcesc şi cârâie şi cârâie… Poate le-o băga cocoşul şi pe ele în seamă! Spre a fi mai atractive, cele mai înţelepte şi de obicei neoutoare, cu firescul aer intelectual, reiau celebra dezbatere a primatului între ou şi găină. Nu ca să afle adevărul, ci fiecare să devină cât mai vizibilă! Câte una se mai caţără şi pe gard. Iar dacă e mai îndrăzneaţă, chiar sare ţarcul la vecin.
Pentru că dilema a fost oarecum lămurită! În mod normal toate găinile fac ouă, dar nu toate ouăle fac găini. Ba, din încă neştiute mutaţii genetice, unele ouă mai fac şi cocoşi. Cocoşi fără de care găina ar face târne de ouă, dar oul niciodată găină.
No, iote că mă apuc şi io de filosofare! Precum odinioară celebrul ăla ziarist. Găina naşte pe cocoş ori cocoşul naşte găina?
Hmm… Ce simplu este în politică şi în afaceri, unde Cocoşi*…

* milionar de carton însurat cu o "politiciană" de top din vremea gunoaielor

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!