poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1531 .



Nu știu și știu 22, Favorabilul și defavorabilul 1, 2, Aptitudinile 1,
personale [ ]
Gânduri gnomice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2020-12-14  |     | 



Să ne debarasăm de nu ști-ul stagnant pe care-l folosesc ca pe o mantră proștii și care are în miezul lui inferiorul ce nu poate ieși din câmpul iresponsabilității și să-l utilizăm frecvent pe ști-ul care absoarbe cunoașterea aflată în expansiune și care caracterizează erudiția și poliglotul.
Ști-ul trasează în aria ființării coordonatele superiorității în care mișcarea evolutivă a omului este hiperbolică absorbind maximul care-l propulsează pe verticalitatea susținută, sprijinită și prezervată de succese.
Favorabilul își împrăștie în om avantajele dacă acesta știe să atragă beneficiile din manifestările lui.
Circumstanțele îl pot îndrepta pe om înspre defavorabil dacă este traversat de scepticism și pesimism, sau înspre favorabil dacă este străbătut de entuziasm, optimism și sensuri care impulsionează, motivează și incită o ființă conștientă de atuurile sale.
Favorabilul care se extinde are similarități cu beneficul, însă acesta din urmă are calitatea esențială de a pozitiva actele spirituale, fiziologice și telurice.
Cotidianul care-și însușește circumstanțele favorabile îi augmentează omului sensurile și țelurile care îi transmută coordonatele glisând de la materialismul laic, profan și păgân la spiritualitatea care are în imanența ei sacrul, estetica, evoluția, etica și multidimensionalul.
Să ne inițiem și specializăm în a găsi metodele și instrumentele care să aducă în viața noastră favorabilul, avantajele și beneficiile și să investim în viață prin vocații mulate pe structura, axa și a fi-ul specifice fiecăruia, pentru a obține profiturile în toate ipostazele existențiale în care posedăm aptitudini, abilități și sagacitate.
Să dăm randament și eficiență activităților proprii, numai așa potențialul nostru ne va îndrepta înspre statutul de extra-om.
Cine investește în ceea ce se pricepe, în care este specialist și profesionist, în ceea ce definește aptitudinea sa, va obține profitul având coeziune cu succesul.
Cine nu-și cunoaște abilitățile rămâne în stadiul de neofit începând unele proiecte, probleme și provocări fără a le finaliza cu brio.
Vocația are o forță creativă care înlătură blazarea, plictisul, defetismul și anemia ce induc sterilitate ființei și o face să-și înnegureze sensurile și fără imaginea lor clară sensurile își pierd efectele, obiectivele și motivația, iar pasiunea pe care o incitau se surpă în indiferența sistând fluxurile de energii.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!