poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1495 .



Noroi bun!
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ingergri ]

2012-10-28  |     | 



Îmi imaginez Judecata de Apoi ca pe orice altceva în afara unui test de perspicacitate.

În copilărie – euforia pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă. Pregătești parcă intrarea într-o altă lume, într-o altă viață, cu alt aer, cu alte lumini. Observi încă din primii ani că totul e zadarnic și revenirea la cenușiul cotidian e inevitabilă, dar atunci, în primii ani, îți spui că poate e o eroare, poate ai greșit ceva. Trebuie neapărat încercat și la anul. Încă o dată.

”Lucrarea acestii vremi (iarna – n.a.) este frigul și gerul care strânge și închide și usucă toată fața pământului, îndesește și îngroașă aerul și apa și o limpezește și o lămurește cu înghețarea feții ei” (dr. Ștefan Episcupescu, ”Practica doctorului de casă”, 1846 – citat în Dilema Veche)

31 decembrie 2011, criză economică. La intrarea în bloc, într-un colțișor, o grămăjoară de bucățele de somon-fumé pentru o pisică ce s-a lăsat așteptată până în primele zile ale noului an.

În 2011 s-au împlinit 190 de ani de la prima apariție scrisă a cuvântului ”intelectual”, sub penița lui Saint Simon (Radu Cosașu, Dilema Veche)

”Trebuie să știi că un copil căruia i se permite orice se simte foarte vulnerabil. Este ca și cum ar merge prin ceață, pe un drum fără marcaje” (Revista ”Sfatul Farmacistului”, editată de farmaciile Helpnet, oct-nov 2011, nesemnat)

Cuvinte care ne doare: Distopie.

Omerta omletei asupra hârciogului răpus de hârțoage și a egretei bântuite de regrete.

Turismul ca truism. Turismul ne este prezentat ca truism dar nu e, nu e așa.

Moartea autorului este adesea un ingredient esențial pentru gustul supei destinată cititorului. O carte al cărei autor este în viață nu are sare și piper. (Știindu-l pe autor mort, te simți parcă mai aproape de...)

”Nu îmi permit să mor. Asta îmi va distruge imaginea” (Jack LaLanne – pionierul fitnessului)

24 ianuarie 2012, Reportaj din Piața Universității la B1TV. O cucoană aprigă cu gura mică, vorbește cu buzele strânse privind intens reporterul:
- Dvs demonstrați împotriva Preafericitului Daniel?
- Da, și am să vă spun și de ce.
- De ce?
- Pentru că este prea tânăr, e cărunt, are fire de păr negru, să știți. Are și unele înclinații sexuale, să știți... Să știți că fetele și femeile din România nu se simt bine sub Preafericitul Daniel!

”Obey your body” – firmă de produse cosmetice pentru femei.

”Să nu facem exces de cuvinte. S-ar putea ca mai târziu, având nevoie de ele, să le căutăm și să nu le mai găsim” (Tata Nuțu)

”Precum cei neștiutori făptuiesc legați de faptele lor, tot așa cel înțelept, dorind binele oamenilor, făptuiește desprins de faptele sale. Cel înțelept să nu tulbure mintea celor neștiutori care făptuiesc legați de faptele lor. El să se dedea tuturor faptelor, fiind concentrat când le făptuiește” (Bhagavad Gitā)

Revenirea periodică asupra textelor sacre te face ca la un moment dat să privești la femeie ca printr-o fereastră: extaz și deznădejde în același timp.

”C-acu nu se mai cacă boierii în capul nostru, c-acu avem și noi gură!”

”Poporul român e genul de popor care poate frige mititei pe orice Golgotă” (Octavian Paler)

”Pentru ce nu m-ai făcut să fiu
fără nici o formă, ca argintul viu?
Curcubeu – să râd numai când plouă
după fiecare primăvară nouă.
Să n-aud și să nu văd nimic
Să-mi trăiesc viața fără să mi-o stric” (Minulescu)

Daca strămoșii noștri se numeau gepizi, înseamnă că noi ne-am născut din niște...?

Tratat despre urmașele gepizilor.

A lua în căsătorie o fată este ca și cum ai rupe o floare. O cerere în căsătorie nu e decât o invitație la veștejire (Nu vrem să posedăm fizic decât ceea ce nu suntem în stare să păstrăm în inimă).

Am avut într-o dimineață surpriza ca, în timp ce mă trezeam din somn, în poziția mea preferată (pe burtă și cu un genunchi ridicat lateral) să simt cum penisul meu, vechi prieten, voios și în plină formă, să plece de sub mine fără să-mi ceară în prealabil voie și să se îndepărteze grăbit cu mișcările acelea sinuoase cu care anumite ființe obișnuiesc să se deplaseze prin nisipurile îndepărtatelor deșerturi...

Pietricica din pantoful Statului strigă: Băi, aici pute!

Dacă trupul meu ar fi un pantof iar sufletul piciorul care încalță acel pantof, aș spune că în acest pantof s-a strecurat o pietricică.

În vis aveam sub pat o oliță de noapte în formă de Casa Poporului.

Concepția lui Saramago despre Isus. Vezi și Eminescu: ”Duhul Sfânt în chip de porumb nu din cer s-a pogorât / Ci mai jos de brâu l-avuse Iosif și l-a dat Mariei”
(Nu prea rimează dar ...)

A scoate normalitatea din unghiul mort (la Adrian Păunescu)

”A fura idei de la o persoană se numește plagiat. De la mai multe – cercetare” (Legile lui Murphy)

În discuția cu public cu Amos Oz de la Atheneul Român, (februarie 2012) Liiceanu îl citează pe Cărtărescu (aflat în public): ”Un scriitor de mâna întâia dintr-o țară de mâna a treia este egal cu un scriitor de mâna a treia dintr-o țară de mâna întâia”.
Oz răspunde amuzat dar și stânjenit:
1. Nu există țări de mâna a treia (pentru scriitori am înțeles eu)
2. Simțul umorului trebuie păstrat cu orice preț!

Wittgenstein, pianist austriac care și-a pierdut brațul drept în primul război mondial. Prokofiev, Ravel, Strauss, au scris fiecare special pentru el concerte pentru mâna stângă. Comentariu: Companie cu stângul înainte marș! Stâng, stâng, stâng, drept, stângul! Companie stai!

Spirit antreprenorial la români: pe o mașină Tico a unei companii particulare românești scrie mare: OBLIGÉ – NOI NU ȘTIM, NOI IMPROVIZÃM. Valori.

Băsescu: ”Gazprom e mai eficient decât Armata Roșie”

Ezita să publice pentru că nu vedea linia de demarcație dintre Succes și Ticăloșie.
- Dar de ce trebuie să te gândești la asta? îl întrebă iubita.

O broască aruncată în oala cu apă fiartă sare și se salvează. Pusă în apă rece și adusă treptat la fierbere moare încet. Iată noi!

Faptul artiștilor de a se întâlni, vorbi, socializa este un fapt profund antiartistic dacă prin Artă înțelegem Totul sau Nimic.

Marea Moartă. Dar nu-mi pot imagina o mare moartă! O mare absentă poate, dar nu moartă. O mare FREAMÃTÃ până în ultima clipă a vieții ei. Apoi dispare, se evaporă. Nu moare!

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!