poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4537 .



Ei, Doamne-Doamne îi scrie lui Boc? ! E prea mult !
personale [ ]
"Ațâțat" de colegul Alexandru Petria !

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cusino ]

2011-01-22  |     | 



E frumoasă ideea de a merge cu "moralizarea" lui Boc chiar până și la implicarea Lui Dumnezeu. Totuși, Alexandru, pe asta, cu Prunariu, precum și multe altele, nu i le putem pune în cârcă Micului Mare Om de Stat, Boc-ului nost’, chiar dacă poate duce cu brio aproape orice sarcină, chiar și divină! Așa cum chiar Mitică Cosmicul a spus-o, eroarea vine de la unitatea militară în custodia căreia era cartea lui de muncă, în acei ani, 1970. Casele de pensii au făcut calcule în funcție de ceea ce li s-a livrat. Dacă mai ținem cont de faptul că până nu de mult M.Ap.N. a avut casa lui de pensii, cu atât mai mult greșelile care vin dinspre casă sunt impardonabile. Să mai discutăm despre proverbiala mediocritate a intendenței din unele U.M, mai ales despre cea din anii de până în 1965-70? Cred că nu, că ajungem într-o anecdotică total defavorabilă pentru mulți aparținători la casta militară, și ar fi păcat, după 1965 au ieșit generații onorabile de ofițeri…


Spre deosebire de M.Ap.N., fosta Securitate, S.R.I.și S.I.E. au fost foarte grijulii să consemneze cu minuțiozitate elvețiano-austriacă activitatea și vechimea cadrelor lor. În plus de asta, vreau să mai menționez că Securitatea a avut un mod și mai diabolic de a-și proteja cadrele, pe care l-am descoperit în propriul meu dosar. Bunăoară, de mine s-au ocupat vreo 14 ofițeri - mă lua unul, se ocupa de mine un an, apoi mă lua altul, și altul, și tot așa. Pe toți 14 i-am regăsit apoi în alte servicii, conform organigramei la care am avut acces. Pe unii pe la contraspionaj, pe alții pe la protecția obiectivelor de interes cultural, alții la filaj, etc. Ce înseamnă asta? Asta înseamnă că toți au fost trecuți pe la fondul politic pentru a-i face copărtași, pentru a-i face solidari, știut fiind faptul că orice răsturnare politică ar veni, construcția unui nou sistem informativ nu poate fi posibilă fără "foștii"; asta înseamnă pentru aceștia imunitate, înseamnă că nu le poți demantela din vechime decât cel mult un an-doi, cât au fost în sistemul de poliție politică.


Securiștii care s-au ocupat de mine și de alții au pensii cuprinse între 48 de milioane și 110 milioane. Pe mine m-au lăsat fără serviciu, în ideea de a putea fi înhățat cfm. Decretului 153, sub incidența căruia intrau cei fără serviciu, prostituția, proxenetismul, tulburarea ordinii publice. Sub diverse pretexte mi-au desfăcut contractul de muncă cu litera "i". Peste o lună-două trebuia să urmeze arestarea mea, pentru parazitism. Numai că au avut ghinion, nu și-au putut pune planul în aplicare. Un informator le-a spus, printre altele, că într-o vreme am avut relații cu: Elena Ștefoi, Emil Hurezeanu și Ștefan Mitroi.
Iată cum a decurs tărășenia. În toamna anului 1980 la Pitești s-a ținut o consfătuire națională a cenaclurilor tinerilor creatori de literatură. Așa i-am cunoscut pe cei pomeniți și pe mulți alții. Cei trei chiar au fost acasă la un poet care a stat câțiva ani pe aici, la Ioan Vintilă Fintiș, unde au mai venit: poetul Virgil Diaconu, pictorul Gh Pantelie și criticul Marian Barbu. S-au făcut chiar și fotografii. O fotografie, în care erau cei de mai sus și subsemnatul, a ajuns chiar la Securitate, în dosarul meu. Știu și cum – „grație” unui ins pe care-l credeam prieten; azi, acesta este mare mogul pe piața cărții !


În vremea aceea, când trebuia să fiu închis pentru parazitism, Emil Hurezeanu era deja la „Europa Liberă” și asta i-a descurajat, s-au temut că am legături cu Emil și că acesta ar putea afla situația mea și ar vorbi în apărarea mea, pe unde scurte, chestie care ar fi dus la sancționarea drastică a celor de la Inspectoratul Argeș, al Securității. Nu mă voi mai lungi; cert este că serviciile secrete și-au acoperit bine anii de vechime, au argumentat munca lor. Pensionarii acestor servicii sunt singurii care nu au ce reproșa procesului de recalculare, dimpotrivă, se pare că sunt chiar fericiți, au mai primit ceva parale. Ca fapt divers, cei care aveți cunoștințe naturalizate în Viena, care cunosc bine comunitatea românească de acolo, puteți afla de la acestea că în pomenita capitală își trăiesc zilele peste 100 de colonei și generali ai fostei Securități, posesori de pensii cuprinse între 2500 și 4000 de euro!


Revenind la Dumitru Prunariu, la Nea Mitică Cosmicul, mai trebuie menționat că prima nedreptate mare care i s-a făcut, am putea-o numi chiar atrocitate, s-a petrecut în imponderabilitate, în „interiorul” celor 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. Se spune că, uneori, Nenea Mitică voia să facă manevre la rachetă, îngrijorat de ațipeala cosmonauților ruși. Ãștia, rușii, îl simțeau și-i dădeau peste mânuțele astronaute cu un plici de muște, încât bietul om a venit cu serioase plăgi de acolo, care au necesitat ani buni de tratament, atât fizic, cât și psihic ! E o anecdotă, firește !

Că tot suntem la anecdote, nu pot să nu mă întreb cum vor calcula cei de la casele de pensii, pensiile preoților, dacă vor ține cont de anii în care unii preoți i-au slujit lui Nichipercea ?!




.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!